Инвитро Център към MK "Доверие" - тема 3

• 5 916
  • 119
  •   1
Отговори
# 15
В какъв смисъл? Ако е за кандидатстване по фонд - супер, над 0.5 е. Иначе АМХ се гледа заедно с други хормони, не е изолиран фактор. Най-вече с Инхибин Б и ендокринолог преценява. Зависи и на какви възраст сте, за преценката.

Как ви се струва това AMH?

# 16
За 36 годишна, нали?
Съвсем прилично и нормално на първо четене.

# 17
  • София
Добре е 2.5 ng/ml за 36-годишна. На преглед в подходящ ден може да се види колко антрални тела имаш, но с това АМХ няма да си с изчерпан резерв и имаш по-големи шансове за успех. Добър знак ти е АМХ-то.

# 18
Страхотно АМХ! На 33г. моето АМХ беше 0,58

# 19
Момичета кога най- рано ви е показал уринен положителен тест за бременност?

# 20
  • София
Много зависи колко е ранен тестът, някои показват по-рано от други. Винаги си взимам на няколко различни марки. Някои и на седми-осми, че дори и на девети ден още ми показват отрицателен. Така че ако видиш отрицателен, не се връзвай, продължаваш  си лекарствата, нищо не е сигурно, докато не пуснеш и кръвен. Затова и повечето жени не си взимат уринарни, тъй като психически не им понася и трудно  продължават после по план до датата за теста.

Конкретно по въпроса ти, най-рано ми показа последния път, на пети ден, което не е обичайно. Ембрионът беше с грейд 6, почти напълно излюпен. Предишните пъти на около 6-7 ден съм имала първа много бледа линия.

# 21
Според мен не си губете времето с пиклив тест. Направете си кръвен. Аз лично не съм си правила нито един пиклив, а само кръвни.

# 22
Аз снощи си направих тест за овулация  (явно хваща и ЧХГ) на ден 8 след трансфера на 6 дневен ембрион.

# 23
Според мен не си губете времето с пиклив тест. Направете си кръвен. Аз лично не съм си правила нито един пиклив, а само кръвни.
След инсеминация съм, датата ми за кръвния е 27.11 и за това питам, да се ориентирам мога ли да направя малко по- рано и дали би показало.

# 24
  • София
О, за инсеминация е много по-различно. Ние писахме за инвитро.

# 25
Здравейте, каква е разликата дали ще бъде на естествен цикъл или стимулиран за фонда?

# 26
След инсеминация съм, датата ми за кръвния е 27.11 и за това питам, да се ориентирам мога ли да направя малко по- рано и дали би показало.

Знам, че чакането е много мъчително. Но също толкова мъчително е и да правите уринарни тестове, които не са толкова чувствителни и да се разочаровате може би напразно, или пък обратното. Колкото и да е трудно опитайте да сте спокойна, водете си нормален начин на живот.
Успешният ми трансфер беше този, в който си ходих на работа, излизах с приятели и живеех все едно нищо не чакам.(може би защото предварително го бях отписала )

# 27
  • София
Здравейте, каква е разликата дали ще бъде на естествен цикъл или стимулиран за фонда?
Опростено: При стимулиран се прави една стимулация, пункция и имаш право на един свеж и един замразен трансфер. Вадят се повече яйцеклтки.

При естествен се правят четири пункции, събираш ембриони и накрая трансфер. Минимум таймираща инжекция ще имаш, но може и някои други медикаменти за по-добър резултат. При този вариант инжекции и лекарства не се поемат от фонда. Вадят се малко яйцеклетки.

Предпочита се първия вариант, да се стимулира и да се извадят повече яйцеклетки, при намален резерв или лош отговор на стимулация се минава на естествен.

Лекарят решава кой вариант, разбира се, може да го изговорите, да обсъдите, особено при неуспех може да ви обясни кой вариант е по-добрият във вашия случай. Това трябва да стане преди подаването на документите, тъй като е тях пише за кой вариант ви отпускат помощ.

# 28

Ако решите правите ранен тест, направете кръвен. Уринен отчита на по-късен етап и рискувате да видите отрицателен резултат, който може излишно да Ви разстрои.
Кръвният показва най-рано. Подобно и на останалите тук, мога да говоря за ин витро, не съм запозната как стои въпроса с инсеминациите. И все пак - ако ще пускате тест, нека е кръвен.

# 29
Привет, след поредното неуспешно инвитро, съм се насочила към д-р Станулов. С тежък мъжки фактор сме, две стимулации, четири трансфера в различни клиники. Последните два завършиха с биохимични. Ембрионите ни са замразявани по два в сламка на трети ден без да ми се дават обяснения. Чета много добри отзиви за ембриолозите на доктора. Има ли допълнителни техники, лечение на парньора, индивидуален подход? Ще съм благодарна на отзовалите се.

Общи условия

Активация на акаунт