Хитринки за всякакъв случай - 42

• 52 920
  • 716
  •   1
Отговори
# 705
Има шампоан за обувки, специално за велур и набук. Аз съм си купувала от CCC и дейхман.
И четка пак от там. Натърква се, оставя се малко да постои и се изчетква.

# 706
  • София
Minnie.Mouse- днес вечерта се прибирам и ще снимам и двете

# 707
Нормално ли е изпрани и сгънат дрехи във вакуумен плик да миришат неприятно, когато ги извадя оттам след няколко месеца? Как мога да го избегна оттук нататък? Миришат на застояли, на нещо като (почти) миризливки...🙄 Не използвам омекотител при прането, обичам дрехите да миришат на чисто и изпрано, но да не са с натрапчив аромат на парфюм.

# 708
Бях си прибрала в гардероба изпрана дреха с една! миризливка, мушнала се в ръкава! Намерих я умряла, но цялото крило миришеше странно. Изпрах всички дрехи отново, а гардероба почистих с дезинфектант. Голяма напаст бяха по терасата ни миналата година, тази са по-малко.

# 709
  • Карлово
Освен да не са били напълно изсъхнали тези дрехи, или поне една от тях, преди да ги вакуумираш.

# 710
  • София
Това е комплекта за почистване на обувките а в ляво е камъка. Цената е била 30лв комплекта и 9.98лв камък за велур

# 711
Нормално ли е изпрани и сгънат дрехи във вакуумен плик да миришат неприятно, когато ги извадя оттам след няколко месеца? Как мога да го избегна оттук нататък? Миришат на застояли, на нещо като (почти) миризливки...🙄 Не използвам омекотител при прането, обичам дрехите да миришат на чисто и изпрано, но да не са с натрапчив аромат на парфюм.

В този плик те не могат да се проветряват. За да миришат или не са били изпрани и изплакнати добре, или са прибрани влажни, или вакуумът "изсмуква" от самите тъкани някакви изпарения.

# 712
Винаги на затворено се появява миризма. Като не си отварям гардероба известно време, също има миризма, независимо,че дрехите са чисти плюс, че слагам сапуни и ароматизатори за гардероб.

# 713
Aaa, не ми се вярва това. Не ми се е случвало. Споделям мнението на Черна станция. Недобре изпрани или неизсушени дрехи, после тръгва бактериален растеж. Не се усеща при прибиране на дрехите, трябва време.

Vnd, този сет за велур направо златен. За 40 лв. съм купувала мокасини естествен велур. Има доста по-евтини и напълно ефективни продукти. Това, което наричаш камък, като камък ли е при намокряне? Имам гъба и четка за велур, а дори с четка за зъби може да се изчетква велур. Не си представям камък да е щадящ към велура.

# 714
Прани са дрехите по обичайния начин, както и напълно изсъхнали. Но пък може по време на сушене да ги е накацало нещо, което не съм усетила при прибирането им от терасата (тогава миришат съвсем ненатрапчиво на свежо и прах за пране).
По принцип нямам този проблем с прибрани в гардероба дрехи.

# 715
Нямаш, защото се проветряват. А иначе и самите тъкани изпускат някакви молекули, разграждат се с времето, особено изкуствените. А вакуумът подсилва този ефект, защото липсата на налягане изтегля тези молекули.

# 716
Скрит текст:
Това е комплекта за почистване на обувките а в ляво е камъка. Цената е била 30лв комплекта и 9.98лв камък за велур
Много благодаря, vnd! 🙂

Общи условия

Активация на акаунт