Египет /Тема 19/

• 1 791
  • 37
  •   1
Отговори
  • На планетата Земя

https://bg-mam.ma/p/1406809/44484152

https://bg-mam.ma/p/1406809/44940786

https://fb.watch/dOr4DdOBLm/

Скрит текст:
Пирамидите в Гиза
Сфинксът в Гиза
Египетският музей в Кайро (стар и нов)
Старо Кайро
Цитаделата и джамията на Мохамед Али
Стъпаловидната пирамида на Джосер
Музеят на Имотеп
Червената пирамида
Наклонената пирамида
Абидос
Дендера
Бени Хасан
Александия
Ел-Аламейн
Марса Матрух
Бялата пустиня
оазис Ал Фаюм
Храмът на Хор в Едфу
Ком Омбо и Музеят на крокодила
Луксор
Карнак
Деир ал Медина
Гробниците на благородниците
Долината на царете
Долината на цариците
Рамезеум
Колосите на Мемнон
Мединет Хабу
Остров Филае
Недовършеният обелиск в Асуан
Абу Симбел
Планината Синай

https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/egypt

https://visa2egypt.gov.eg/eVisa/Home

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 11:23 от Mileto

# 1
Честита нова тема! Моля, ако има вече почивали в Аламейн да споделите как  е там? Виждам, че вече има пуснати оферти от Емералд.

# 2
Къде гледатв офертите на Емералд за Аламейн? Не ги открих в сайта им.

# 3
Разглеждах хотелите тук https://emerald.bg/bg/hoteli-kym-pochivka/1636/%D1%8C%D1%8F%D0%BE Няма конкретни цени още, явно или са от миналата година или ни информират за ценовия диапазон по принцип...

# 4
  • Sofia
Благодаря за новата тема! Simple Smile Много незабравими пътувания да осъществим до Египет през 2026 г.!

Моля, добавете към първия пост този сайт: https://visa2egypt.gov.eg/eVisa/Home, в случай че не е споменат.

# 5
  • Пловдив
Аламей е на Средиземно море .Мои познати бяха пролетта там и са измръзнали от студ.

# 6
  • Beyond the Frontiers
Емералд няма да имат оферти за Аламейн.

# 7
  • София
Здравейте, много благодаря за темите, които сте създали. Запазихме почивка в Египет с Онекс - ще летим с мъжа ми и майка ми на 28 март. Рових и търсих отзиви, накрая се спрях на този хотел -Sphinx Aqua Park Beach Resort- ако има някой информация, ще съм благодарна. Първоначално някак си не усмислих, че там няма да е много безопасно, даже за това няма да вземем децата, но сега гледам някакви инфлуенсъри споделят за пътувания там много кофти неща. Като това, че има много измамници, които ти слагат в ръцете неща, които уж са подарък после те изнудват за пари, някакви такси си измислят да им плащаш допълнителни и всякакви такива трикове. Малко се притесних сега, имате ли такива някакви наблюдения? Получихме съвети да не се качваме на камили като сме на пирамидите в Гиза. Каквото и да се сетите като съвети приемам.

# 8
  • Пловдив
То и тук е пълно с хора които те пресрещат когато се разхождаш и ти бутат нещо в ръцете и после искат пари.Да не говорим за нахални и нагли просяци които се залепят за теб  и трудно се отърваваш.Отнася се за Пловдив .Та какво остава за Египет?!Такъв е  живота-опасности дебнат от всякъде!!!!Настройвайте се положително и не го мислете.

# 9
Честита нова тема! Моля, ако има вече почивали в Аламейн да споделите как  е там? Виждам, че вече има пуснати оферти от Емералд.
Началото на септември бяхме в Rixos Premium Alamein. Не знам точно какво ви интересува за там, питайте конкретно. Останахме много доволни от всичко - стая, храна, плаж...ах, плажът...божествен! Ситен, ситен пясък и тюркоазена вода. Единствен минус за мен беше, че и в двете посоки полетът беше много рано сутрин - на отиване трябваше в 3ч. да сме на летището, полет в 6ч. А когато сте с малко дете не е особено приятно. Но пък компенсацията е, че като пристигнахме в хотела закусихме и ни настаниха веднага. Доколкото знам Аламейн е подходящ за плаж от юни до септември, защото е на средиземноморието.

