Хитринки за всякакъв случай - 42

• 55 292
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
Можеш да го потопиш в обикновена кока-кола, за да падне ръждата.
Имах вкъщи едно стъклено, двойно - зехтин и оцет. Ползвах го за гости. Вмириса ми се на гранясало и замина зад борда. Овкусявам цялата салата и така сервирам вече.

# 721
Ръжда се маха с киселина и няма проблем с храната, киселините се измиват без остатък. Но не мисля, че си струва изобщо.

# 722
Ръжда се маха с киселина и няма проблем с храната, киселините се измиват без остатък. Но не мисля, че си струва изобщо.
Тя киселината се измива, не нея имах предвид за проблем с храната, а самата ръжда. Ще избие пак. Въобще, нищо ръждясващо не бих ползвала за хранителни продукти - при първи признаци хвърлям. Имах такова стъргало - при първо измиване видях ръжда и веднага замина в кофата, преди ползване.

# 723
Тя киселината се измива, не нея имах предвид за проблем с храната, а самата ръжда. Ще избие пак. Въобще, нищо ръждясващо не бих ползвала за хранителни продукти - при първи признаци хвърлям. Имах такова стъргало - при първо измиване видях ръжда и веднага замина в кофата, преди ползване.

Съгласна с тази гледна точка. Обаче най-добрите и скъпи професионални ножове ръждясват Wink И трябва да се пазят много, ама не ги хвърлят.

# 724
Знам, ЧС, за ножовете, те са изключението. Имахме такъв нож у дома на дядо ми и той го мажеше с нещо, не го оставяше просто така прибран, точно за да не ръждясва. Даже и още може да стои някъде, но не го ползвам. 

# 725
Не знам въпросът ми за тук ли е, но ще попитам. Ако сметнете го преместете другаде. Как поддържате домовете си чисти и подредени? Напоследък вкъщи е пълна лудница. Всеки ден нещо чистя и подреждам и то не си личи. Все в същата кочина си живеем. Писна ми. Вярно с две деца сме и трето на път, няма как да е много подредено, но все пак. Но то сега е лудница, а какво ще стане като се появи и бебето. Кажете вашите хитринки, съвети. Опитвам като ходя към някоя стая да нося неща. Нещо като ползвам веднага да го връщам на мястото му, но нещо не се получава всеки път

# 726
По широко пространство и повече шкафове. Това е тайната.

# 727
Зависи от причината. Ако живеете в малко жилище и нямате място за всичките си вещи, просто няма как да е подредено. Ако сте единственият човек вкъщи, който слага нещата по местата им - също.

# 728
Подходящо и достатъчно пространство за съхранение, навици на всички да прибират за да не тежи само на един, плюс и минимум излишни вещи.
Поне аз други начини не знам за справяне с това. И го казвам като чавек който е сравнително разхвърлян спрямо околните, но пак си има една граница след която вече просто не става, от чисто практична точка а не само естетична.

# 729
  • София
В момента я чета и на мен много не ми се получава с подреждането.
В кухнята като готвя, ако сложа нещо в мивката веднага
го заплаквам и нареждам в съдомиялната. Веднъж заредена я пускам
на ден по 2-3 съдомиялни пускам.
Скрит текст:

# 730
Изхвърли ненужното е сложната част.

# 731
Изхвърли ненужното е сложната част.
Така си е, спор няма. След няколко премствания с кратко време между тях, а след това нанасяне в много малко жилище - набързо установих че мога и с много по-малко вещи. Но си е труден урок, хем съм само аз, а ако трупат няколко души трябва и всичките да са навити да редуцират вещите. Иначе просто един ще освободи място, където друг ще трупа още повече.

# 732
Без толкова много неща можем.
Първо изпитваме адско удоволствие да се заредим с всякакви полезности и красотички. После като сме им слугували с години, пак идва ред да изпитаме удоволствие като се освободим от тях.
Затрупването с неща, които може да ни помогнат и да са ни удобни в домакинството или са модерни в момента си е имало своето положително влияние върху нас.
Отърваването от него е по-трудно, но пак предизвиква положителни емоции, някак дишаш по-леко.

# 733
Здравейте! Имам нужда от съвет. Знаете ли как мога да изпера петно от спирала върху червена копринена риза? Пробвах с препарат за чинии, но както изглежда от него започва да изсветлява цвета. Пробвах и с мицеларна вода, но не видях никакъв резултат. Ще съм много благодарна, ако знаете как да ми помогнете.

P.S Приемам съвети и за добро химическо чистене, където биха могли да го почистят без да се съсипе плата. За района на Бургас. Благодаря!

# 734
Здравейте! Имам нужда от съвет. Знаете ли как мога да изпера петно от спирала върху червена копринена риза? Пробвах с препарат за чинии, но както изглежда от него започва да изсветлява цвета. Пробвах и с мицеларна вода, но не видях никакъв резултат. Ще съм много благодарна, ако знаете как да ми помогнете.

P.S Приемам съвети и за добро химическо чистене, където биха могли да го почистят без да се съсипе плата. За района на Бургас. Благодаря!

Пробвайте някой от Oxi препаратите, до сега почти няма петно, което да ми се е опряло с тях. Има на Vanish, Astonish, Pink stuff... и още. Всякакви брандове ги произвеждат, просто после бързо в пералнята на подходящата програма.

Общи условия

Активация на акаунт