Наем и сметки. Съвети.

• 2 263
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
Не бих позволила друг да ми плаща сметките. Трябва да ви дадат партидите и да плащате сами. Проверка дали сте платили може да се направи по няколко бързи и лесни начина. Това оправдание ‘за по-сигурно’ на мен лично ми говори за крадливи душици.

# 16
Не бих позволила друг да ми плаща сметките. Трябва да ви дадат партидите и да плащате сами. Проверка дали сте платили може да се направи по няколко бързи и лесни начина. Това оправдание ‘за по-сигурно’ на мен лично ми говори за крадливи душици.

Пък според мен, за да не си дават партидите, не им работи главата. Не бих се поставил в положение да завися от такива хора.

# 17

Разсмяхте ме с "крадливите душици".
Предпочитам, да си спестя редовните проверки, дали е платено, защото може да плати и последната минута преди срока, както и след срока, а може и въобще да не плати.
Затова плащам аз, пращам сумите по уотсап и оформям разписка с номерата на фактурите/известията от доставчиците + платежното в 2 екземпляра, които се подписват от двете страни и всеки си взима един екземпляр. Прикачвам и преписи.
Губи се време само първия път, после само сменям номера, период и суми.
Така всякакви съмнения отпадат, а да проверявам през 5 мин., дали си е платил в последния ден от срока - не е моето.

# 18
И сама, и сега с ММ сметките ги плащаме в рамките на 1-2 дни след излизане. Имам повторяем неприятен опит с даване на пари за общи сметки или за удобството друг да ми плати, или въобще каквото и да е, което не е аз да извърша лично плащането. Случвало ми се е от това да не платят с дни, защото нямали път/време/чакали личната си сметка да платят накуп, до това да ми спрат тока няколко пъти в есенно-зимния период. А аз съм дала парите на плащащия буквално часове след като ипей ми е писнал с нотификация за нова сметка.
Това оформяне със снимки, писане, брисане само по себе си е излишна занимавка. В случая на авторката, доколкото видях,  даже липсва, което е голям червен светофар.

# 19
и аз съм една такава " крадлива душица" Sweat Smile
Плащам си по банка през моето банкиране, получените фактури по мейла си ги прикачвам наведнъж и ги пращам на наемателя по мейла, той си ми ги плаща по банка, цитирайки фактурите.

# 20
  • Бургас
И аз съм "крадлива душичка".
В договорите ми пише, че сметките плащам аз, а наемателят възстановява сумите с наема за следващия месец.
Пращам мейл с линк към всички разписки, плащам през epay.
Всички са доволни. Наемателите споделят, че така им е много по-лесно и удобно.
Партидите се виждат на разписките.
Не разбирам защо трябва да ги крия.

# 21
Колко се дължи за месеца - ясно се вижда в сайта на дружеството, като въведеш съответният клиентски или абонатен номер.
Дали е платена- става със същата проверка - влизаш пак в сайта, и така разбираш, че е платено.

Простичко, ясно и прозрачно.

Или вие мислите че наемодателят с тия пари за сметки ходи на Бали ли. Не, ходи в енергото, вик-то и т.н.

Проверявате си сумата която дължите в сайта на дружествата, и я приготвяте на наемателя...

# 22
  • София
Ох, Изипей има от 10 години. Пускат и известия по Вайбър. Не виждам какво сложно има.

# 23
Не и се връзвайте на Нарциса. Тя се прецакана го дава. Няколко ????пъти и спирали тока в зимния сезон. Ами интелегентен човек си. Още след първия път  проверявай. Изи пей праща съобщения.

# 24
Не изипей, а ипей праща съобщения. Приложението ипей. Няма да е лошо да четете, преди да пишете, вкл. писаното от авторката също, аз поне него коментирам. И да, няколко пъти спираха тока. От тях поне един, защото хазяйката беше звъняла в енергото да го спрат, защото другите наематели не платили,  тя лично ми го каза.

# 25
  • София
За мен е най-удобно който живее в имота, той да си плаща сметките. При нас момичето в началото ми пращаше снимка/скрийн от всяко плащане, след няколко месеца ѝ казах да не се занимава. Партидите ги имам закачени в онлайн банкирането и няма начин да не видя, ако някоя сметка увисне неплатена (което не се е случвало за 6+години). Дори няма нужда от специални проверки, банкирането си го ползвам постоянно.

# 26
  • Варна
Дала съм клиентски номера - да си плащат сами. Щом живеят на квартира, значи са големи хора и да се оправят както могат. Кеф им изипей, кеф им ипей, онлайн банкиране, физически каси на дружествата, техни сайтове с възможност за онлайн плащания, ако искат и в пощата да се редят на опашка с бабичките, мен не ме бърка.
Отдавам от 5 години и не съм имала неплатена сметка. Даже рядко следя онлайн - само като наближават да изтичат договорите за наем. Преди години, когато аз самата бях наемател, също съм плащала така. Една единствена квартира имах - етаж от къща, без собствени партиди, където водата ми беше фиксирана сума. С хазяина заедно определихме справедлива такава за сам човек. За токът имаше само контролен електромер и хазяинът ме беше оставил сама да си снемам показанията и да смятам по пазарни цени на кв/ч колко му дължа. Веднъж се беше развалил въпросният електромер и беше спрял да отчита. Отново заедно измислихме някаква справедлива сума на база консумацията ми от предходните месеци.
С интелигентни хора лесно се разбира човек.

# 27
Напълно е възможно, която и да е от страните или и двете, изобщо да не са интелигентни.
Затова вариантът с фактурите ми звучи логичен.

# 28
Напълно е възможно, която и да е от страните или и двете, изобщо да не са интелигентни.
Затова вариантът с фактурите ми звучи логичен.

За възможностите на страните съм съгласен, с допълнението че същото важи и за четящите и пишещите тук. Фактури има както когато наемодателят плаща, така и когато наемателят плаща. И двата варианта бяха споменати, не ми става ясно кой от тях ти е логичен.

# 29
Ако е неинтелигентен наемателя, няма да знае  и как да разчете фактурата.

Общи условия

Активация на акаунт