# 10
  • Sofia
Здравейте, много благодаря за темите, които сте създали. Запазихме почивка в Египет с Онекс - ще летим с мъжа ми и майка ми на 28 март. Рових и търсих отзиви, накрая се спрях на този хотел -Sphinx Aqua Park Beach Resort- ако има някой информация, ще съм благодарна. Първоначално някак си не усмислих, че там няма да е много безопасно, даже за това няма да вземем децата, но сега гледам някакви инфлуенсъри споделят за пътувания там много кофти неща. Като това, че има много измамници, които ти слагат в ръцете неща, които уж са подарък после те изнудват за пари, някакви такси си измислят да им плащаш допълнителни и всякакви такива трикове. Малко се притесних сега, имате ли такива някакви наблюдения? Получихме съвети да не се качваме на камили като сме на пирамидите в Гиза. Каквото и да се сетите като съвети приемам.
Абсолютно безопасно е и за вас и за децата. Кофти е това с нахалните търговци. Просто минавате транзит и не вземате нищо в движение. И за нас беше изнервящо, но опасно не бих го нарекла. На пирамидите се качихме на камили от агенцията, имаше и колесници, не сме имали никакъв проблем и никой не ни е притеснявал за нищо. Ние бяхме даже с едно малко дете, води ни, дадохме му телефоните и ни направи хубави снимки. Най-вероятно ако си вземете камила от място е по-евтино, но рискувате с всякакви номера после. Затова заложихме на сигурното. Циганията с дърпането и бутането в ръцете е основно по туристическите обекти. Просто бъдете резки и категорични. На какъвто и език да го кажете, по тона ви е разберат. По нормалните магазини не са чак толкова нахални.
Просто го приемете това като местна традиция и не се филмирайте много. Ако ви хареса нещо и искате да го купите се пазарете задължително.

# 11
Здравейте! 🍀 Някой може ли да сподели каква е разликата между хотелите в Шарм Ел Шейх, Jaz Fanara Resort и Reef Oasis Beach Resort, освен че са един до друг?

# 12
Дами, април месец ще ходя с приятелки в Шарм Ел Шейх. Избрах Шарм Гранд Плаза, защото ми се струва най-бюджетен, приятелките ми искат по-луксозен. Имате ли пресни наблюдения върху хотела, четох добри отзиви, но бяха от 2018 година. Едната има рожден ден и да не и се развали празника, че си е доста претенциозна.
Планирали сме посещение на Петра, гледах в Get your guide, някаква разходка при едни скали, видя ми се интересно и кафе Али баба. Нещо друго интересно в Шарм Ел Шейх можете ли да ми предложите. Била съм в Египет през 2019 г., но в Хургада, видяла съм Пирамидите, долината на царете, Луксор, няма да ходим пак там, искаме нещо ново.

# 13
  • Sofia
Ние за Шарм сме си набелязали Фарша кафе, Коптската катедрала, Петра 1-2 пъти ще отидем на гмуркане. Галактик сподели, че каньоните са разочароващо преживяване.
За хотела може да погледнеш по-нови отзиви в Гугъл, букинг, трип адвайзър.

# 14
Началото на септември бяхме в Rixos Premium Alamein. Не знам точно какво ви интересува за там, питайте конкретно. Останахме много доволни от всичко - стая, храна, плаж...ах, плажът...божествен! Ситен, ситен пясък и тюркоазена вода. Единствен минус за мен беше, че и в двете посоки полетът беше много рано сутрин - на отиване трябваше в 3ч. да сме на летището, полет в 6ч. А когато сте с малко дете не е особено приятно. Но пък компенсацията е, че като пристигнахме в хотела закусихме и ни настаниха веднага. Доколкото знам Аламейн е подходящ за плаж от юни до септември, защото е на средиземноморието.

С коя агенция бяхте? Моля, някой да препоръча агенция, която в момента има актуални цени за август 2026 за Аламейн. Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт