Прием в Уасг и общежития

• 390
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте. Аз съм ученичка в 12 клас със специалност геодезия. Взех решението, че искам да уча хидростроителство в Уасг. Някой, който е тази специалност или е бил през последните няколко години може ли да ми даде повече информация. И как стоят нещата с общежитията. Оправени ли са или имат нужда от ремонт?

# 1
Правиха ремонти, ламиниран паркет, сменени легла и пр., но не ми е съвсем актуална информацията и не за всички блокове. В общежитията места има, даже и на други ВУЗ-ове дават места.

Не разбирам защо не си продължиш с геодезията, ако това си учила в техникума, Ами ХС искаш, освен ако не искаш с немски.

# 2
отдавна геодезията не ми е фактор и се отказах да продължа да я уча. Искам нещо ново, а и когато започна да уча водна строителство като допълнителен час ми хареса доста

# 3
Че сформират ли се още групи в хидрофакултета? Преди няколко години чух, че вече няма никакви желаещи за тези специалности.
Съмнявам се да се е променил коренно жилищният фонд в последните години. Къде ще се паднеш, няма избор, въпрос на късмет.

# 4
Преди две години правихме ремонт на стая в общежитие на УАСГ. Подготви се психически... и физически ако може да ти помогне някой. Може и да имаш късмет с нещо ремонтирано, но със сигурност ще трябва основно почистване... Това изисква много препарати и инструменти, които за сам човек е трудно да си набави и да изчисти сам, дано съквартирантката помогне.  
Още си спомням как едно момче дошло с влака с една раница, казва на майка си по телефона - Тука има само едно легло с дюшек...  
Иначе то има места в другите общежития, но ще те карат да чакаш второ класиране към края на октомври ако не се лъжа. Не всеки има къде да спи в София 2 месеца да чака второ класиране. Не искам да те стресирам, но ги казах тези неща на родителите на момиче, което кандидатства в УАСГ и въпреки всичко те не И помогнаха да си освежи и  изчисти.  Като видяла стаята им казала, че няма да стъпи там... , а те си очакваха да е ремонтирано. Накрая даже се отказа от ученето ...

# 5
По-често срещано е настаняването във вече обитаема стая. В този смисъл тя е вече заета с вещи, а в добрия случай - и поддържана. Едва ли наличните съквартиранти ще са във възторг да дойде някой непознат и да се разчисти в стаята им с все родата си.

# 6
Може и така да е, ние правихме ремонт на две стаи в първата събрахме хлебарките, запълнихме дупката зад тоалетната от която падаха умрели гълъби и след като изляхме 3 шишета с белина на пода съквартирантката, каза че ще се настанява иначе беше заминала при гаджето си. Това към друг университет.
 Във втората стая към УАСГ ни се видя рай - сменен прозорец ремонтирана баня. Само изхвърлихме 5 -6 ката килими и мокети и свалихме още толкова тапети от 1975та насам и ударихме една боя на черния таван в банята и стаята, иначе имаше легла и шкафове. Вече останалото почистване оставихме на студентките...

# 7
По-често срещано е настаняването във вече обитаема стая. В този смисъл тя е вече заета с вещи, а в добрия случай - и поддържана. Едва ли наличните съквартиранти ще са във възторг да дойде някой непознат и да се разчисти в стаята им с все родата си.

Първокурсниците обикновено ги настаняват с други първокурсници, не с хора от горни курсове.

В бл.35 и 36 беше ремонтирано - дограми, баня, ламинат, легла..., за 33 и 34 не знам, ама много изнежени днешните младежи, чак няма да стъпят. То трима човека в стая, за колко вещи мислите, че има място.

# 8
Не знам колко е обикновено, аз и всички мои колеги бяхме с по-горни набори в стая. Поне един.
Аз бях в 36 блок, месеци след цялостния му ремонт - абсолютно всичко беше чисто ново, което изобщо не значи, че не може да са го наврели в междубузието си за тия години. С две четвъртокурснички и гадже на едната в бонус. 35-ти сигурно са го ремонтирали след моето завършване.
33-ти беше най-мизерен.
Аз затова казах първоначално, че е въпрос на късмет къде ще попадне новият студент. Явно днешните младежи нямат никаква представа какво се случва извън Инстаграм.

Общи условия

Активация на акаунт