Нашите кухни - тема 101

• 10 164
  • 187
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Днес видях хубава зелена кухня в Камко Варна с новата зелена мивка на Шок и честно казано много ми хареса.

# 46
  • Melmak
На мен ми е малко тъмно, иначе е красива.

Имате ли опит с тези черни мивки? Остават ли много следи?

# 47
  • Варна
Аз имам абсолютно същият модел мивка на Шок в черно. Споделяла съм много пъти, че се държи прекрасно. Доста е гладка и не задържа варовик по нея, а нашата вода във Варна е твърда. Смятам, че е задължително условие, ако се купува тъмна гранитна мивка, да е от висок клас като Шок или Бланко, иначе поддръжката на ниския клас ще ви влуди и ще съжалите бързо.
На въпросното зелено от горните снимки, ако му се сложат светли, почти бели плот и гръб от камък или компакт, ще светне.

# 48
Лейди, аз съм направила обратната комбинация в градското жилище - плотът и гърбът са ми от тъмно зелен гранит, а шкафовете (горни и долни) - крем. За моите предпочитания комбинацията си е добра и вече пет години не ми е омръзнала  (надявам се да държи още, че с този тежък гранит не ми се мисли скоро за смяна, носиха го майсторите 9 етажа без асансьор!).
 Харесвам някои дървесни и тъмни кухни, включително показаната със зелената мивка, обаче тази ми кухня е малка и държах на светли шкафове. Другата ще я мисля, когато дойде моментът. Може и да изненадам себе си Simple Smile ММ няма да се изненада от нищо.
Честита нова кухня, latino_lady, със здраве да шетате в нея!

# 49
  • Пловдив
Привет!
Приемате ли нови членове тук Stuck Out Tongue Winking Eye

Предстои ми обзавеждането на кухня (някой слънчев ден, все още редим керемидите по покрива), но навремето, когато правихме тази в апартамента ми бяхте много полезни!

Идвам, да черпя идеи Simple Smile

# 50
  • София
Почивай да я мислиш, че утре ще ти дойде токаджията да те пита кой уред къде ще е, къде искаш контакти, осветление и тн..

# 51
  • Пловдив
А, за електричеството майстора ми е вкъщи (и след няколко години успях да го убедя, че 22 контакта в кухнята са достатъчни Joy)
Гледам разни "хакове" в Пинтерест - за скрити ниши е гърба на кухнята. Изглежда много яко, въпроса е, дали е и толкова удобно, колкото фенски изглежда.
Нещо такова, но по продължение на целия плот:

Друго, което си харесах, е на мястото на "блендата" (така ли се казва всъщност) под шкафовете, да си е мини чекмедже на колелца - идеално ще е за тавите, тиганите и капаците

# 52
И двете идеи съм обмисляла, даже първата ми стои още на дневен ред за селската кухня, че е по-голяма и позволява подобно решение (тук от гледна точка на практичност намирам, че вратичките ще се почистват по-трудно от обичаен гръб, а все пак пред тях е работна площ и се работи с всякакви материали и продукти), но блендата под шкафовете за мен поне не беше удачно решение - трябва много да вдигна височината, за да е използваемо пространството за чекмеджета на колелца, а аз съм ниска и дори минималната височина на плота (с оглед вградените уреди) ме затруднява. За кухня с височина на плота 90 см вероятно ще е подходящо решение - трябва да обсъдиш с мебелиста и да съобразиш височината на готвещия в семейството. 

# 53
  • Пловдив
Точно за селската къща иде реч Heart
Идеята е, до 5-6 години да се преместим с ММ да живеем там и искам да си ми е удобно и функционално.
Плотът (горния ръб) в апартаментът ми е точно 91.5, а не съм да кажеш много висока... Въпреки това ми е супер удобен и много се радвам, че послушай момчетата, които правиха кухнята тогава.
Относно мебелистите - понатрупахме опит с проектиране и сглобяване на какви ли не мебели и ще си правим всичко сами, затова и не съм ограничена от към нищо, освен собствената ми лудост Stuck Out Tongue Winking Eye

# 54
  • София
Мисля, че за такова решение по протежение на целия плот, зависи четворка котлони ли ще има и как ще продължава нагоре, ще има ли горни шкафове и те наравно с нишите ли ще бъдат. Ако е така, плотът сигурно трябва да е 90 см дълбок, за да има 30 см дълбочина за тях и да остане достатъчно място за вграждане на готварския плот (обикновено четворките са с 52-53 см дълбочина). Това съответно ще промени и дълбочината на долните шкафове.
Чекмеджета вместо цокъл вече се прилагат доста често и наистина е удобно, само крачетата на долните шкафове трябва да са минимум 12 см.

# 55
Здравейте, бихте ли препоръчали студио/магазин във Варна за проектиране на кухня? Помещението е хол с кухня и ми трябва проект + оферта. Благодаря предварително.

# 56
Angel_Dust, точно. Ние досега бяхме с масив. Иска ми се промяна и следващите 10 години се надявам да няма нищо дървено или дървесно вкъщи.

sweet_maniche, добре дошла Simple Smile 22 контакта в кухнята? Open Mouth

Някоя може ли да разпознае какви са плот, гръб и вратички на тази кухня?

# 57
  • Пловдив
Толкова са и като се има предвид, че печката, климатика, съдомиялната и аспиратора са вързани директно, има моменти, в които пак не ми стигат Joy
За бъдещата кухня смятам да заложа на 25, но все още разпределям пространството

# 58
Леле! Къде и по колко си ги разположила? При нас още е изведено само електричеството, но май планът беше за 4 или 5 места по 3 контакта Smile Уредите ще са свързани директно.

# 59
Барелина, това не е истинска снимка, а визуализация с програма. Не се хаби да се опитваш да отгатнеш какви са, защото на рисунка може всичко, даже и невъзможни неща😉
Иначе, може да постигнеш подобна кухня с мдф кашмир или боя и някакъв камък с подлепка, ако искаш мивката да е под плот и той да е дебел, както на картинката. Но изглежда матов и не съм сигурна дали има такива и как се поддържат.

Моята нова кухня е много подобна, и правих доста опити колко см да е видимата част на черния профил на долните шкафове. Под 3 см е некомфортно и трудно за хващане, а тук са ги нарисували 1-2 см. макс.
Тази видима страница отляво на колоната с фурната е много ненужна и разваля цялата линия. И това парче на горен ред в ъгъла? Половин врата ли е, гигантска бленда ли е... - нито едното май. Височината на двете долни вратички най вдясно под колоните-  нито колкото другите долни, нито до края на плота, е така доникъде нарисувани. Някой лаик се е упражнявал с програмката май😉

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 18:48 от Чи лу

Общи условия

Активация на акаунт