Нашите кухни - тема 101

• 13 418
  • 247
  •   1
Отговори
# 240
Първата ми кухня преди 14г беше от икеа, бях много доволна, имам наблюдение около 5 години, после продадох апартамента. Сега пак обмислях да взема оттам, но модулите не се конфигурираха добре в едната ниша и ми трябваше custom решение, а и по някаква причина нямаха никакво разнообразие, нито от цветове, нито от моделите, които исках.

# 241
Здравейте! Имам нужда от съвет. Имам кухня от Мьомакс, като в единия шкаф с две дълбоки чекмеджета установих голяма загуба на място. Исках да заменя дълбокото чекмедже с две плитки, но се оказа, че не продават отделно нито чекмеджета, нито чела, нито врати. Не можем да си купим и цял модул, защото за тази ширина от 60 см, имат само два варианта - този, който е при нас - две дълбоки чекмеджета или две дълбоки с едно вътрешно, което също не ми върши работа.

Дали е възможно сами да си сглобим чекмеджета? Като най-голямото предизвикателство обаче ще е нацелим същия цвят. Възможно ли е челото на чекмеджето да се раздели на две без да се нарани гланцът?

# 242
Не мога да съм полезна със съвет за лично изработване на чекмеджета или чела, но аз бих помислила първо за пренареждане на посудата, включвайки и евентуална такава, като си знам начина на готвене, пространството и нужните съдове или уреди, а чак после за смяна на чекмедже. Сега имаш загуба на място във височина, защото си сложила ниски съдове, но утре или дори днес там ще се наложи да сложиш нещо по-високо, което няма да е удобно да е разположено на височина или в стандартен шкаф и височината няма пък да ти стигне. Кухнята е динамично нещо откъм съдове и уреди,  така че не бих бързала да смалявам чекмеджето.

# 243
Какви други опции за изчистен, модерен дизай на плот за кухня има на пазара?

Чета за едни плотове "компакт", но нямам впечатления.

https://rosi.bg/bg/katalog/interioren-kompakt/1/182

# 244
  • София
Петенце, доволни ли сте от Стоун център? И ако може да споделиш какво избрахте.

О, много. Те ни правиха “шкафа” под мивката в сегашната ни баня. В кавички е, защото не е шкаф, а рафтове от камък. Много различно, разчупено и красиво.

В момента ще ни правят плота и гърба на кухнята, като искахме и масата да е същата, но намерихме много добра оферта за разтегателна маса и тя отпадна. Иначе се колебаехме между Патагония и Амазонико. Патагонията е страшно красива, но наистина много масова и аз затова се отказах от нея.

Патагония

Амазонико

Амазонико ни идва над бюджета, но цялата стая ще е доста светла и искахме някакъв акцент. Ще трябва и още нещо зелено да измисля.

Иначе ето това също много ми харесва, но не помня имена. Пясъчно едно такова.

# 245
Кубратова, този шкаф с чекмеджетата е измислен така, че да ни е удобен за разтоварване на чинии, купи и разни други дребни неща от съдомиялната. В шкафа с тавите и тенджерите също има загуба на място и се чудя дали, ако го разделя на два шкафа по 40 см с чекмеджета би било по-удобно. Не знам какво и как да бъде, знам само, че трябва да измисля някаква оптимизация, защото мястото все не стига.

Това е кухнята, не е голяма, ама и малка не е... Като в единия край на усвоената тераса имаме още 100 см горни и долни шкафове. Ползваме я от 6 години и като разположение ни е удобна. Просто трябва да се пипне още малко, за да няма такива загуби.

Скрит текст:

# 246
Какви други опции за изчистен, модерен дизай на плот за кухня има на пазара?

Чета за едни плотове "компакт", но нямам впечатления.

https://rosi.bg/bg/katalog/interioren-kompakt/1/182

Изглеждат добре, ще отида да ги видя.

# 247
Аз и да я видя кухнята, няма как да направя преценка кое е удобно кое - не за твоето домакинство, организация и посуда (иначе не е малка, определено), просто предложих вариант преди преправяне, ако се окаже удачен - то за изпразване от СМ всичко става, не са само купи и чинии, а тави, тенджери, касероли и какво ли не.
При мен в градската кухня нямах много варианти за мислене, защото е малка, но пак съобразявах къде какво ще държа, за да преценя какви шкафове и чекмеджета ми трябват на съответните места - да не се окаже, че най-удобните за мен (а това са само долния ред и първи рафт на горния, че съм много ниска) няма да събират това, което съм наумила да държа там според организацията на ползване, миене, прибиране и т.н.
В подобно чекмедже държа по-високи неща, чиниите и купите сложих на първи рафт на горните шкафове над СМ и така ми е по-удобно пък, когато сервирам в тях, прибирането от СМ също е лесно.

Общи условия

Активация на акаунт