Счупено зъбче

• 117
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте,просто много съм притеснена и реших да потърся съвет в тази група.Преди 2 г детето ми при удар си счупи половината от предният зъб няколко месеца след това от зъбчето се счупи още малко при храна и остана само коренчето обаче от около 1г то почерня след няколко месеца почерня и другия преден зъб до него и се счупи и той наполовина и остана само коренчето.При първият удар предните два зъба се разделиха и се получи някакво разтояние между тях и там се заби ципата и така си седи.Забелязах че от няколко дни венеца е издут и се записах час при с томатолог,но просто съм мого притеснена дали ще се наложи  да ги искарат тия корени детето ми е на 4г моля ви за съвет какво трябва да се направи или да изчакам да паднат,ако въобще паднат тъй като 2 години са така черни корени.

# 1
Първо се успокойте. Детето е малко, нещата са поправими, но трябва да потърсите много добър детски стоматолог. Не някой който само ще ви вземе парите.

Не знам за кой град става въпрос, мога да препоръчам професор Андреева във Варна.

# 2
  • Пловдив
Не знам каква ципа се е забила, но синът ми съвсем малък си счупи последователно двата горни предни млечни зъба и допреди месеци, когато паднаха и се замениха с постоянни, си караше така. Зъболекар ни беше казал, че нищо не се прави, ако няма проблем с остатъчната част от зъба и тя е достатъчна на ширина (т.е. не е счупен съвсем до долу) да запази разстоянието между зъбите.
Но когато са почернели, не знам дали е различно. Не се притеснявай, зъболекарят ще си каже. Не е опасно.

Общи условия

Активация на акаунт