Най-странното нещо в една дамска чанта

• 2 307
  • 95
  •   6
Отговори
# 75
  • В градината...
Всичко има в чантата ми, само не и ред. Имам четки за рисуване, брава с ключ, голяма 15 см. вида и др. Това е най-интересното.

# 76
Видях заглавието и влязох да пиша за гаечния ключ, но вече сте ме изпреварили Simple Smile Иначе фазомер за един определен период от време, удряше ток от корпуса на пералнята, но не постоянно, и докато бившият ми разбере от къде е проблемът, баща ми ми даде един фазомер да проверявам преди да я пипна. За да не го загубя, го държах на най-сигурното място на света - чантата ми. Лозарска ножица също, когато ходя на гроба на родителите ми. Има посадена роза и се налага да я кастря. След това ножицата обикновено със седмици забравям да я извадя.
Иначе освен стандартните неща - кърпички, гримове, дезинфектанти, аз също винаги имам ролетка. Пробвах с хартиен метър, но много бързо се разпадна. И задължително - камък! Естествени минерали колекционирам  повече от 10 години, не само на бижута, имам всякакви размери камъни, и обработени, и необработени. На 2 - 3 седмици сменям камъка според настроението ми или според това какво ми предстои да правя.

# 77
Наскоро реших, че отново е време да се върна към малките чантички, в които едва си напъхвам портфейла. 2 седмици по-късно на дъното открих изсъхнали листа, жълъд и няколко лукчета, които не помня кога съм сложила. И 4 червила, не знам как са се струпали едновременно там. 😀
Иначе лятото се налага да ходя с раница, оборудвана с всичко от дез.спрей, през лепенки  до пликове за кучешки 💩 /нямам куче, но имам дете 😂/

# 78
Дами, доста от вас споменаха, че носят рулетка.
Какво толкова мерите, че да е винаги с вас? 😄

Като прибавим и отверките.. направо крадете занаята на мъжете.
Чувам, че в София не се намират майстори. Да не правите първия оглед/метраж/цена?
Щото за това си има удобни модерни уредчета, мерят помещенията с един клик.

# 79
Ако бях някой простак, щях да кажа какво мисля.

# 80
За това рулетка не е нужна. Simple Smile точния окомер за такива"артикули" ни е вграден фийчър.

Но за другото - много често, когато купувам нещо се налага да меря - дреха, обувка (за ММ, децата) мебел, домакинска принадлежност. Хартиен метър имах на Икеа и бях с него дълги години, макар по онези времена икеа да нямаше в бг. Но се износи, а понастоящем хартиените метри са тип днодневни, не стават, бързо се късат. Затова и малка рулетка.

# 81
Личи си, че не купувате вие дрехи и обувки на децата.

# 82
Не, него нещо на око го мерим, или на друго...

Рулетка не нося, но имам шивашки метър (по лек е), и за размер на дрехи го ползвам.

Докато дъщеря ми беше тодлър и махаме памперса, често носех 2-3 чифта нейни долни гащи ( размер за 2 годишно). Тя порасна и вече гащи няма да намерите в моята дамска чанта.

# 83

Може точно на простаците да влиза в употреба да мерят нещо, Абуто. 🙂
А и на непростаци (има теми назад).

Жените, както ти отговориха, ползват други мерки и теглилки 😄

Сега разбирам необходимостта от рулетка за майките при покупката на дрехи.
Съчувствам им, но щом се налага..
На мен за дрехите на детето не ми се е налагало да нося рулетка, защото тогава преди години, размерите си съответстваха точно за възрастта, дори бебешката (0 месеца, 3 месеца, 6, 9...18, после и по години), а в магазини за мебели винаги имаше на всеки ъгъл закачени хартиени метри. Затова и не отгатнах за какво е рулетката.

# 84
  • над кукувичето гнездо
Една дамска чанта не събира ли 2-3 бири и кило картофи, не ми я хвалете...

Френски ключ, хилки за тенис на маса, шалте, обяд за двама, четка за зъби, хулиганка или патрончета, челник, пистолет за горещ силикон, предметни микроскопски стъкла, помпа за топка, наколенки и всичко друго, което може да ми потрябва в определен момент (и периодът, в който забравям да го извадя от чантата след това) и има място за него. Но, като се замисля, най-често бири разнасям, да.
Иначе за постоянно си имам мини мултифункционален инструмент отвертко-отварачка, бельо и хартиени седалки за тоалетна, както и карабинер, който използвам за ключодържател и отварачка. Когато още не познавах града, в който живея, и нямаше смартфони, си носех и хартиена пътна карта.

# 85
  • Пловдив
На мен рулетка не ми трябва, нося си линийка 4 см на ключодържателя.

# 86
  • Out of the Mix
Тука да се попилее от хилеж човек. Joy

Поздрави, Абутка, забавна тема, да се развихрят съфорумките, знаеш как да ги "галиш". Grinning

Рулетка? Rolling Eyes

Епа, някои мерят с педя, стига им. Smile
Цолажа как го мерите?
То на усет, май с опит, проба.

Тука май повече труженички има, с големите торби, мъкнещи бутилките с бира.

Абе, еманципирани, ясно, но явно в мъжчетата е проблемът, че не знаят как се третира една жена.

Моята ходи с малки чантички, червилце, гланц, телефон, портфейл, мокри кърпички (Joy), малки нейни си джунджурии. Каквато е крехка въобще не си я представям да мъкне, като кон, каквото и да било, тупур-тупур. Smile
Нормално.

Последна редакция: пн, 17 ное 2025, 09:26 от Revoker

# 87
Аз имам какво ли не в дамската си чанта и повечето неща изобщо не им е мястото там ама каквото такова.
Обаче най-страшното нещо което може да има в дамска чанта е празен портфейл Joy
В моят портфейл е винаги празно , нося го само за карти, обаче и те ми стоят по джобовете на чантата! Изключително неудобен ми е портфейла , а заема и голямо пространство 😡. Парите си държа по джобовете , и никога не знам точно колко имам 🙄🤦

# 88
Моята дамска чанта не е голяма. Тя е подходяща за телосложението ми, а то ми е слабо. С голяма чанта изглеждам, като че.ли нося торба.
Подредена е винаги. Няма касови бележки разхвърлени в нея. В портмонето ги слагам. От време на време проверявам в портмонето какво имам и изхвърлям ненужното. В нея има мокри кърпички, сухи кърпички, чадър, мисля да си сложа рОлетка да имам, за да меря неща, които ми трябва в точно определен размер. Понякога и някакъв крем за ръце си слагам, ако отсъствам по-дълго от вкъщи. И химикалка имам. Забравих слънчевите ми очила.с калъф. И едни къси найлонови чорапи нося. Лепенки трябва да си купя и сложа за всеки случай. Пликове малки нови. И телефонът си и ключовете си, разбира се. Нищо излишно нямам. Казала съм си, че няма да слагам нищо излишно в чантата ми и да има разхвърлени писмени бележки из чантата ми и портмонето ми. В старата ми чанта беше ад. Отне ми 2 часа да си оправя нещата и да прехвърля нещата в новата си чанта.
След като се върна вкъщи, я дезинфекцирам с дезинфектант.

Последна редакция: пн, 17 ное 2025, 09:48 от Анонимен_7

# 89

Мебели, обзавеждане, размери на помещения.

Общи условия

Активация на акаунт