В момента чета... 97

• 37 053
  • 566
  •   5
Отговори
# 555
Прочетох "Кралството" по препоръка на Mijj и наистина съм впечатлена. Защото не е типичният криминален сюжет, местопрестъпление и търсене на убиец, а е много дълбок психологически трилър, който засяга мръсните семейните тайни, зависимости, вината и лоялността.
Несбьо изгражда героите си многопластово и до последно се чудиш, кой е добър и кой лош ?
А всъщност всеки от тях е дълбоко човешки, воден от вина и желание за оцеляване.
Лош ли е големият брат Рой, който в желанието си цял живот да спаси по- малкия си брат, извършва няколко убийства ? От лоялност, от вина.
А Несбьо така го рисува, че ти даже го оправдаваш, не го съдиш, съчувстваш му.

Уникална книга, и продължавам с втората част "Кръвни връзки"

# 556
  • София
happy doc, според мен ценното в "Кралството" е, че там няма "добър", няма и "лош". Точно както е в живия живот.
Радвам се , че ти е харесала!
Абе майстор е Несбьо, спор няма Simple Smile

# 557
Тоест, аз го разбирам така, че понякога лошите  постъпки на хората, често са оправдани и продиктувани от добронамерени мотиви или от някакви травми и наранявания в миналото, които оказват някакво въздействие.

# 558
Чета “Пътешествайки Испания и Англия” на Никос Казандзакис. Не съм чела много пътеписи, но ми харесва. Още съм на Испания. Понеже ми е любима страна, с нетърпение очаквам да прочета за градовете, които съм посещавала, какво ще сподели той. С твърда корица е, а е удобна за четене. Вероятно идва от размера. Иначе винаги предпочитам меки корици.

# 559
  • в сърцето на един мъж...
Понеже пътувам доста с градски транспорт и си нося винаги с мен киндъла, та на него имам качени различни книги и попаднах на "Семейство Адар - Тук с мен", първа книга от поредицата. Не знаех какво да очаквам, понеже не бях чела анотации. Започна като сериозна криминална история - заплахи, нападения, после се разви в леко любовна такава Simple Smile Но не съм разочарована, въпреки че открих някъде в първата част на книгата кой е престъпника Simple Smile Хареса ми, много приятен стил, бързо се чете - вчера я започнах сутринта, четох в градския транспорт и като се върнах не можах да се откъсна, та днес я довърших.

# 560
Нищо не чета, освен вас и записвам записвам нови заглавия.
Преди малко видях очаквани заглавия от Лемур и Бениториал и съм меко казано нетърпелива. Освен новия член в семейството имах и изпити, та нямах и минута време. Силно се надявам в някакви промеждутъци да си подхвана книжките. Амин! 😃

# 561
  • Пловдив
Свекър ми е със заболявания и периодично влиза в болница, всеки път взима книги от мен. От страна на мъжа ми той е този, който чете и библиотеката в тяхната къща той я събирал, не сме говорили какви са му предпочитания. Миналата седмица една от дадената книга беше "Календарния убиец" - като ми я връща днес ми вика много психопатска книга 🤣 сега ме гложди скоро да я прочета, а бях набелязала други.

От някъде може ли да се изтегли "Игра на амок", защото почти 50€ няма да дам за книга.

# 562
  • София
Деси, защо не попиташ изд. "Бениториал" дали и кога планират преиздаването на тази "Игра на амок"?
Те така или иначе са се захванали с преиздаването на Стюарт Макбрайд и Себастиан Фитцек.

Аз започнах "Скандалният живот на Евелин Хюго" (Тейлър Дженкинс Рийд). За момента ми е много приятна.

# 563
  • София
За жалост я няма в рулит. Там има качени - Пасажер 23 и Терапията. / Терапията я има качена и в Сторител/

# 564
Слушала съм я в Storytel, Mijjj. Хареса ми. Blush

# 565
  • София
Леле, в ужасна книжна дупка съм! Започнах и зарязах 4!!! книги, такова чудо не е било....
Започвам нещо, което със сигурност ще ме изкара от там - скандинавски трилър - "Бомбаджията" на Самюел Бьорк.

# 566
Набелязах и аз най-накрая за четене "Да срежеш камъка". Бях видяла, че много хора я четат и коментират, харесват я, но някак не бях проявила интерес към нея. Вчера обаче си я приготвих за четене.

А в момента чета "Огнената библиотека". Историята започва през 1930 година, действието се развива предимно в Мадрид, поне докъм средата на книгата, ще видим по-нататък. Това са годините, които водят до Гражданската война, точно за този период не бях чела, повече съм чела за самата война и за периода след това (диктатурата на Франко). Главната героиня е момиче, което мечтае да стане библиотекарка, отива да учи в Мадрид и историческите събития са представени от нейната гледна точка заедно със събитията в собствения й живот.

Общи условия

Активация на акаунт