🎭 Traitors: Игра на предатели - в очакване на сезон 2 🎭

• 63 046
  • 872
  •   3
Отговори
# 840
  • София
Австралийският първи сезон е слаб като продукция (като игра се получи някакси) и не може да бъде даван за пример на нищо. Толкова е зле монтажът
Ти определено не обичаш да четеш. Писах, че този сезон е пример заради това че с монтажа си издадоха почти всичко, включително и победителката (и дадох конкетни примери), ти обаче ти си знаеш своето.
Ако обче беше гледал поне още някой друг Австралийски формат, щеше да знаеш че там просто така си правят нещата (различно от европейски или американски продукции).

Силно се надавям след месец когато почне сезона да не наводняваш темата със мерака си да се изкарваш компенентен по всеки въпрос.

# 841
  • София
Аз започнах американския сезон във Войо и изобщо не съм впечатлен. А какви хвалби имаше тук за американците и колко сме далеч ние. А може хвалбите да са били за британския Трейтърс, не си спомням всъщност.
Изгледал съм три епизода, има още два налични във Войо, ще ги видя и тях днес и утре.
Днес започва и сезон 2 на Бърлогата.

Няма да пиша за сезона, просто споделям кратко впечатление от първите три епизода. След края на сезона ще пиша повече. Но към момента - много кресливи и слаби праведни, а двама от тримата предатели и особено единия се справят много добре.
Алън Къминг стои добре като водещ особено сред този шотландски готик.
И кой писа, че не се отделяло много време на мисиите. Ами извинявайте ама при 50 мин. епизод именно мисията заема най-много време и много ме дразнят с това. И са много кресливи всички особено сутрин на закуска. Като след прием на наркотични вещества. Но може и от продукцията да ги карат да се държат така, нямам идея.

# 842
И са много кресливи всички особено сутрин на закуска. Като след прием на наркотични вещества. Но може и от продукцията да ги карат да се държат така, нямам идея.
Просто са американци Joy
Аз затова не гледам американски предавания и предпочитам британски.

# 843
КнИ е далеч от добро стратегическо предаване.
По-скоро Биг брадър с омешани правила откраднати от основните формати у нас.
Добре, че им бих дузпата, а и разбрах, че този сезон е изключително скучен. Все тая.

Анна-Мария беше много слаб праведен и всяваше хаос сред праведните като по този начин подпомагаше индиректно предателите.
Сам казваш, че не гледаш КнИ, не разбирам защо с такава категоричност се изказваш. Сезон 5 е супер силен откъм стратегии и дори любимците ти Неделчо и Туджаров го казват - те го сравняват със Сървайвър 6, за мен е дори по-силен. Говорим за 5 сезон, не за предаването като цяло.
Не съм говорила за това какъв праведен е била Анна-Мария, а за това, че имаше пълното право да се противопоставя на Владо Николов, когато говори глупости, но от раболепие към успехите му в началото и тук не се позволяваше да се гъкне по темата. За щастие нататък той достатъчно се изложи, та всички прозряха.

Никой не беше по-слаб праведен от смешния волейболист-депутат.

Последна редакция: нд, 27 сеп 2026, 11:55 от Clouded

# 844
  • София
И са много кресливи всички особено сутрин на закуска. Като след прием на наркотични вещества. Но може и от продукцията да ги карат да се държат така, нямам идея.
Просто са американци Joy
Аз затова не гледам американски предавания и предпочитам британски.
Не е само заради това, а и защото каста им е 80% рециклирани от други реалити формати. Няма как да стане добър сезон със "дзвизди" които са там само за последователи и да рекламират повече продукти.
Мен още ме е яд, че Войо решиха точно Хамериканския вариант да ни пробутат.
Британците и те не са особено стока (да си кажем че не блестят с особен интелект), но поне основно работят със обикновени хора и щяха да бъдат много по-добрата опция. Обаче ако Войо пуснат точно този вариант, ще има по-гласно изразени искания за сезон с обикновени хора (а изглежда това все още не влиза в плановете на нашата "мила" телевизия - аз лично съм песимист и очаквам и третия сезон да е с "известни", т.е роднини и приятели).

Аз генерално съм предимно разочарован от англоговорящите сезони (само ирландските не съм гледал още, но и те чакат на опашката). Освен на Английски се оправям що годе и с Испанския (благодарение на двайсетина сезона на Десафио), но там все още няма много опции (скоро се очаква да пуснат в Мексико и Аржентина, но кога не се знае). Истински стойностните сезони са на други по-нетрадиционни езици, обаче за тях отнема доста време за да се преведат поне на едно минимално приемливо ниво (дори и с ИИ си трябва сериозно трениране на моделите за всеки език поотделно), така че засега все още са в по-далчените планове.

