Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 10

• 4 939
  • 121
  •   1
Отговори
# 90
Ако бързо приключите във Фазаноландия, по път навръщане може да се спре в Полиняно а Маре.

# 91
  • Велико Търново
Ако бързо приключите във Фазаноландия, по път навръщане може да се спре в Полиняно а Маре.
По път с влак ли? Имам предвид влака обратно към Бари спира и в Полиняно или не Ви разбирам правилно?
Всъщност, не съм гледала все още разписания и маршрути, а само нахяърлях план на база карта и места които искам да се посетят.

# 92
  • София
Някои влакове от Фазано за Бари спират на Полиняно, да. Други минават транзит.
Но да, трите са на една линия и е лесно логистично да се комбинират.

# 93
  • Mostly in my mind
По път с влак ли? Имам предвид влака обратно към Бари спира и в Полиняно или не Ви разбирам правилно?
Всъщност, не съм гледала все още разписания и маршрути, а само нахяърлях план на база карта и места които искам да се посетят.
Ние точно така направихме. Хванахме влака от Фазано и спряхме в Полиняно.  Следях разписанието в Омио.
Алберобело го осхавихме за друг ден в комбинация с Локоротондо. И точно в автобуса от Локоротондо до Бари, по залез слънце, изморени си отпочивахме. Blush

# 94
Здравейте,  април месец ще бъдем в Бари. Искаме да отидем и до Матера и се чудя дали не е по-изгодно за този ден да си наемем кола. Ние сме 3 възрастни и едно дете? Цените на билетите с влак и автобус варираха между 20-24 евро в посока. Моля някой ако е наемал кола за един ден да сподели.

# 95
  • Mostly in my mind
Влакът не беше ли 6 евро в посока?

# 96
Влакът не беше ли 6 евро в посока?
[/quote
Да, може би се има предвид, че за четиримата е толкова в една посока

# 97
  • Mostly in my mind
Че то това си е супер, ако е за четирима. Къде ще намерят кола за тия цени...

# 98
Че то това си е супер, ако е за четирима. Къде ще намерят кола за тия цени...
За това питам някой дали е наемал кола за ден. Колко излиза? 48 евро в двете посоки за всички дали е по-изгодно от кола за ден?

# 99
  • Mostly in my mind
Може да проверите за ориентиръчни цени за вашата дата на сайтове с рент а кар. Просто е. Simple Smile
Но да, с влак е по-изгодно и по-лесно във всички случаи. Simple Smile

# 100
  • София
Здравейте,  април месец ще бъдем в Бари. Искаме да отидем и до Матера и се чудя дали не е по-изгодно за този ден да си наемем кола. Ние сме 3 възрастни и едно дете? Цените на билетите с влак и автобус варираха между 20-24 евро в посока. Моля някой ако е наемал кола за един ден да сподели.
Пуснах търсене за 14 срещу 15 април в 24чек. От летището по-малките коли масово са по 14-15 евро на ден. От гарата в града започват от 18 евро на ден. И това е за краткосрочен наем от 1 ден. Когато са повече дни, цената на ден спада още. Не знам защо големи семейства/групи си причиняват обществен транспорт, като излиза доста по-скъпо, а за удобството не говорим. През април и паркирането ще е лесно. В края на май-началото на юни, когато има доста повече туристи сме плащали паркинг само в Матера и Бари (беше доста по-евтино от София). В малките градчета винаги имаше безплатни места за паркиране по на 5 минути пеша от старите градове.

Цената е с всичко включено, но към застрахователя на сайта. Ако на място се правят застраховки, ще е по-скъпо. Освен това цената ще се увеличи с наближаването на датата.

# 101
Цените не знам как са, но декември месец в Бари като се разхождахме с мъжа ми, си коментирахме каква мъка е паркирането - никъде не видяхме свободни места. Иначе видяхме разни паркинги в сгради, евентуално там ако има вариант за осигурено паркиране.

# 102
  • София
Колата дава предимството да се спи извън големите градове. В Бари ходихме 2-3 пъти и паркирахме на крайбрежната улица. Винаги намирахме места. Има автомати за плащане. Преди 2 години мисля, че беше 50 цента на час или нещо подобно. В Матера наехме апартамент извън центъра с паркомясто. Паркирахме на паркинг само докато разглеждахме. И там по спомен беше 50 цента за първия час и след това се вдигаше на 1 евро на час.

Скрит текст:
Живея в центъра на София и определено паркирането е много по-трудно, а ни е ежедневие.

# 103
Пуснах търсене за 14 срещу 15 април в 24чек. От летището по-малките коли масово са по 14-15 евро на ден. От гарата в града започват от 18 евро на ден. И това е за краткосрочен наем от 1 ден. Когато са повече дни, цената на ден спада още. Не знам защо големи семейства/групи си причиняват обществен транспорт, като излиза доста по-скъпо, а за удобството не говорим. През април и паркирането ще е лесно. В края на май-началото на юни, когато има доста повече туристи сме плащали паркинг само в Матера и Бари (беше доста по-евтино от София). В малките градчета винаги имаше безплатни места за паркиране по на 5 минути пеша от старите градове.

Цената е с всичко включено, но към застрахователя на сайта. Ако на място се правят застраховки, ще е по-скъпо. Освен това цената ще се увеличи с наближаването на датата.
Много благодаря  Simple Smile

# 104
  • Beyond the stars
В Бари паркирахме на паркинга на гарата, в сезон бяхме и въпреки това драма нямаше с липса на места. На другите места не сме имали никакъв проблем с паркирането. Винаги сме с кола в Италия последните пъти и за мен удобството да не се съобразявам с час и разписание, нито със спане близост до транспорт е незаменимо.
Имаме билети за Бари за началото на февруари сега и колата за целия престой 4 дни ни е 67 евро през букинг с допълнителен шофьор и застраховка. Ако се прави застраховка и към рент а кар-а на място се оскъпява.

Общи условия

Активация на акаунт