Нашите кухни - тема 101

• 12 921
  • 237
  •   2
Отговори
# 225
  • Пазарджик
Айко не. Всичките ни кухненски столове се разпаднаха за няма и година, а холната гарнитура и леглото вече 6г се борим да изкараме всички малки червейчета, които изпълзяват от дървесните им части.
Бях се насочила точно към Айко в Пловдив,но  с тези червейчета се отказах.И от Виденов ме отказаха.Някой ще ми препоръча ли мебелен магазин в Пловдив?
Дизма,Еником,Идеа,Юск,Икеа,Явор. Между другото имам гардероб от Айко от около половин година и му няма абсолютно нищо.

# 226
Айко не. Всичките ни кухненски столове се разпаднаха за няма и година, а холната гарнитура и леглото вече 6г се борим да изкараме всички малки червейчета, които изпълзяват от дървесните им части.
Бях се насочила точно към Айко в Пловдив,но  с тези червейчета се отказах.И от Виденов ме отказаха.Някой ще ми препоръча ли мебелен магазин в Пловдив?
Кухня на Ирим?

# 227
Насочили сме се към мивка на Шок, много исках да направя подарък на майка ми, но тя се заинати, че ще ги чака на промоция да ги пуснат, аз пък имам малко левове за харчене и препирам. Някъде в Пловдив, дали ще мога да я намеря с някаква отстъпка , спрямо цената на официалния им магазин?

# 228
Дизма,Еником,Идеа,Юск,Икеа,Явор. Между другото имам гардероб от Айко от около половин година и му няма абсолютно нищо.
Явно е въпрос на късмет.

# 229
Насочили сме се към мивка на Шок, много исках да направя подарък на майка ми, но тя се заинати, че ще ги чака на промоция да ги пуснат, аз пък имам малко левове за харчене и препирам. Някъде в Пловдив, дали ще мога да я намеря с някаква отстъпка , спрямо цената на официалния им магазин?
За Пловдив не знам, ама в Амазон или друг немски сайт може да намерите.

# 230
Да.
ВЕТО са техен представител и можете да ги видите на място в шоурума им. Намире се в отсечката между Метро /в Тракия/ и ВСИ. Имат и на склад, но не всичко. При покупка на повече от един артикул попитайте да отстъпка и ще ви изготвят индивидуална оферта.
Ние взехме мивка Greenwich N100L
https://veto.bg/products/mivka-schock-greenwich-n100l
И смесител Kavus Pull-out
https://veto.bg/products/smesitel-schock-kavus-pull-out-puro-84
Направиха ни отстъпка 12%. Много съм доволна и от мивката и от смесителя. Черни са и въпреки варовитата вода се поддържат много лесно. Препоръчвам да изберете мивка от материал CRISTADUR. Има осезаема разлика с  CRISTALITE., която може да  видите и сравните на място.

Последна редакция: пт, 23 яну 2026, 18:08 от •mimoza•

# 231
  • София
А в официалния сайт на Шок погледнахте ли секция Промоции? Съвсем до скоро се въртяха 3 различни мивки + смесители на доста приемливи цени.

# 232
  • Раковски
Има едни мивки които се въртят от години на промоция. Инак в магазина трудно биха дали отстъпка за една мивка.

# 233
Моят съвет е да не чакате промоции, защото постоянно скачат. Аз в краят на октомври си взех мивката за 900лв ,а в момента е 700 евро. Масово полудяха с това евро и праскат едни цени, свят да му се завие на човек

# 234
  • София
Сериозно ли? Това е крайно нагло. Аз също се бях засилила към Шок, но ходихме с мъжа ми в Стоун Център да избираме плот и гръб за кухнята. Обясниха ни, че разликата между Шок, Бланко и Фат е основно в процента..... керамика ли беше?! Да не говоря сега глупости. Та Шок били със 75% от материала, Бланко с 60%, а Фат под 50%. Нещо такова.

Та за тия цени на мивките нашата ще я направят вградена в плота... хем няма да се чудя какъв цвят, какво такова, какво онакова...

# 235
Моля за съвет за плот за кухня. Насочила съм се към технически камък - лесно ли се поддържа? Гледам в интернет цени от 300 до 1000 лв за л.м, да разбирам ли че този в ниския ценови диапазон ще бъде по-некачествен?

# 236
Моля за съвет за плот за кухня. Насочила съм се към технически камък - лесно ли се поддържа? Гледам в интернет цени от 300 до 1000 лв за л.м, да разбирам ли че този в ниския ценови диапазон ще бъде по-некачествен?

Аз имам от по-качествените (не знам дали е най-качественият, де), обаче като цяло установих, че при еднакви механични и прочее качества по-зърнистите са доста по-евтини и идеално равните. Моят е този и беше доста скъп:
https://www.igscountertops.com/silestone-haiku-quartz/

Но ако дизайнът търпи повече зърнистост може да е и по-евтино без разлика в техническите параметри.

Иначе се поддържа лесно. Оперативно забърсвам с мокър швамтух и готово. Два пъти седмично почиствам и с мокри кърпички или спрей за прозорец. Издържа на драскане и гореща тенджера със супа. Даже така си изстудявам супата за да я прибера в хладилника - слагам я на плота и той "изпива" топлината. Но нож или друг прибор от качествена стомана може да го надраска. Също така и горещ грилтиган ще го повреди. Не хваща петна от вино, киселина или кафе, но понякога хваща "воден знак" от дълго преседял мокър съд. Но не е  перманентно, оправя се с разкисване.
Най-голямата разлика с гранита според мен е, че на моя гладък камък всякакви микро наранявания си личат много, докато на гранита, понеже е зърнист и си ги има по принцип няма. А такива неизбежно се появяват от остър нож или друго, но не е болка за умиране.

Най-голямата ни издънка беше с един титаниев часовник на половинката. При случайно по-силно отъркване в плота оставяше сиви следи (все едно графит върху хартия). То и по порцелана в банята същото. Докато се усетим остави няколко такива и нямат измиване. Накрая ги махнахме със супер фина шкурка, но леко развалихме гланца Sad Ама не бие много на очи, само ако се погледне под определен ъгъл.

# 237
Петенце, доволни ли сте от Стоун център? И ако може да споделиш какво избрахте.

Общи условия

Активация на акаунт