Хитринки за всякакъв случай - 42

• 43 739
  • 584
  •   4
Отговори
# 570
Може и да се измие, при мен така беше съдът на интант пота отначало, той също е стоманен. Първите пъти при подсушаване след като съм го измила, така пускаше там под ръба, като накаква смазка или сажда. Реших че явно са някакви остатъчни неща от производството, наистина не остана за постоянно. Аз като вече го бях видяла, после нарочно минавах там със салфетка, да видя още ли пуска.

# 571
Може ли да видим тези купи?
Аз имам от Лидл едни отдавнашни, отвътре са градуирани, но не пускат нищо. Ползвам ги да си бъркам разни смеси в сладкарството, че са комплект с различни размери и за целта са много удобни.
Не са при мен сега, че да ги снимам, в селската къща ги ползвам. 

# 572
Грийни, не са от Лидъл, а от Кауфланд (не са с кауфландска марка). Дано все пак се махне с някой от предложените методи. Като използвах само една отначало, имах чувството, че това черното беше започнало да намалява с всяко следващо измиване. Проблемът е, че купите са 7-8 броя и вече не знам коя е използвана повече от веднъж и коя не.😅
Кубратова, не мога да ги снимам, имам проблем с камерата на телефона.

# 573
Такива бяха моите.

# 574
Кауфланд и Лидл са едно и също, на един собственик са. Ако искате да ги върнете, няма да има никакъв проблем ако имате касовата бележка, става и с дигиталната бележка от приложението на Кауфланд, ако го ползвате.

# 575
Mоите купи са с нещо като малък "борд" и "прегъвката" е надолу - към долната страна на купата.
Знам за връщането в Лидъл и Кауфланд, но не съм сигурна къде е касовата бележка, а и дали не са минали повече от 30 дни. А и ми се ще да мога да ги използвам, много са ми удобни като размер.

# 576
  • Асеновград
Кауфланд и Лидл са едно и също, на един собственик са. Ако искате да ги върнете, няма да има никакъв проблем ако имате касовата бележка, става и с дигиталната бележка от приложението на Кауфланд, ако го ползвате.
Не е по темата, но да питам. Върнаха ли го това да може да се връща само през мобилното приложение? По едно време не можеше. Скоро не ми се е налагало.

# 577
Mоите купи са с нещо като малък "борд" и "прегъвката" е надолу - към долната страна на купата.
Знам за връщането в Лидъл и Кауфланд, но не съм сигурна къде е касовата бележка, а и дали не са минали повече от 30 дни. А и ми се ще да мога да ги използвам, много са ми удобни като размер.
Щом е само там под ръба, си мисля че ще е като моята тенджера на инстант пота и ще се измият, просто не от 1-2 пъти. Обръщай малко повече внимание там като ги миеш ако миеш на ръка, виж и след измиване примерно с кухненска хартия да минеш там, тъкмо и ще виждаш че намалява.

# 578
В нито един от двата магазина не е можело да се връща само през мобилното приложение.
Аз минавам тихичко да се похваля.🙂 Май се справих с чернилките от едната купа. Първо почистих с лакочистител - памукът стана черен и веднага се виждаше, че нещо се изпарява (не знам дали лакочистителят или чернилките). После напръсках да поседи малко с пяната за фурни от Лидъл - обърната наобратно. След това изтърках с четка много добре и около борда с прегъвката, накрая измих и с веро. За финал изплакнах два пъти и два пъти подсуших със салфетки, за да се убедя, че няма чернилки. Засега няма и следа от черни следи нито по салфетките, нито по пръстите ми, ще ъпдейтна при следващо използване/миене какво се случва.🙂
Натка, да, най-вероятно е нещо такова остатъчно след производството и при моите купи. Отвътре никога не е имало черно.

Последна редакция: сб, 25 юли 2026, 23:16 от dolce miele

# 579
  • Асеновград
Е , ся. Пак ще разводняваме темата. Декември месец връщах в Лидъл месец преди да свърши 3 годишната гаранция на един разклонител само през приложението. То в приложението в дигиталните бележки си пише де. В кауфланд преди година половина връщах и не ми дадоха без бележка, хартиена. Те така.

# 580
Имах предвид, че в Лидъл има опция да върнеш и с касов бон, и чрез приложението. "Върнаха ли го това да може да се връща само през приложението?" ми се стори малко двусмислено, та помислих, че едва ли не връщане с хартиен касов бон в някакъв момент не е било позволено, а е можело само през приложението.😁

# 581
Аз си мисля, че ще може да се разтвори това черно от купите. То така или иначе изтича, просто трябва да му се настоява да изпадне цялото, играчка си е, а и купите са доста, но пък щом се харесват, защо не.

# 582
Да, играчка си е, но вече - като имам ноухау😁 - направо ще ги подхвана всичките наведнъж.😀

# 583
Не е по темата, но да питам. Върнаха ли го това да може да се връща само през мобилното приложение? По едно време не можеше. Скоро не ми се е налагало.
На мен през февруари ми се наложи да връщам в Кауфланд кухненска везна, която отказа да работи малко преди да станат 2 години от купуването. Разбира се имах само бележка от приложението. По принцип ми обясниха, че не става. Но явно понеже кантарчето си беше брандирано с тяхна собствена марка, ми върнаха парите само с малко настояване от моя страна. Тя хартиената бележка за почти 2 години дали щеше да е четлива, обикновено след няколко месеца избледнява мастилото. Но да, навсякъде пише, че трябва с хартиения касов Бон да се прави рекламация.

# 584
Имам метални купи от Кауфланд, които имат борд, но той не е извит, а е хоризонтален. Нямам такъв проблем. От показаните по- горе (без борд) също имаме, но не съм забелязала и при тях този дефект.

Общи условия

Активация на акаунт