Инвитро Център към MK "Доверие" - тема 3

• 24 423
  • 438
  •   1
Отговори
# 420
Дами, към тези от вас, които са минали ЗЕТ при д-р Станулов на модифициран цикъл(с лекарства): на кои дни и колко пъти се прави преглед преди самия ЗЕТ, ако след първия преглед на 2-3 ден от МЦ стартирате?
На 2-ри, 10-ти и на 17-ти ден трансфер, имала съм и на 2-ри, 11-ти и на 18-ти ден трансфер. Всичко зависи от лигавицата, като Ви прегледа казва кога са датите.
На втория преглед ли казва или на първия датите?

# 421
Дами, към тези от вас, които са минали ЗЕТ при д-р Станулов на модифициран цикъл(с лекарства): на кои дни и колко пъти се прави преглед преди самия ЗЕТ, ако след първия преглед на 2-3 ден от МЦ стартирате?
На 2-ри, 10-ти и на 17-ти ден трансфер, имала съм и на 2-ри, 11-ти и на 18-ти ден трансфер. Всичко зависи от лигавицата, като Ви прегледа казва кога са датите.
Мисля, че на 1-ви преглед казваше.

# 422
На първият преглед,казва кога ще е следващия и евентуално кога ще се падне трансфера. Но за трансфера потвърждава на втория преглед и то след резултат на прогестерона. Поне при мен беше така

# 423
Здравейте момичета,

бяхме на първи преглед при доктора и каза да направим още две спермограми за да може да кандидатстваме по фонд, като горе долу краят на септември ще може да подадем документите. Тъй като не сме кандидатствали досега и не разбрах дали ние подготвяме всички документи и колко време горе долу отнема подаването?

Също така дали някой е пробвал с пратен опит докато се съберат и нагласят документите за фонда?

Благодаря ви

# 424
  • София
При МФ ви трябват две спермограми и становище от уролог, че сте за инвитро. Мъжът ми е ходил при Милен Кацаров за такова. Носите ги в клиниката, както и с подпис и печат актуално АМХ и ще ви дадат няколко заявления за попълване. След това, ако те ви ги подават, се плаща. Аз си го носих сама. Ако не сте от София, май може и дистанционно да се случат нещата чрез куриери, но се обадете в клиниката да ви обяснят.

Ако подадете в края на септември, в края на октомври ще имате отговор. Заседанието обикновено е около 10-15 число на месеца и отнема още 7-8 дни, докато ги напишат и изпратят. Ако искате да стане по-рано, действайте началото на месеца.

# 425
Аз исках да правим самофинансиран опит докато чакаме документите, но не се получиха нещата.
Според мен по-добре изчакайте, защото после си има разходи, дай Боже всичко да бъде наред и да забременеете от раз. Ако се наложат обаче допълнителни изследвания, биопсии, хистероскопии и т.н. си става не малка цифра. Така че, да - подайте си документи по фонда и си "пазете силите" за по-нататък 🙂

# 426
Здравейте,през миналите инсеминация при доктор Станулов,може ли да споделите.Каза ми да дойда на 1,2 или 3 ден от цикъла .Като ви дойде пишете ли му пак и като ви каже да дойдете,запазвате ли пак час по телефон на регистратура или при отиването минавате през тях и казвате че имате уговорка да дойдете? Благодаря 🫶

# 427
Sch124 пишете му на него и той ви казва кога. Аз след това съм се обаждала на регистратурата само , за да ги уведомя за уговорката ни с доктора.

# 428
Здравейте, бих искала да споделя своя опит с вас. Преди година и половина бяхме на първия си преглед при доктора след няколко години неуспешни опити. Веднага бяха назначени изследвания за мен и партньора ми, след което не беше установен проблем, който да възпрепятства естествено зачеване. Въпреки всичко не ни се получаваше.
След 4 неуспешни инсеминации, които трябваше да минем, за да можем да кандидатсваме по фонд, последва първия ни инвитро опит, който беше успешен. Миналия месец се роди нашата дъщеря🩷
Ние ще бъдем винаги благодарни на д-р Станулов за всичко, което направи за нас, за неговата подкрепа и професионализъм. Той нито за момент не ни загуби времето в ненужни изследвания, чакане за спонтанна бременност чрез приемане на добавки и т.н., а действахме всеки месец по план. Доверете се на доктора, защото той е най-добрия в тази област!

# 429
Това е страхотна новина, честито! Simple Smile На свеж или зет трансфер успяхте?

# 430
На ЗЕТ. Миналия септември ми беше пункцията, а трансфера през ноември

# 431
Благодарим за споделения опит... И много щастие желая.... Simple Smile

# 432
Дами, тъй като от фонда ни одобриха и писах на доктора да го питам какво следва сега, той ми изпрати списъка с изследвания и инструкции, където ми направиха впечатление някои неща, но не искам да занимавам доктора, така че реших да питам тези от Вас, които вече са го минали. Първо, пише, че не трябва да имам лак за пункцията. Знам, че е заради упойката. Чудих се, има ли някоя от Вас, която си е махнала лака само на един нокът, който ще им трябва, или всички си махнахте изцяло лака? Второ, тестовете за алергии към упойката къде се правят? Правили ли сте си? Трето, всички "препоръчителни" изследвания ли си пуснахте?

# 433
Аз съм била с гел лак на ръцете и на двете пункции. Не е имало проблем, но вие преценете. Първо си минете стимулацията и стъпка по стъпка Simple Smile Успех!

Цитат на: link=topic=1831172.msg51547683#msg51547683 date=1789541263
Дами, тъй като от фонда ни одобриха и писах на доктора да го питам какво следва сега, той ми изпрати списъка с изследвания и инструкции, където ми направиха впечатление някои неща, но не искам да занимавам доктора, така че реших да питам тези от Вас, които вече са го минали. Първо, пише, че не трябва да имам лак за пункцията. Знам, че е заради упойката. Чудих се, има ли някоя от Вас, която си е махнала лака само на един нокът, който ще им трябва, или всички си махнахте изцяло лака? Второ, тестовете за алергии към упойката къде се правят? Правили ли сте си? Трето, всички "препоръчителни" изследвания ли си пуснахте?

# 434

Лак не съм махала никога, както и много други жени. В тази болница буквално ми направиха отворена операция и нямаше изискване за лак. Ноктите на краката ги оставям без.
Тестове за алергии не са ми правени в тази болница по какъвто и да било повод преди анестезия.
Да, всички задължителни изследвания трябва да са направени. Препоръчителните са много, някои от тях са доста скъпи и се правят по препоръка спрямо Вашия случай. Според мен е важно да се пусне за тромбофилия и аз пусках на своя глава преди години и не съжалявам.

Общи условия

Активация на акаунт