Любители на котки - Тема 211

• 34 715
  • 749
  •   2
Отговори
# 405
Оу, звучи страхотно. Много благодаря за линка.
Започвам преговори у дома Sweat Smile

Може ли линк към тобрите или как за ги търся, моля?

Последна редакция: сб, 20 дек 2025, 19:58 от Nevermoresleep

# 406
MianaNia, не е проблем да го реваксинирате след нова година. Важното е да го реваксинирате, за да затворите цикъла.

Момичетааа, Джулката се разгони. Джастев от няколко дни ми говори, че има признаци, но аз все си мислех, че си въобразява...до днес, когато Джулито прояви ясни и недвусмислени признаци като по учебник. Много рано, бе, тя току навърши предполагаеми 6м. Ох, ужас. Милото ми котенце, мрявка, гъзорчи се, гальовна е, абе, всичко както си му е реда. След празниците ще се кастрираме, ясно е. Божке, мразя кастрациите, тревожа се, страхувам се, всички емоции накуп, но трябва и през това да преминем и ще, но ми е притеснено още отсега.

# 407
Споко Джасте!
Всичко ще е ОК!

# 408
Танче, благодаря. Май BundleОflove беше споменавала преди време, че има подобна. Сега се сетих защо никога не ми се стояла в полезрението - заради шума. Че е скъпа - скъпичка е, но не това е основното. Не искам да стресирам ПиратЯ. Вече не е младо коте.

Снощи имахме гости. Най-прилежно Риш си отиде в спалнята и си полегна на леглото. Не обича той шумотевиците. Само тоя мерак за разходки из стълбищната площадка....
А не знам казах ли ви, но вече и тя не му е достатъчна. Започна жадно да гледа през стъклото на заграденото към същинското стълбище и навън.

Скрит текст:

Пред вратата на едните съседи

Скрит текст:

Пред вратата на другите съседи.

Скрит текст:

И така едно 15-20 минути сутрин ако не го прибера.

# 409
Момичета да ви кажа  дадох половин хапче на нашата уж разгонена котка ...след работа я грабнахме да я прегледат ..гледаха я на ехограф ..има цистит пие аб и червена боровинка в момента ,доктора каза че разгонването е по скоро на ниво хипоталамус ..защото дефакто няма матка нито яйчници които да стимулират разгонване..

# 410
MianaNia, втората доза е бустерна. Не е проблем да се сложи по-късно.

Танче, абсолютно всички ли ползват тоалетната? С какъв бентонит я пълниш? Оставила ли си друга тоалетна някъде на разположение?
Аз моите почнах да ги свиквам на пелети, но имам един инат, дето отказва да влезе на пелети и си прави само голямата нужда в пелетите. За него сега слагам отделна тоалетна с бентонит. Така че явно ще се преориентирам и аз към самопочистваща се бентонитена.
За Турболината... Моята Пъси не слиза от кухненския шкаф от две години, след като беше тероризирана. Дори за тоалетна не слизаше и се принудих да кача леген горе на шкафа. Дори когато отстраних терориста за месеци не слезе. Дори терориста се качва да спи при нея и станаха приятели, но тя не слиза. Съветът е смъквай я, докато не е станало късно. Аз за да смъкна Пъси трябва да скрия цялото пространство над шкафовете с нещо, т.е., да направя ремонт на кухнята.

Likeawind, на "ниво хипоталамус" ще рече психологично ли?

# 411
  • София
Диването го доведох в Пк, за да "потича" малко навън... (специално заради него дойдохме в студа)
Той....

Скрит текст:
Е така спи върху "музиката" (сложили сме картон, защото настъпва копчетата и я пуска, сменя, спира 😹 и възглавничка- да му е меко на дупето)

Отвреме навреме се надига, поглежда навън и... нищо, не иска да излиза...

# 412
AnyHr, и ние напоследък ходим заради Оливър на вилата. И днес бяхме там , съседския котарак дойде да го види естествено, поразтичаха се малко, и аз веднага си помислих: ”Ето, иска си другарче момчето да си тичат из апартамента заедно, да си играят”. Но бързо му мина на Оливър, бързо се наигра и дори сам си влезе в колата. И на мен бързо ми минаха угризенията, качихме се на колата и си тръгнахме.

# 413
AnyHr, подготвя се за хибернира.
И Ришко много спинка.

# 414
  • Свети Влас
На Лео му бихме ваксина и беше поспалив. И разбира се след 1 ден пак стана игрив. Тези дни много му се излиза навън, а оня ден Пешо беше влязъл във вкъщи да моли за храна и нашият го би. Изобщо не се понасят.

