💫 Ханде Ерчел и Керем Бюрсин 💫 Два свята, едно желание 💫 Сърцебиене /Тема 55/

• 4 312
  • 70
  •   15
Отговори
# 15
От сета на "Сърцебиене"

Скрит текст:

# 16

Представяме ви втория носител на наградата „Мъж на годината на GQ за Близкия изток 2025“: Керем Бурсин.

Израснал в половин дузина страни, преди да се установи в Турция, Бурсин е изградил кариерата си в една от най-взискателните телевизионни индустрии в света. Той се е превърнал в известно име, но е също толкова заинтересован да постави под въпрос системата, която го е оформила: какви истории се разказват и как една индустрия, обсебена от мащаба, може да започне да цени отново нюансите.
„В този момент от кариерата си съм по-фокусиран върху това как тази индустрия може да се подобри. Не знам доколко мога да повлияя на това като актьор, но може би повече като творец.“

И с разширяването на обхвата му се разширява и фокусът му – отвъд ролята на водещия мъж и към по-широките възможности на телевизията.

# 17
Последният му сериал, „Преродена“, който се излъчи през септември, се насочва към по-тъмен емоционален терен, който изследва любовта, загубата и идентичността. „Той предлага хладна перспектива за някой, който има трансплантирано сърце, и как този човек е засегнат от сърцето на някой друг, и дали е засегнат или не“, казва той. „Различно е, но е тежко.“
Има едно едва доловимo удовлетворение, когато говори за поемането на роли, които разширяват обхвата му. „За някой като мен, който много се отегчава, нещо, което е извън кожата ми, винаги е по-забавно, отколкото да правя нещо, в което знам, че съм добър“, признава Бюрсин.

# 18
Симпатяга е

# 19
Керем Бюрсин беше гост в списание GQ Middle East

# 20
Тази ми е фаворит 💜

# 21
Керем в GQ HYPE 🤍
https://www.gqmiddleeast.com/article/kerem-bursin-has-much-to-explore
Керем Бюрсин има какво да изследва
Турската звезда изгради кариерата си в една от най-интензивните телевизионни екосистеми в света. Сега Керем Бюрсин мисли отвъд фантазията за водещ мъж.

Беше една от онези меки милански вечери в хотел „Принчипе ди Савоя“, където Керем Бюрсин беше в града за представянето на Montblanc, режисирано от Уес Андерсън, на кампания с кинофилски уклон, която превърна винтидж влак и Милано Сентръл в пастелна, андерсънова фантазия за пътуване. Бюрсин беше там като нов регионален посланик на марката, роля, която пое тази година. „За мен това винаги беше една от онези марки „за един ден“, казва той. „Виждах баща си с химикалката му Montblanc и не можех да я докосна. Така че работата с тях е свързана със спомен от детството.“
Пред хотела чакаха фенове. Очевидно бяха разпънали лагера. Той излизаше и говореше с тях, когато идваше и си отиваше. Когато повдигам темата, лицето му потрепваше от съгласие, че се е случило, и нотка на дискомфорт.
„Да“, казва той, издишвайки. „Мисля, че е просто едно от онези неща.“

Няма и следа от самодоволството, което обикновено се усеща у хора, свикнали с възхищението.

„Първо, не мисля, че искам някой да ме чака толкова дълго, където и да е“, казва той. „Само защото се чувствам зле, това е основното. Ценя го много; хората, които се стараят, отделят време от себе си, за да се снимат, да поговорят или дори да вземат автограф. Така че мисля, че за мен това никога не се е променило. Намирам го за много специално и ако видя някой да чака, ще се постарая максимално да общувам с този човек.“

Скрит текст:
Турският любимец на сърцата си има своя собствена митология в региона. Предаността му, особено през 2010-те, когато турските сериали превзеха региона, беше мания по зъбите. И Бюрсин, въпреки че естетически се вписва в категорията, не изглежда напълно комфортно в нея. Да не говорим за инвестициите на Турция в таблоидната култура. „Там е огромна“, казва той. „Те я обичат. Хранят се с нея.“

През последните години турските медии претърпяха агресивна промяна в таблоидния свят, където клюките за известни личности и личните спекулации често изпреварват културните репортажи или критики. Например, един от най-тиражираните вестници в страната е всекидневникът Posta , който е описван като таблоидно издание, силно ориентирано към развлечения и клюки – Бюрсин е бил обект на този цикъл, като заглавия за връзките му се появяват по-често, отколкото за самата работа.

Дори извън региона, фиксацията върху турските актьори се разпространява добре. Около 2023 г., един ъгъл на BookTok започна да бръмчи за турската телевизия и техните сапунени, бавно развиващи се романтични истории; Бюрсин също беше спомената в един от тези TikTok профили.

