Продължаваща болка след пломба

• 289
  • 12
  •   2
Отговори
Здравейте, извинявам се, ако има такава тема, открих подобни, но не точно със същия проблем. Преди време си напипах дупка с клечка за зъби между предния зъб и този до него, отидох на зъболекар, казаха ми, че няма нищо и така и беше, никаква болка или дразнене. Миналата седмица усетих, че от студено ме заболява, остра и бърза болка, отминава за секунди. Отидох веднага на зъболекар, каза ме е обикновен кариес и сложи пломба. Зъбът обаче не спря да ме боли от студено. Отидох 2,3 път, зъболекарят само добавя още пломба, но от студено пак си ме боли. Последно ходих преди 3 дни, на моменти боли силно, на моменти слабо, на моменти изобщо. Препоръча ми паста за чувствителност и каза, че няма от какво да се притеснявам. Аз обаче си се притеснявам да не стане по - зле. Нормално ли е това наистина или да търся второ мнение?

# 1
  • София
Аз на твое място ще потърся още едно мнение, силно препоръчително е даже. Кариесът е трябвало да бъде изчистен добре и след затваряне, не би следвало да има чувствителност.

# 2
Идете при друг зъболекар. Имате ли рентгенова снимка. Не трябва да има чуствителност 72 часа след пломбата.

# 3
  • Sofia
Ако скоро са ти направили пломбата, може мястото да е още чувствително, но до няколко дена се очаква да отшуми.
Ако не отшуми - снимка.
Понякога, когато кариесът е дълбок, болката не спира след пломбата.

# 4
Ами уж каза, че изобщо не бил дълбок, а само една точица, за 15 минути бях готова. Ще отида за снимка и утре съм запазила час при друг зъболекар, благодаря ви!

# 5
Усещаш болка от студено, защото пломбата е затворила кариеса, но е тънка и без подложка и не изолира топлината. Ако правилно предполагам от сладко не те боли, нали? Това значи, че всичко е затворено. А ще те боли още известно време докато нервът свикне с дразненето. Начинът да не те боли е да издълбаят много дълбока дупка и да сложат дебела подложка под пломбата за изолация. Аз лично не го препоръчвам, особено при преден зъб, който е тънък и може да го унищожи. Но другият зъболекар, за да ти вземе парите, може и да го направи. помисли си добре.

# 6
Усещаш болка от студено, защото пломбата е затворила кариеса, но е тънка и без подложка и не изолира топлината. Ако правилно предполагам от сладко не те боли, нали? Това значи, че всичко е затворено. А ще те боли още известно време докато нервът свикне с дразненето. Начинът да не те боли е да издълбаят много дълбока дупка и да сложат дебела подложка под пломбата за изолация. Аз лично не го препоръчвам, особено при преден зъб, който е тънък и може да го унищожи. Но другият зъболекар, за да ти вземе парите, може и да го направи. помисли си добре.
Да, от сладко и топло няма никаква болка. Само от студено. Ами аз така или иначе ще ходя утре да почвам лечение на един зъб с неправилно кореново лечение и незапълване при моята зъболекарка (беше в отпуск като правих пломбата, а ме болеше силно от студеното) и ще питам и нея, но се надявам да си права и да отмине. Пломбата наистина е много тънка.

# 7
Ще отмине, но няма да е за ден или седмица и при силно студени неща пак ще наболява. Имала съм го това. Неприятно е, но не е опасно и е за предпочитане за да си запазиш зъба.

# 8
Подкрепям ЧС.
След почистване с машината, пилене, е нормално да има лека болка известно време. Зъбът е травмиран. Ще отшуми. И за студеното е обяснила.

# 9
  • SF
Усещаш болка от студено, защото пломбата е затворила кариеса, но е тънка и без подложка и не изолира топлината.

Подложки вече не се слагат, особено на резците няма нужда. Материалите, с които се работи кариес претърпяха огромни метаморфози и нямат нужда от подложки. Подложките имат функция да изолират материала от пулпата. Съмнявам се, че кариес на фронталните зъби е стигнал до пулпата.

# 10
Именно, не се слагат и защото няма подложка усеща студеното.

# 11
И според мен е защото няма подложка. Не знам дали на такъв зъб е подходящо да се слага. Аз съм така с горните зъби в шийките, на два вече имам пломби, с другите изчаквам. При студено има дразнение, както и от плодова захар и киселина. Лимони са ми забранили изобщо да ям.

# 12
Момичета, благодаря Ви за отговорите! Същото ми каза и моята зъболекарка, че дори можело да остане и за постоянно, просто да намалее с времето, но няма да става по - зле.

Общи условия

Активация на акаунт