Отговори
# 240
# 241
# 242

Heart EyesУауу, сладурката с нова дрешка
и ухажор..дано  ни доведе и патрона,
талисман от класа  си имаме
Hands Ok Hand

# 243
Ооо кварталните приятели край нямат но тя е много привързана към една котка. ;д

# 244

People Santa

Hearts

Усмихнати и позитивни Two Hearts

# 245
Нося кафето за Добро утро... Heart

# 246
Здравейте, момичета!

"Зимата е времето за комфорт, за хубава храна и топлина, за докосването на приятелска ръка и разговори край огнището – време да си бъдеш у дома."

Нека днес ни се случват само хубави неща, да срещаме повече усмихнати и позитивни хора и да ни върви във всички начинания!
Петък е! Да се настройваме за утрешния празник!

# 247
Днес е тематичен ден на турското кафе и затова ще се почерпим тематично. Да ви е сладко и локумче има. Yum

# 248
Днес е тематичен ден на турското кафе и затова ще се почерпим тематично. Да ви е сладко и локумче има. Yum

Скрит текст:
Феми, жива и здрава да си, че ме подсети за този Световен ден. Как съм го пропуснала - не зная, но веднага ще се реванширам.

5 декември - Световен ден на турското кафе

Смята се, че този тип напитка е сред най-консумираните видове кафе в световен мащаб заедно с еспресото.
Напитката се приготвя чрез варене на много ситно смлени зърна в кафеник, понякога с добавяне на захар и/или подправки. Най-подходящи за турско кафе са всички сортове арабика, които се разкриват най-добре като са със степен на изпичане средна или средна към тъмна. Готовността се определя по пяната, която излиза – първоначално тя е яркожълта, след което започва да потъмнява и да се надига и когато цветът стане наситено кафяво – кафето е готово. Сервира се в малки чаши заедно с чаша вода. Самата традиция е символ на гостоприемство, приятелство и забавление, който прониква във всички сфери на живота. Турското кафе има важна роля и при различни поводи като годежи и всякакви празници. Утайката, останала в празната чаша, често се използва за предсказване на съдбата на човека.
Смята се, че турското кафе е разпространено в Истанбул от Йемен през 1543 г. от Йоздемир паша, който е бил валия на Йемен.
За съвсем кратко време благодарение на търговците, пътешествениците и дипломатите, които посещават Истанбул, турското кафе се разпространява първо в Европа, а след това и в целия свят.

Скрит текст:

# 249
Още от тематичният ден с любимите ЕшСан Revolving Hearts

Последна редакция: пт, 05 дек 2025, 17:22 от femmi2

# 250

И аз ида в дупка за кафе…😌🫶🏻

# 251

Nature Low BrightnessЕ-хаа, комшиите кафе или чай пият повече не се знае
но пият достатъчно за да имат Световен ден..
а и турската ракия Арак/лъвско мляко/
не подминават
Joy

# 252

Nature Low BrightnessЕ-хаа, комшиите кафе или чай пият повече не се знае
но пият достатъчно за да имат Световен ден..
а и турската ракия Арак/лъвско мляко/
не подминават
Joy

Софи, турците много хрисими се пишат, ама ракията на всяка трапеза присъства. Турско кафе на пясък задължително си поръчвам като ходя там, но ракията още не съм опитвала.
Бързам да украся и темичката ни с елхата, която запалихме тази вечер в нашия град.

Ново от сторито на Амине:

# 253

Flowers BouquetЕМИ* елхата е хубава , харесва ми,
аз обичам с многото лампички и да мигат,
 дано завали и сняг за да е  пълна красотата

..знае ли се кои са жените с които
се е фотнала Амине и по какъв повод,
пак ми се вижда променена

..Толга дали е в Турция..
и пиявицата не пише къде са,
не показва и куфарите
Joy

купихте ли вече шараните,
аз обичам бялата риба
но ако ми падне златната
нЕма да я върна..
Blush
Скрит текст:

Notes Nature First Quarter Moon

# 254
Софи, ще карам подред:
- Миналата година елхата ни беше много по-красива, а града по-пищно украсен. Сега не останах очарована.

- Амине наистина е по-различна и може да е "малко бременна". Аз друго не очаквам от нея. Нямам идея на какво събитие е била, не е отразено, освен имената на тетките,  но нищо не ми говорят.

- Мисля, че семейство Сайъшман са в Албания, ама дали ще посрещат Нова година там, ще видим. Алмеда от доста време се фотка сама, дори с гръбче на любимия не намеква, че е с нея.

- Аз по традиция на Никулден пълня шаран. Подготвен е и зареден в хладилника. Утре вечер ще се съберем, за да го хапнем на вечеря. А големият ми син ще бяга надалеч, че получава "алергия" дори и от миризмата на риба. Stuck Out Tongue Winking Eye Сигурно и златната рибка няма да го съблазни, или в бързината ще я подмине. Joy

Да сложа и тук отчаяния Ешко, който дави мъката с Арак.

Общи условия

Активация на акаунт