🎭 Traitors: Игра на предатели - в очакване на сезон 2 🎭

• 76 354
  • 1 093
  •   6
Отговори
# 1 080
Да, ще има доста желаещи за сезон с не-випове, макар че според мен биха били доста различни от желаещите за други риалита и ТВ викторини. Основно ги виждам два типажа желаещи: софийски умнокрасивитет, за които играта е някакво модерно психологическо предизвикателство и не им е толкова за парите, и провинциални тарикати тип Бачорски, които по принцип в живота си лъжат и правят далавери на дребно. По-скромните провинциални или по-скромно простоватите ми е трудно да си ги представя да напират за формата.

# 1 081
Несериозно е да си мислите, че ще има голям разнообразен набор от желаещи. Та то за Биг Брадър, където не се иска нищо, скаутват в последните години, камо ли за хиляда пъти по-непопулярния Трейтърс с доста по-малка парична награда. Нека бъдем реалисти.

# 1 082
  • София
Поне в началото (2-3 сезона) съм сигурен, че ще има достатъчен брой мераклии (стига разбира се от продукцийката да си дадат зор и да промотират кастингите и после на тях да подходят сериозно при подбора). Все пак е нов и хитов формат, така че има интерес. По-натам вече много ще зависи накъде ще се развие самият формат, защото дори и най-доброто нещо се изчерпва с времето.

Тук обаче, Кло, започвам да си чудя защо така настоятелно натискаш за запазване на сегашната стратегия, която не е нито със истински известни, нито със простосмъртни, а по скоро роднини и приятели и полуизвестни само в кръговете гравитиращи около БТВ.

Изгледах сезон 1 на американския Трейтърс.
Доволен съм. Добър сезон. Класа. Дано качат и останалите.
Започнаха да качват и втория сезон. Сега видях че първият епизод го има вече.

Последна редакция: нд, 11 окт 2026, 13:41 от dido2k

# 1 083
  • Варна
Поне в началото (2-3 сезона) съм сигурен, че ще има достатъчен брой мераклии (стига разбира се от продукцийката да си дадат зор и да промотират кастингите и после на тях да подходят сериозно при подбора). Все пак е нов и хитов формат, така че има интерес. По-натам вече много ще зависи накъде ще се развие самият формат, защото дори и най-доброто нещо се изчерпва с времето.

Тук обаче, Кло, започвам да си чудя защо така настоятелно натискаш за запазване на сегашната стратегия, която не е нито със истински известни, нито със простосмъртни, а по скоро роднини и приятели и полуизвестни само в кръговете гравитиращи около БТВ.

Тъй като мнението ми е сходно с това на Clouded, ще си позволя да ти отговоря - всички в тази тема искаме да видим истинско стратегическо предаване с мислещи участници, но колкото и обидно да звучи, се намираме в държавата България и живеем сред милиони хора с тотално различен (да не кажа сбъркан) манталитет. Сигурен съм, че всички тук имаме по няколко много готини и интелигентни човека в обкръжението, които можем да си ги представим ако не като участници, то поне като зрители на такава продукция. Но като излезеш на улицата и се огледаш с какви хора всъщност съжителстваш на тази територия, как точно очакваш от тази огромна маса крайно податливи на популизъм, тотално подменящи смисъла на думите и действията , уж защитавайки някакви добродетели и отчаяно и злобарски изкривяващи реалността, само и само за да продължат да живеят в илюзията, че въплъщават същите тези добродетели, чиито определения те отдавна са изпразнили от съдържание, хора, биха могли да оценят такъв сезон подобаващо? А даже не е нужно и да излизаш на улицата, за съжаление тук също има много такива индивиди.

# 1 084
Това горното спада към типажа участници "софийски умнокрасивитет". Няма нито нужда, нито смисъл да вкарват "много готини и интелигентни човека" от ничие обкръжение - поне за едно се съгласих с Дидо, че продукцията по цял свят гледа да има вътре доволно количество наивитет (манталитет, и т.н.), защото не е идеята да си мерят превъзходните качества. Аз лично искам да видя една продавачка, един заварчик, един готвач в детска кухня, две-три учителки, един полицай и общо взето такива типажи.