Той също така има „доста значителна фенбаза от латиноамериканци“. Може би това е общото ДНК с теленовелите... мелодрамата, емоционалната театралност, копнежът и предателството във всичко това. Турските сериали се излъчват дори по-дълго, отчасти защото вътрешният пазар ги поддържа.
В продължение на години, особено чрез експортираните на арабски дублажи, турските епизоди ставаха известни с маратонската си продължителност от минимум час на епизод, като сезоните се простираха на над 40 епизода, а някои дори над 100. Но всъщност едночасовият епизод е пазарна адаптация на оригиналния сериал. Както обяснява Бюрсин: „Гледаме турска телевизия по три часа. Те разделят това време на три, така че навсякъде по света гледат едночасови епизоди. Нашият един епизод става три.“

Епизодите не са просто дълги. Турските сериали – често наричани „дизи“ – разтягат времето с цял емоционален речник, изграден върху задържането на момента.

Питам го как се чувства по въпроса.

„Мисля, че просто го приех“, казва той. „В началото беше просто: „Какво, за бога, правим?“ После си казваш: „Добре, просто ще хвърля голям поглед.““

Израстването му по западна телевизия го е насочило към по-бързо темпо и определен кинематографичен език, но това не е определило пътя му. „Връщането ми в Турция и работата там никога не са били планове“, казва той. „Преместих се в Турция, защото трябваше да се присъединя към армията и току-що бях загубил много близък приятел. Това беше един от онези моменти, в които си казваш: „Какво става с живота?“
По това време той вече беше прекарал детството си навсякъде... Шотландия, Индонезия, ОАЕ, Малайзия, САЩ. Пристигнал в Тексас на 12 години, учил маркетинг в колежа „Емерсън“ и посещавал курсове по актьорско майсторство.

„След службата ми, която не беше дълга, дори не знаех дали искам да се занимавам с актьорско майсторство“, казва той. Тогава се обажда Роджър Корман, който му предлага роля в Китай. Той я приема. Филмът, гордо нареченият научнофантастичен филм от 2010 г. от категория „Б“ „ Sharktopus“ , се завръща в Истанбул и изведнъж започват да се появяват молби за прослушване. Когато се завръща в Турция, той почти не познава никого. Известен кастинг директор му казва: „Хайде да усъвършенстваме малко турския ти език и всъщност ще можеш да правиш неща тук.“

В крайна сметка той получава своята пробивна роля в романтичната драма с бавноразвиващ се ефект „ В очакване на слънцето “ (2013). А след това идва „Любовта е във въздуха “ (2020), сериалът, който се излъчва на множество платформи, включително Netflix, и го изтласква от регионалната слава в международните хронологии.

Акцентът му, както той отбелязва, все още носи лек американски привкус.

Оттам той си извоюва място в една от най-емоционално ненаситни развлекателни екосистеми на планетата и в това, което се превърна в един от най-големите културни износи на Турция. „Мисля, че просто имах късмет, че Турция има толкова силно присъствие в телевизионната индустрия“, казва той. „Няма много страни извън Америка, които да имат телевизионна индустрия, която продава на света. Така че беше огромен късмет. А моят мениджър в Америка ми каза: „Мисля, че просто трябва да продължиш да правиш това, което правиш там, защото това ще ти помогне в международен план“.“
След като разбра мащаба и обхвата на турската телевизионна индустрия, му се стори логично да остане да работи, да гради и да усъвършенства занаята, вместо да седи в чакалнята в Лос Анджелис с надеждата врата да се отвори. И вратите в крайна сметка се отвориха отново, но графикът се изпречи; което изглежда не го притеснява чак толкова.

Той не говори за Холивуд като за хоризонт или като за билет, с който да изпревари Турция. По-скоро като за стая, в която иска да влиза и излиза, когато му се отдаде възможността, просто защото не би трябвало да има само една стая. „Мисля, че още от дете основната ми цел беше да създам този мост“, казва той. „Да бъда в Холивуд, да ходя на всички тези прослушвания, да виждам индустрията и да виждам, че няма никой турчин, наистина ме притесняваше. Определено е едно от онези важни неща за мен да си казвам: „Да, аз съм от Турция, но също така не е нужно да играя тази турска роля.“

Дори в Турция актьорите, които се проявява като романтични главни роли, често остават в тази лента; това е формула, която работи и публиката я възнаграждава. „Мисля, че тази възможност се появява много, много, много, много рядко на място като Турция, просто защото е много комерсиално ориентирана в смисъл, че търсят неща, които могат да продават и от които да печелят пари, за да може тази индустрия да просперира и да продължи да се развива“, Бюрсин отбелязва, че е бил разтегнат тук-там, с емоционален завой в „ Платоник“ от 2025 г. или шест месеца тренировки по бокс за ролята си на Али Смит в романтично-екшън телевизионния сериал от 2017 г. „ Сърцето на града“ .

Най-новата му поредица, „Прероденa“ , която се излъчи през септември, се насочва към по-тъмен емоционален терен, който изследва любовта, загубата и идентичността. „Тя предлага хладна перспектива за някой, който има трансплантирано сърце, и как този човек е засегнат от сърцето на някой друг, и дали е засегнат или не“, казва той. „Различно е, но е тежко.“

Има едва доловим задоволство, когато говори за поемането на роли, които разширяват обхвата му. „За някой като мен, който много се отегчава, нещо, което е извън кожата ми, винаги е по-забавно, отколкото да правя нещо, в което знам, че съм добър“, признава Бюрсин.

