Предложения за странни, необичайни и интересни имена - 50

• 552
  • 29
  •   2
Отговори
  • Пловдив
Да започна аз новата тема?
Вече съм го писала и не е дете на българи, а на руснаци, но е странно и за там - Ланиакея.

Един мой непознат съгражданин от Фейсбук, от породата, за която градският транспорт е екзотично "приключение" - Венилин, прозвуча ми като Ванилин.

Старата тема.

Последна редакция: сб, 15 ное 2025, 14:25 от Moderator2

# 1
От Дневник:

"Анамария Вартоломей"

Не трябва ли да е с главна буква? АнаМария или Ана-Мария?

# 2
  • Пловдив
Бронислава Игнатова - в екип на БНТ, не помня в кое предаване видях името

# 3
  • Пловдив
Йолиян - сега ми излезе в един клип във фейса.

Благодаря за темата! Flowers Sunflower

# 4
ВенЕлин е правилно за мен. И понеже термина ми беше около Великден го обмислях като вариант.

# 5
Керацуда.

# 6
  • Телиш/Плевен
Сладелина

# 7
  • София
Не помня дали съм писала. Преди много години в една банка имаше отдел за събиране на кредити с трима инспектори - Патев, Волов, Говедаров.

# 8
  • Сан Франциско
Дъщеря ми има в класа си Касиана - много ми е странно това. А едно момиченце от отбора й се казва Ванела и се оплаква, че децата в училище я наричали ВанИла (ванилия).

# 9
# 10
В яслата на синът ми има момиченце с име Ата, не го бях чувала досега. Оказа се от гръцката митология, богиня на заслепяването, заблуждението, помрачението на ума. Доста странно за мен и като звучене, и като значение.

# 11
В яслата на синът ми има момиченце с име Ата, не го бях чувала досега. Оказа се от гръцката митология, богиня на заслепяването, заблуждението, помрачението на ума. Доста странно за мен и като звучене, и като значение.
Ата има и турско мъжко име.

# 12
"Анамария Вартоломей"
Не трябва ли да е с главна буква? АнаМария или Ана-Мария?
Вероятно Анамария е родена по времето на социализма, тогава със закон са били забранени двойните имена (от 1945/6 до 1989 г.). И някои родители са ги сливали. И на Найо-Тицин (това му е малкото име) първият му паспорт е бил Найотицин...

# 13
Темелин
Перуника
Вателина
Михо
Януша
Миляйдин
Делусия
Макавей
Парашкевица
Борка Максимова
Светийка Димитрова
Росислава
Георгица Кирова
Любомилка Петкова

# 14
  • София
Имена за чудо и приказ. Не го знаеш момче ли е, момиче ли е, модел на Toyota ли е

Общи условия

Активация на акаунт