# 415
  • София
Ама Ришко как е напълнил табуретката 😻🥰

Ох, не знам дали да споделям..., но ще ми се пръсне сърцето, че не мога да помогна...

Ей тази прелест я гледах как си играе с ловното куче в  двора на съседа вчера

Според мен е много, ама много мъничко, не знам дали има два месеца. Студено му е, трепери, умряло е от глад.
Щом ни видя котето веднага дотича при нас.  Мърка, гали се, мяука с едно тъъъничко гласче. Бебенце, иска да се гушка.
На гушкахме го, нахранихме го (Блеки като го видя, пак изпадна в потрес, че съм му причинила поредния натрапник 😹)

Скрит текст:

Цял ден днес го слушам как плаче някъде...
Съседът пак си взел котка да го отърве от мишките... Обясних му, че котето трябва да е 3 месеца с майка си, тя да си го храни и да го учи да ловува и че толкова малки котенца трябва да стоят на топло и да се хранят през няколко часа. Обясних му, че колкото и котки да доведе, те ще искат да стоят у нас, защото има храна, има навсякъде места, където могат да се подслонява. Обясних му, че аз не искам да гледам неговите животинки, да си се грижи той за тях.
Сутринта тук беше -6⁰
Не мисля, че котето има шанс да оцелее 😢
Съседът дори не знае, че друг съсед е осиновил сивото момченце, продължава да ме обвинява, че съм му откраднала котето.

# 416
  • София
Nevermoresleep, не смея да дам линк, защото торбите които купихме са доста по-тънки от оригиналната и се късат лесно. Иначе отдолу под тоалетната излизат предложения за аксесоари.

amy_nka, слагам същия бентонит, който използвах и преди това- силно абсорбиращият на К-класик (Кауфланд) в кутия. Доста време държах двете тоалетни. Даже писах тук, че си имаме дамска тоалетна, защото само момите влизаха в нея. После им разменихме местата. Електрическата отиде на обичайното място. Тогава започнаха повече да я използват. След като видяхме, че всички влизат в нея, махнахме напълно другата. Засега няма проблеми. Всички ходят. И никак не е шумна. Нещо като хладилника както бръмчи или съвсем леко по-силно. И може би разпръснатите камъчета са с една идея по-малко заради стъпалото, на което стъпват. Има и килимче към нея, но не сме го сложили поради липса на място.

За Турболинката и аз реших, че не бива да оставям така нещата. Първия път ѝ дадох да яде на шкафа, но се сетих, че ще иска винаги така. Затова започнах да я свалям долу и да я пазя докато се храни. Дано се размине! В момента всички спят на леглото. И тя е там. Но може би се е осмелила, защото неизвестният за мен враг също спи и не я тормози. Подозирам, че може да е Киро и наблюдавам какво прави. Но май каквото и да е било, вече заповедите са издадени и тя ги изпълнява. Sad

# 417
Мерси, Таня. Аз рових, гледах, сравнявах и май обикновени торби за боклук с дръжки стават. Само размерът трябва да видя, но ще стане като дойде тоалетната. Преписах от теб и поръчах. Изобщо не знаех, че съществуват подобни устройства. Много благодаря, че сподели.

# 418
Amy_nka поне така го разбрах че от мозъка идва всичко ..тя има цистит ..а мозъка подава сигнал че е разгонена ..но тя няма как да се разгони наистина защото ги няма частите за тая работа ..другото което ни каза че оставят парче от матката защото е свързана с пикочния канал и т.н не я знам мн добре физиологията на котките ..но няма как да я изрежат съвсем иначе няма да могат да функционират другите системи ..и нещо интересно да ви кажа точно деня в който я заведохме на преглед и аз бях хем в овулация хем с цистит ..та дано да е така както го казва доктора ..въпреки че не ми стана ясно занапред дали ще се повтаря това състояние при все че дори сега не им е период за разгонване ..

# 419
Много съчинително обяснение. Аз не бих се вързала. Цистит какво общо има с разгонване? Grinning И "оставят парче от матката" хич, хич не ми харесва на къде бие... Може би ще е добре да се консултираш с неутрален вет.
И само да те информирам, че точно сега им е периода на разгонване. Женските бяха разгонени от миналия месец, сега мъжките са разгонени (тези, които не са успели да завъдят гадже). Средата на януари е пикът на разгонването и после до два-три месеца се успокояват.

Общи условия

Активация на акаунт