Семеен психолог / терапевт

• 833
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте, може ли да препоръчате опитен семеен психолог за София. Става въпрос За изневери на жената, не с един мъж, търсене на внимание извън семейството, продължаване на тайните връзки, въпреки разкриването от мен. Тя отрича всичко, искам да запазим семейството, имаме 2 дечица. Тя казва че чувствата към мен са изчезнали и  търси външен стимул. Вероятно има връзка продължаваща над 1 година. Емоционално сексуална връзка която знам че продължава и в сега въпреки че съм казал пе няма да толерирам. В безизходица съм, искам да спася семейството. Тя казва че стои заради децата.

# 1
Защо искаш да пазиш семейството, то в случая съществува само на книга. От написаното, не мисля, че има нужда от психолог - тя не е болна, няма нужда от помощ, просто не те иска. И вероятно децата усещат, че сте заедно заради тях, по-добре се разделете и търси щастие с друг човек, преди съвсем да сте се изпокарали до степен в която не можете да се понасяте.

# 2
Намери психолог, но само за теб.
Трябва ти помощ, за да осъзнаеш, че насила хубост не става.

# 3
Съгласна съм, че само ти имаш нужда от психолог и да приемеш реалността.
Жена ти няма да спре дори да останете заедно.
Насила хубост не става.

# 4
По добре иди при някоя врачка, или ходжа, по ще свърши някоя работа, вместо психолог.

# 5
Изнеси се временно, на първо време за месец. Нека постои сама, да си подреди мислите, и евентуално да прецени струва ли си тази нейна емоционално сексуална връзка. Но не съм оптимист, от опит ти казвам. Жена ти те е отписала вече. Тук, както ти казаха, ще е нужен психолог само за теб, защото ти семейството си не можеш да запазиш. И като по-съвестния от двамата, ще страдаш повече и на теб ще ти е нужна психологическа подкрепа. Такива неща се случват постоянно, да знаеш. Трудно ще е, но още по-трудно, а и направо вредно ще е за теб да останеш с тази жена. Изнеси се, преди да се съсипеш напълно.

# 6
Откъде знаеш, че жена ти изневерява, след като отрича?

Погледнах профила. В началото пише жена, сега – мъж. Толкова силно ли я ревнуваш, че чак си ѝ приватизирал профила във форума? Нещо на параноя и болезнена ревност ми намирисва ситуацията.
Горката жена!

# 7
  • София
Че, за какво ѝ е да ходи на психолог?
Запазва ви семейството във вид, какъвто на вас не ви харесва. Или очаквате да ѝ каже да не прави така?

# 8
Авторе, ако тя отрича, от къде съдиш, че има емоционална сексуална връзка от година?
Ти трябва да предприемеш нещо, нея ситуацията ви явно я устройва.
Тя би ли ходила на семейна терапия, какво казва?

# 9
Авторе, ако тя отрича, от къде съдиш, че има емоционална сексуална връзка от година?
Ти трябва да предприемеш нещо, нея ситуацията ви явно я устройва.
Тя би ли ходила на семейна терапия, какво казва?

Бившият ми също отричаше, въобразявала съм си, ама работата се оказа дебела.... И той уж заради децата стоял Simple Smile Но така семейство не върви, самите деца страдат повече, отколкото при цивилизована раздяла на родителите си.

# 10
Най-много семейният терапевт да те убеди да приемеш, че жената е такава и да продължаваш да живееш по този начин и да толерираш това.
И на двамата ви трябва, принципно, но на теб повече.
Ако тя толкова мислеше за семейството, нямаше да го направи.
Какво ти каза? Ама не исках така да стане.
Мда, не е искала да разбереш, за да продължава да прави същото.

# 11
На психолози и семейни терапевти задачата е не да убеждават някого в нещо, а той да стигне до собствено осъзнаване на ситуацията и да вземе адекватно за себе си решение.
В случая, ако е вярно това, което пише автора – всичко е приключило.
Чертата – делите децата, къщата и там каквото имате и всеки по пътя му. Влакът е заминал.

# 12
На психолози и семейни терапевти задачата е не да убеждават някого в нещо, а той да стигне до собствено осъзнаване на ситуацията и да вземе адекватно за себе си решение.
В случая, ако е вярно това, което пише автора – всичко е приключило.
Чертата – делите децата, къщата и там каквото имате и всеки по пътя му. Влакът е заминал.

Принципно да, но зависи на какъв ще попаднеш.
За съжаление манипулатори много.

# 13
Съжалявам за ситуацията, в която се намирате. Мисля, че жена Ви го е казала доста ясно - тя не Ви обича. При развод децата ще страдат, няма как. Но, при това положение (изневери, съмнения, стоене насила), ще страдат повече. По-малкото зло в този казус е раздялата. Освен това, и Вие сте важен. Искате ли да си пропилеете остатъка от живота, гонейки Михаля? Децата няма да Ви благодарят за "жеста". Те ще пораснат, ще излязат от дома... и после с вас двамата какво се случва? Ще се разделяте пред пенсия? Много е грешно оставането в подобни отношения с извинението "децата".

# 14
Психолог няма да накара жена Ви да Ви заобича, може само да Ви помогне на Вас да го приемете.

Общи условия

Активация на акаунт