# 845
Дидо, не влизай в ролята на цензор. Ще пиша колкото си искам, за това е форумът. Достатъчно компетентен съм за нещата, които пиша, благодаря.
Всички сезони, включително и на по-нетрадиционните езици, отдавна са преведени (без българския), но понеже си извънредно компетентен, ще те оставя да си ги намериш сам.

# 846
Има възможност да се скрие от публиката и участниците един от предателите (Secret Traitor), както направиха тази година във Великобритания и САЩ, но не и всичките. Като цяло не е добра идея, не се и получи успешно.

Кое не ти допадна от туиста? На мен ми беше интересно (в UK версията) от зрителска гледна точка, може би защото беше нещо ново.

# 847
  • София
Кло,
Темата е за Трейтърс все пак, не за КнИ. Жалко че Туджаров и Неделчо сравняват тази глупост със Сървайвър, но не съм учуден...
И АМ и Владо бяха слаби праведни.
АМ атакува Владо в момент, в който той все още не беше се изложил и го атакува с абсолютно невярни факти за нещо което не е направил на мисията. И думите които използва бяха меко казано неуместни.

# 848
  • София
Добре де, какви са критериите за това дали един праведен е "силен" или "слаб"? Някой може ли да обясни (без надявам се сам да се сети кой)? Blush
Поне за мен терминът "добър(или силен) праведен" е малко оксиморон. Ако някой праведен се покаже като мислещ, рано става мишена и бързо си заминава (освен ако си има ангел-хранител някъде). Къде, къде по "телевизионно" е да се дават напълно неадекватни и неорентирани хора, които на всяка маса да се обръщат на 180 градуса (а някои дори на 360 Laughing).

# 849
  • София
Слаб праведен - шумен и всяващ паника и раздор. Дори и да е прав (а АМ за нищо не беше права конкретно за играта) никой няма да му вземе думите за някаква тежест.

# 850
Има възможност да се скрие от публиката и участниците един от предателите (Secret Traitor), както направиха тази година във Великобритания и САЩ, но не и всичките. Като цяло не е добра идея, не се и получи успешно.

Кое не ти допадна от туиста? На мен ми беше интересно (в UK версията) от зрителска гледна точка, може би защото беше нещо ново.

За зрителите може и да е било интересно в първите 1-2 епизода да гадаят, но по дизайн тази идея не е стабилна и работи само за кратко, което я прави димка ("gimmick"). На играта също не оказва влияние, даже пречи на другите предатели. Немалко зрители (и тук във форума има) биха искали нещо като концепцията на Къртицата, дето не я знаеш чак до края, ама в този формат няма как да стане. И затова измислиха този Таен предател малко като fan-service или прах в очите. Виж, Оракулът си беше попадение, макар че има още как да се изчисти от слабости.

# 851
  • София
тук има предположения за участници.

# 852
Аз започнах американския сезон във Войо и изобщо не съм впечатлен. А какви хвалби имаше тук за американците и колко сме далеч ние. А може хвалбите да са били за британския Трейтърс, не си спомням всъщност.
Мен американският  сезон 2022 (на войо) ми допада. В Шотландия заснет, доста крийпи елементи има. Повече мистик, повече готик... В петия епизод с тези маскираните в църквата си беше леко подигравка с религията, ама те си знаят.
КнИ е далеч от добро стратегическо предаване.
Този сезон е по-стратегически от предишните, които си гледал. Има повече социална игра.

Последна редакция: нд, 27 сеп 2026, 14:26 от diziler

# 853
Отдавна и тук, и в спойлерната тема са пуснати потвърдени участници, които са събрани от форумни усилия.

Момчета, бихте ли понамалили меренето на първични полови белези? Подобни надцаквания правят темата нечетима и не допринасят с нищо към дискусията.

За чуждестранни издания на Traitors има отделна тема.

# 854
Кло,
Темата е за Трейтърс все пак, не за КнИ. Жалко че Туджаров и Неделчо сравняват тази глупост със Сървайвър, но не съм учуден...
АМ атакува Владо в момент, в който той все още не беше се изложил и го атакува с абсолютно невярни факти за нещо което не е направил на мисията. И думите които използва бяха меко казано неуместни.
Много ясно съм написала защо намесвам КнИ - за да си защитя с пример тезата, че не е проблем контактите отвън, а авторитетът на личността. Дори се извиних, че намесвам нещо друго. Ти реши да разводняваш темата с изказване като крайна инстанция какво е качеството на предаване, което дори не гледаш.

На нас ни се излъчва 1 час от над 16, които се снимат. Смея да твърдя, че Владо едва ли е почнал да дрънка глупости след 6-ти ден, а ги е дразнил от самото начало, затова Анна-Мария си е позволила да е по-остра с него. Беше напълно заслужено по мое мнение.

Колкото до това кой е слаб праведен, съм съгласна с Дидо, че е странен термин. И все пак човек, който агитира да се гони не съмнителен играч, а такъв, който не слушка Величието, далеч не е силен участник.

Общи условия

Активация на акаунт