Той говори за филми с постоянното внимание на човек, който мисли за това какво правят историите, не само за това какво продават. Ако даден проект е в съответствие с неговия етос, той се захваща за него, но всичко се свежда до сценария. „Аз съм човек, който вярва във феминистката политика и феминисткия подход към нещата в живота“, отбелязва Бюрсин. Той не би отказал ролята на насилник, но само в разказ, който знае с кого публиката трябва да застане и не бърка вредата с героизъм. „Ако играя герой, който бие или малтретира жени или нещо подобно, няма да го направя“, добавя той. „Казал съм „не“ на много роли заради това, не непременно заради този пример, а заради самия факт, че ако причината не е достатъчно значима, тогава просто няма смисъл.“
Извън екрана, Бюрсин участва в работа за равенство между половете от близо десетилетие. Той за първи път подкрепи кампанията на ООН за жените „HeForShe“ през 2015 г., когато тя стартира в Турция, много преди да се превърне в пряк път за мъжко съюзничество в развлекателната индустрия, а през 2021 г. беше обявен за първия ѝ национален защитник в Турция.

Бюрсин създава впечатление за човек, който се движи с лекота – отпусната стойка, непринуден тон, нещо като енергия от типа „да видим накъде ще отидат нещата“. Дори когато се обляга назад на стола си по време на интервюто, паузите са по-скоро към искрена мисъл, отколкото към „нека го шлифовам в безопасен PR отговор“. Тази смесица от непринудено и аналитично го прави човек, който поставя под въпрос системите, без да е необходимо да ги парадира, било то политиката за равенство между половете в турските медии, моделите на турската телевизия, механизмите на производството на дизи (защо работи и защо не винаги иска да се впуска в играта) и т.н. Може би това е маркетинговата му степен, може би просто така е устроен. Така или иначе, тази рефлективна, любопитна жилка се усеща като това, което го дърпа зад камерата.

Той не е неспокоен в драматичен смисъл, по-скоро повторението го отегчава. А турската телевизия по природа е с дълги предавания. „Мисля, че основният проблем, пред който е изправена турската телевизия в момента, е, че поради дължината историите и сценариите започват да стават много излишни“, казва той. „Искам да кажа, че мога да правя това, което обичам да правя, и съм голям късметлия с това. Но искаш малко креативност и искаш нещо различно.“

Когато дългият период на снимките приключи, той си дава няколко дни да не прави нищо, преди да се появи желанието да направи нещо. Той вече има куп сценарии, написани с партньора си по сценарий. „Много неща вече са написани“, казва той. „По-важно е да ги приведеш в действие, но проблемът е, че когато дойдеш с това, те обикновено искат да участваш. Което е добре, но мисля, че постепенно ще се отдалеча и ще бъда по-малко напред и повече назад.“

През 2024 г. Бюрсин дебютира като сценарист със „Синя пещера“ , романтична драма, която сега се излъчва по Prime Video – проект, в който той е съавтор на сценария, продуцира и участва. За него писането изглежда е следващата лента. Не защото се отказва от актьорството (не е така), а защото има различен вид влияние при оформянето на историята. Той вижда себе си да пише сценарии не само за себе си, но и за другите, а на снимачната площадка вниманието му се насочва към динамиката в стаята. Той наблюдава тихо, от любопитство, обръщайки внимание на това как режисьорът говори на актьор и къде комуникацията се втвърдява или тече. „Озовавал съм се на снимачната площадка, фокусиран върху неща като: как бих заснемал това? Как бих направил това по различен начин?“, казва той.

„Много е малко вероятно да превърнете лош сценарий в добър филм“, добавя той. „Винаги бих започнал с разказването на историята.“ Сценарият е коренът. Всичко останало расте или гние оттам. В индустрия, изградена върху скоростта и обема, идеята за забавяне, за да се защити историята, изглежда почти бунтарска. „В този момент от кариерата ми съм по-фокусиран върху това как тази индустрия може да бъде по-добра“, казва той. „Не знам дали мога да направя това толкова, колкото актьор, но повече като творец. Това е, което става все по-важно за мен.“

# 22
Миси,  💐

Белият потник е задължителен 😎😍

Лайк от Селин

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 17:54 от tina-latina

# 23
"Публикувани бяха кадри зад кулисите на списание GQ Middle East, на корицата на което е Керем"
https://x.com/live__for_music/status/1991540059242389734

Sparkling Heart

# 24
# 25
Керем с редактора на GQ Middle East Амин Джрейсати

Скрит текст:

Sparkling Heart

# 26
От снощи

Нека усмивката не слиза от лицето й.

# 27
От филма

# 28
# 29
Гамзе на път за премиерата. Коментирала е, че е плакала през цялото време. Много е плакала....

Интересно ми е като сценарист на филма дали Ханде е имала глас в избираенто на актьор за главната роля. И за проекта на Керем ми беше интересно дали е участвал в изобра на партньорка.

Общи условия

Активация на акаунт