# 1 085
  • София
И какво стратегическо мислене можем да очакваме от едно Шопови, или близнаците волейболисти?
Последните двама са чудесни събеседници за компания по чашка (имал съм неудоволствието да съм ги виждал наживо), но има една поговорка "На високо акъл не вирее".
Или пък да имаме 20 цивилки които задължително искат да са праведни, и после с тях продукцийката да се чуди как да си върже финала защото до предпоследния епизод задължително трябва да има поне двама живи предатели.
Изобщо аз бих приел сезон със известни, но наистина известни такива, а не реалити номади, които обикалят всеки възможен формат и по двете телевизии и най-вече не толкова овързани един с други. А можеше да направят хибриден вариант: половината да са известни/полуизвестни, а останалите да са простосмъртни така че да има баланс.
Но не, тук ще се изредят всички да ни убеждават колко ни е лош материала и поради тази причина трябва да приемем шуро-баджанашкия каст който ни сервират и тази есен.

А предната година бях доста мек по отношение на коментарите си. Все пак като за първи път и е нормално голямата част от хората (участници и екип) да не са разбирали напълно играта, а това е повече от очевидно като се вземе предвид че прилагаха инструментите за насочване на играта (наричани още туистове, като например пропускане на убийство или публично такова) на случаен принцип, а не в зависимост от текущото състояние на играта.
Но сега вече кредитът им на доверие е изчерпан, и ако още не са се научили какво точно представлява тази игра ще бъда много по-остър по отношение на критиката си.

# 1 086
  • Варна
Аз не очаквам от известните особена стратегическа мисъл, нито пък изключвам полицаите, заварчиците и въобще обикновените хора от графата "готини и интелигентни". Това, което искам да кажа е, че за съжаление живеем в общество, което е твърде лицемерно и популистко и подобни сурогати на предавания е може би най-доброто, което телевизиите могат да предложат, без да бъдат сринати със земята, спомнете си само какви бяха отзивите след Сървайвър 6.

# 1 087
  • София
Ха, много съм учудена, че мислите, че няма да има наплив от желаещи, абсурд! То за едни тъпи Игри на волята, където ги мачкат като червеи, се състезават сума ти народ за едно място, та тука ли няма! И за Брадъра съм сигурна, че има наплив, някъде ми бяха попадали някакви хора, дето не ги взели.
В едно тъпо ютюб реалити миналата година - Къде е златото - участниците бяха милион пъти по-стратегически от всякакви трейтъри. Само един имаше, дето се държеше като морален стожер, всички останали играеха играта яко. Честно казано, беше ми сто пъти по-интересно от Трейтърс.
Супер много обикновени хора има, които биха играли играта, обаче слагам дисклеймър, че ако го прави същия продуцент, пак няма да ги избере такива, просто душата му е сеирджийска и назидателна, изобщо не разбира какво продуцира.

# 1 088
Разбира се, че ще има наплив от желаещи да участват в Трейтърс. Спомнете си в Надкаст, които имат контакти с хора от средите, че нееднократно са коментирали, че масово известни хора искат да участват след като са видели сезон 1 и колко интересно е предаването.

Едно нещо, което трябва да уточним: не казвам задължително, че известните не могат да бъдат стратези и интересни играчи или пък, че задължително неизвестните ще са такива. Всичко тук зависи от подбора на кадрите от страна на БТВ и от тяхната визия за участници.
Аз лично ако участвам бих го направил от любов към играта и за да тествам себе си, не задължително за известност или заради наградата. Тук обаче популярните имат много повече какво да губят. Не вярвам бай Пенчо шлосера да се притеснява, че приятелите му ще му се подиграват, че лъже и манипулира

Да, съгласен съм, че трябва каста да е пъстър и разнообразен, но това, че ще са събрани различни образи никак не изключва това да познават, разбират играта и да са стратези.

