Инвитро Център към MK "Доверие" - тема 3

• 5 854
  • 119
  •   1
Отговори
  • София
Добре дошли в темата за Инвитро Център към Медицински комплекс "Доверие".

Сайт: https://www.mbal.doverie.bg/invitro-center

Записване на час:  02 403 61 00,  0882 112 752
Адрес: гр. София, ж.к. “Овча Купел 2”, ул. “Фридрих Грюнангер” 2

Тема 1 - https://www.bg-mamma.com/?topic=1685850
Тема 2 - https://www.bg-mamma.com/?topic=1780318

Успех на всички и нека темата се напълни с положителни резултати и поздравления за бебета!

# 1
Записвам се в новата тема - вече имам и час при доктор Станулов следващия четвъртък 27.11.

Какво мислите за резултатите от тази спермограма - тя е от 2024, предполагам ще искат нова?

# 2
И аз се записвам за новата тема.

Записвам се в новата тема - вече имам и час при доктор Станулов следващия четвъртък 27.11.

Какво мислите за резултатите от тази спермограма - тя е от 2024, предполагам ще искат нова?

Зависи какво ще правите, и нашата последна спермограма беше миналата година септември и сега направихме нова за първо кандидатстване за фонд-а. Иначе за успешно ин витро изглежда добре , евентуално и за инсеминация също.
Ще я прикача моята също (честно да си кажа не искам някакси да повярвам че е 0% морфологията от само 100 изследвани сперматозоида :/ )  Аз имам въпрос, някой кандидатствал ли е със спермограма от ню лайф Бургас ? Видях че ню лайф- Пловдив са с списъка за фонда но дали тази от Бургас ще важи? Те са едно и също , просто клона е различен.

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 10:06 от Vasiliki06

# 3
  • София
Дано темата се напълни с много добри резултати!

Пагане, не е толкова зле спермограмата, но сте си с мъжки фактор, зависи от колко време се пробвате може и да ви насочат към инвитро.

В заключение пише Астенозооспермия, но от спермограмата се вижда, че и морфологията не е в норма, 3% е. За да можете да използвате тази спермограма за фонд, трябва да звъннете на лабораторията да я поправят. И ние имахме такъв случай, поправиха я без проблем. Трябва да е астенотератозооспермия т.е. да покривате два критерия, както е и във вашия случай. Спермограмите трябва да са две от две различни  репродуктивни клиники, одобрени от фонда, но това ще го обсъдите с доктор Станулов. Не пускайте нищо, докато не ви каже. Единствено заключението бих си оправила.

Някой беше задал въпрос за вайбър в края на предишната тема, винаги отговаря, нямам случай да не ми е отговорил. Случвало ми се е да съм без час, но първо звъня на регистратурата и ми казват, щом имаме уговорка с доктор Станулов за втори ден от МЦ, да отида и да изчакам.

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 15:24 от Niya-

# 4
Дано темата се напълни с много добри резултати!

Пагане, не е толкова зле спермограмата, но сте си с мъжки фактор, зависи от колко време се пробвате може и да ви насочат към инвитро.

В заключение пише Астенозооспермия, но от спермограмата се вижда, че и морфологията не е в норма, 3% е. За да можете да използвате тази спермограма за фонд, трябва да звъннете на лабораторията да я поправят. И ние имахме такъв случай, поправиха я без проблем. Трябва да е астенотератозооспермия т.е. да покривате два критерия, както е и във вашия случай. Спермограмите трябва да са две от две различни  репродуктивни клиники, одобрени от фонда, но това ще го обсъдите с доктор Станулов. Не пускайте нищо, докато не ви каже. Единствено заключението бих си оправила.

Някой беше задал въпрос за вайбър в края на предишната тема, винаги отговаря, нямам случай да не ми е отговорил. Случвало ми се е да съм без час, но първо звъня на регистратурата и ми казват, щом имаме уговорка с доктор Станулов за втори ден от МЦ, да отида и да изчакам.

Благодаря!
Имам два аборта преди 4 години, сега правим опити от 5-6 месеца, на 36 години съм и не искам да отлагам повече, затова реших да си направя консултация. Направила съм почти всички изследвания без цветна снимка и AMH и за момента нещата при мен изглеждат добре.
Миналата година Бъчваров в Щерев беше казал, че спермограмата си била супер и само трябва да попие малко витамини Simple Smile

# 5
  • София
Извинявам се, сега прочетох, че е от 2024 г., значи не важи частта, която написах за фонда, не е актуална. Може и да ви поиска нова. Ние пуснахме нова след нашия първи преглед.

