✨ Коледна магия с Président: Сподели вкуса на празника и спечели награда!

• 1 808
  • 193
  •   1
Отговори
# 180
Меденки! Това са най-любимите сладки, а вече и дъщеря ми ги прави самичка.

# 181
Домашен кекс с аромат на масло и канела

# 182
Винаги правя меденки - ароматът на канела ми е много коледен... Освен това децата искат от гръцките традиционни Меломакарони - страхотни. Питката е задължителна!

# 183
Кажете ни с кое сладко или солено изкушение свързвате най-много празничния дух?
 Аз свързвам винаги коледните празници с канелени ,сиропорани охлювчета.
Бутер тесто се разстила и се поръсва с натрошени орехи,режат се ленти и са навива. След изпичане ги мажа с масло и заливам със сироп. Канелата се ръси със орехите. Обичам този десерт защото мама ни го приготвяше като деца.

# 184
  • Варна
Коледа я свързвам с портокалите, мандарините и питката с паричка.

# 185
Коледа за мен е баклавата, джинджифиловите сладки и печена тиква с масло Президент, мляко и канела.

# 186
Меденки и тиквеник!

# 187
Свързвам празничния дух най-много с ароматните банички, които у дома винаги се появяват на празничната трапеза.
 Бърза рецепта за празнични банички с кашкавал и сирене

Необходими продукти:

1 пакет точени кори
200 г сирене
150 г настърган кашкавал
2 яйца
100 мл кисело мляко
50 мл олио
1 ч.л. сода

Смесете сиренето, кашкавала, яйцата, киселото мляко и содата.На всяка кора сложете малко плънка, навийте на руло и оформете като охлювче или нарежете на малки банички.Намажете с олио и печете на 180°C за около 20–25 минути до златисто.

# 188
Обикновено на Коледа в нашето семейство се набляга на месото - пълнено пиле/домашна кокошка с кисело зеле.
От скоро правим и джинджифилови сладки, миналата година бяха скучни и обикновени, но за тази година съм се заредила с формички, понеже рецептата е много успешна - https://www.actualno.com/recipes/naj-vkusnite-koledni-sladki-koi … news_2349240.html

# 189
За мен празничният дух най-силно ухае на канелени сладки.
Необходими продукти:
200 г брашно,100 г масло (меко),            
 100 г захар,1 яйце, 1 ч.л. канела,½ ч.л. бакпулвер,1 пакетче ванилия и щипка сол
За овалване:
2–3 с.л. захар и 1 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
Маслото се разбива със захарта до пухкав крем.Добавя се яйцето и ванилията и се разбъркват добре.
В отделна купа се смесва брашното, канелата, бакпулвера и щипката сол.
Прибавят се сухите съставки към маслената смес и омесва меко тесто. Тестото се охлажда за 20–30 минути в хладилник – така се оформя по-лесно.
Откъсват се малки топчета, овалват се в сместа от канела и захар и се подреждат в тава с хартия за печене.
Пекат на 180°C за 10–12 минути, докато краищата леко порозовеят.

# 190
Коледа свързвам с любимите ми шоколадови топчета, които майка ми приготвя с четиримата й внуци. Рецептста включва чаени бисквити, масло, какао, орехи, пудра захар и есенция ром.

# 191
Коледа свързвам с канелени сладки ,вкусна баница с айца ,сирене и масло,баклава с орехи.

# 192
  • София
Коледа свързвам с коледни курабийки и вкусно тирамису, защото имаме традиция да си го правим всяка година.
(Бих добавила и така любимата руска салата 😍)

# 193
Коледа свързвам с правенето на меденки с децата. Правим ги по тази рецепта:
яйца 2 броя
олио 1 чаена чаша
пудра захар 1 чаена чаша
мед 1 кафена чаша
хлебна сода 1 чаена лъжица
канела 1 чаена лъжица
брашно 600 грама

Пресявате брашното и заедно със содата и канелата го добавяте лъжица по лъжица към яйчената смес. Докато сместа е по-рядка бъркайте с миксера / телта / вилицата, а след като се получи тесто го извадете от купата и месете с ръце. Добавяйте брашно и месете до получаване на лепкаво, средно твърдо тесто. За получаването е необходимо около ½ кг брашно, но по-добър критерий е лепкавостта на тестото, то трябва да се отделя лесно и да не оставя по ръцете.
Оформете от готовото тесто топчета с големината на маслина, или пък разточете дебело (дебелина около 0,5 см) и използвайте формичките, които си имате вкъщи. За да се получат камбанките, елхичките, ангелчетата и цялата компания е необходни тестото да не е разточено много тънко, защото в противен случай няма да можете да ги отделите от работния плот.
Печете меденките  в предварително загрята на 180 градуса фурна върху хартия за печене.

Общи условия

Активация на акаунт