А за аудиторията мисля, че тя не е подготвена напълно, но има добрата основа и не е задължително, че ще приеме зле подобен сезон пълен с ИГРАЕЩИ участници.

# 1 089

Не харесвам кастовете - и в двата сезона има по 1-2 човека, които са ми симпатични или интересни преди предаването. Не смятам и че имат особено добро профилиране - твърде много хора са в един образ например. Просто съм реалист и не разбирам защо всяка седмица трябва да водим дискусията дали да има Трейтърс за обикновени хора. Нека стане достатъчно известно и гледано и ще направят.

# 1 090
  • софия
Всяко риалити у нас е стартирало с неизвестни, не ли?
Биг брадър, Сървайвър, Игрите, Ергенът.

Ако се смята че публиката в Бг ( явно масово преценена като малоумна) не може да оцени този формат, то поне да сложат известни, които са фенове на Трейтъс, за да  могат да прокарат идеята на формАта пред "тъпите зрители", така че да почнем всички да разбираме, че  това е игра и то страхотна.
Няма да мрънкам и аз за тазгодишния каст засега, но съм за два сезона годишно - един с известни и един с неизвестни. Бързо ще се види разликата и ще бъдат два съвсем различни сезона- все едно си имат две различни предавания. Grinning

Но е вярно, че много зависи и от хората, които правят предаването- как те разбират този формат и как го "водят".

Чакам с нетърпение сезон 2, пък да видим.

# 1 091
Биг брадър, Сървайвър, Игрите, Ергенът.

Ако се смята че публиката в Бг ( явно масово преценена като малоумна) не може да оцени този формат, то поне да сложат известни, които са фенове на Трейтъс, за да  могат да прокарат идеята на формАта пред "тъпите зрители", така че да почнем всички да разбираме, че  това е игра и то страхотна.
Няма да мрънкам и аз за тазгодишния каст засега, но съм за два сезона годишно - един с известни и един с неизвестни. Бързо ще се види разликата и ще бъдат два съвсем различни сезона- все едно си имат две различни предавания. Grinning
Биг Брадър и Сървайвър почват в една мнооого различна реалност. Телевизията се радва на огромни рейтинги, а наградите ти позволяват да си оправиш живота - буквално. Дори с второ-трето място пак може да станеш ТВ водещ (или съпруг на ТВ водеща Simple Smile ).
За първите сезони на Игрите и Ергенът масово хората са скаутнати. И докато такива предавания може да ти е все тая дали играчите ще са демотивирани, то Трейтърс зависи изцяло от това колко отдадени на играта са играчите. Трудно ще се получи добро предаване с хора, на които не им пука и просто искат да си тръгнат.

Аз категорично не смятам, че зрителите са глупави, напротив. Просто смятам, че ще е много трудно на BTV с целия им непрофесионализъм да намери 20+ разнообразни цветни образи, които не са се изявявали другаде и които са мотивирани да играят Трейтърс и да предават останалите, а насреща да им стои сума, която може и да не покрие годишен наем в София.

Това казвам през цялото време. Иначе и аз съм фен на идеята за два сезона годишно, дори съм една от първите, които я назова. Но явно е твърде екзотична за bTV.

# 1 092
Clouded,
има и един прозаичен момент. В ИВ, Сървайвър и т.н. има доста мизерия. А в Трейтърс влизаш, ядеш пиеш и си лафиш с "извеСни" ако има такива. Практически няма нищо което да те отблъсне от "що па да не са пусна и яз"
Simple Smile

# 1 093
Не. Например "Африка: звездите сигурно са полудели" си тръгна с известни. Къртицата също, Форт Бояр също, Lord of the Chefs също, Муха в супата също, Максимал реванш също, Бърлогата също, Зона X също, Къщата на инфлуенсърите също, Къде е златото също. А Инфлуенсърски лагер и Мистър Кеш ... почти.

Общи условия

Активация на акаунт