АМХ е доста ключово, според мен е добре да може да го кажете на първичния колко е, защото това може доста да промени посоката на разговора. Останалите неща като цветна снимка, актуална спермограма ще ги направите след това.

Ако абортите са от същия партньор, може и ДНК фрагментации да пуснете след прегледа, въпреки че според мен е доста препоръчително изследване дори и да не са от същия. Мъжът ми си го пусна още преди да първия опит.

# 6
Някоя дама с неуспешна имплантация в Доверие да е правила изследване за имплантационен прозорец при д-р Станулов? Практикува ли се изобщо? И по повод ембриологията - ПИД правят ли, PGT - предимплантационна генетична диагностика? Насочиха ни само към кариотип и следващ опит след три месеца.

# 7
Някоя дама с неуспешна имплантация в Доверие да е правила изследване за имплантационен прозорец при д-р Станулов? Практикува ли се изобщо? И по повод ембриологията - ПИД правят ли, PGT - предимплантационна генетична диагностика? Насочиха ни само към кариотип и следващ опит след три месеца.

Практикува се, да. Ние щяхме да правим, но вечерта преди последния преглед бях овулирала и не се наложи, защото се разбра кога е. Доколкото знам не е фен на ПИД, ние не сме правили.

# 8
Много е индивидуално какво ще ви препоръча. При нас беше ЗА ПИД и правихме. Когато питах за имплатационен прозорец обаче ми каза, че той не е толкова малък и няма смисъл да изследваме. Така или иначе предния път сме върнали една идея по-късно, а сега ще върнем по-рано и в крайна сметка станаха нещата. Успех!

# 9
Извинявам се, сега прочетох, че е от 2024 г., значи не важи частта, която написах за фонда, не е актуална. Може и да ви поиска нова. Ние пуснахме нова след нашия първи преглед.

АМХ е доста ключово, според мен е добре да може да го кажете на първичния колко е, защото това може доста да промени посоката на разговора. Останалите неща като цветна снимка, актуална спермограма ще ги направите след това.

Ако абортите са от същия партньор, може и ДНК фрагментации да пуснете след прегледа, въпреки че според мен е доста препоръчително изследване дори и да не са от същия. Мъжът ми си го пусна още преди да първия опит.

Ще си пусна AMH тези дни, за да го имам за прегледа. Има ли значение в кой ден от МЦ се прави, трябва ли да е на гладно и в коя лаборатория?

Да, абортите са от същия партньор, като аз ги отдавам на тромбофилията, която имам, но ще видим.

# 10
  • София
Няма значение в коя като е за първи път, колкото пъти го пуснеш, толкова пъти може да получиш различен резултат. АМХ е ориентир, гледа се дали ти е в норма, по-висок или по-нисък. И все пак го пусни в някоя нормална лаборатория. Пускала съм в Цибалаб, Бодимед, Токуда, Рамус, все си е над нормата при мен, плюс-минус 1-2 единици разлика.

# 11
Rising star, как се разбра с точност за овулацията? Всички ходим на тези прегледи преди трансфер… Simple Smile
ВаНиЛа, колко ви излезе ПИД и на колко ембриона правихте? Кой опит ви е това?

Практикува се, да. Ние щяхме да правим, но вечерта преди последния преглед бях овулирала и не се наложи, защото се разбра кога е. Доколкото знам не е фен на ПИД, ние не сме правили.

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 20:36 от Avi_

# 12

Ще си пусна AMH тези дни, за да го имам за прегледа. Има ли значение в кой ден от МЦ се прави, трябва ли да е на гладно и в коя лаборатория?

Да, абортите са от същия партньор, като аз ги отдавам на тромбофилията, която имам, но ще видим.

В сайтовете на няколко лаборатории съм виждала информация, че АМН е най-добре да се тества 2-4 ден от МЦ затова последният път си го тествах спрямо тези препоръки.

# 13
Rising star, как се разбра с точност за овулацията? Всички ходим на тези прегледи преди трансфер… Simple Smile
ВаНиЛа, колко ви излезе ПИД и на колко ембриона правихте? Кой опит ви е това?

Аз бях на преглед, за да уточним кога ще правим ERA тест и вечерта преди прегледа съм овулирала. Та каза, че има информацията, която му трябва и ще го пропуснем. Това беше преди да започнем със стимулацията и трансфера

# 14
Как ви се струва това AMH?

Общи условия

Активация на акаунт