Сполучливи имитации на маркови парфюми - 65

• 27 959
  • 587
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте! Някой да е намерил сполучлива имитация на Valentino Voce viva?

# 16
  • Варна
Някой мина ли вече през Лидл да погледне новите аромати от днес?
Ходих ве, Одих днес за друго и ги нафъсках малко дамските и мъжките......те всички унисекс де.
Малко повърхностно ще ми е мнението, но накратко:
Дамските:
Черешката - много ми хареса ароматът. Не го впръснах обаче за тест.
Джипси Уотър - Имам го от Парфен. Обаче съм го носил само веднъж това лято и не мога да сравня. Но на лидл ароматът е доста приятен, макар и под средна трайност.
Ууд сейдж и Сий Солт -  този определено ми хареса доста. Имам го от Мартинез и си приличат с лидлския. Доста добра трайност, още ми ухае китката вече над 5 часа.
Бакарата - поразредена. Удачна ако се търси по-ненатрапчива интерпретация. Не я впръсках, не мога да кажа за трайността.
Мъжките:
Авентуса - някак странен и синтетичен тръгна и така 15-20 минутки. След това обаче става все по-хубав и по-хубав. Поне 3 пъти съм си мил ръката със сапун след впръскването около 12ч, а още си мирише доста отчетливо.
Том Форт Уд УУУУУД (Мистик Уд) - този става......може и да се пропусне. Някак по-спиртен стои. Трайност около средата 3-4 часа. ПАС - имам достатъчно от Мартинез и Парфен.
Тобако Ванила - разредена история. Имам от Камея и Айфел, и двата са смРът излъчване и трайност. Така че този определено ПАС.
Джаз Клуб - нямаше тестер, не съм пробвал.
Определено стават за подарък за някой, който не е така обсебен и болен като нас на тема парфюми, който не е измирисал стотици ароматни профили, който не пресмята колко парфюма ще може да си купи, ако издържи още една зима със същите боти и яке/палто ХАХАХА.........Вероятно ще взема по нещичко за сина ми, за роднини, към празничните дарове. Но не съм решил точно кои.

# 17
K by Dolce & Gabbana | Martinez
Oud for Greatness by Initio Parfums Prives| Martinez

Много добри аромати

# 18
Nell999 мерси за новата тема 🌺🌺🌺

D-Frag кой от Лидълските е копието на Gypsy water?

Pretty. Woman, купувала съм варианта на Martinez, макар и да не е мой тип аромат, няма отмирисвяне. И дори новата му притежателка много му се радва, но миналата зима го взимах. 385 е номера Simple Smile
Относно Hypnotic Poison имам едно Fiore del Dragone Tesori d'Oriente, много трайно, копие е се води на парфюма.

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 19:34 от Sansola

# 19
Някой питаше за хипнотик пойзън , на Зара има много сполучлива имитация пак с хипнотик започва в тъмно шишенце, страхотен и много траен.

# 20
  • Варна
Nell999 мерси за новата тема 🌺🌺🌺

D-Frag кой от Лидълските е копието на Gypsy water?

Pretty. Woman, купувала съм варианта на Martinez, макар и да не е мой тип аромат, няма отмирисвяне. И дори новата му притежателка много му се радва, но миналата зима го взимах. 385 е номера Simple Smile
Относно Hypnotic Poison имам едно Fiore del Dragone Tesori d'Oriente, много трайно, копие е се води на парфюма.
https://youtu.be/hiJHfDySNXQ?si=NZB8rl7fUBUIgomP
Тук ги описва дамата. Bohemian water.

# 21
В местния Лидл няма нищо. Някой софиянец да каже в кой магазин се намират?

# 22
  • София
Някой питаше за хипнотик пойзън , на Зара има много сполучлива имитация пак с хипнотик започва в тъмно шишенце, страхотен и много траен
Май е този https://www.fragrantica.com/perfume/Zara/Hypnotic-Vanilla-85038.html. Дават го сходен с еdp версията.

# 23
  • София
Благодаря за поредната нова тема, Nell999!
Обичам много ядкови парфюми и се присетих, че освен Angel Muse и Stellar, така предколедно ми се носи и най-хубавият (според мен) парфюм на света Hypnotic Poison. Скоро някой от Вас ползвал ли го е във вариант на някоя хубава парфюмна имитация? Аз харесвам тази на Аристеа и все пак ми се иска да си кажете и Вие мнението.
Благодаря Ви!
Малко късно се включвам, но препоръчвам Le Parfum за имитация на Hypnotic Poison. Бях писала по-рано.... На мен ми допада повече от оригинала, а трайността е уау. Пробвайте - 30 мл са 20 лв Simple Smile
Принципно не ползвам и не купувам имитации, но тук е страхотно попадение за мен.

# 24
  • София
Аз конкретно ги видях в ХоПарк на Ботевградско шосе - днес подвечер имаше по много от всички видове.
Преди парфюмите извън ПА като тези, бяха на отделни картонени стелажи само за тях. Сега, конкретно в този магазин, бяха на нормалните си рафтове между останалите продукти от седмицата.

# 25
  • София
И в Дружба2 в Лидъл ги няма. Утре ще видя в Младост.

# 26
  • Истанбул
Много сполучлива имитация на Хипнотичната отрова.Само,че амбалажът е с променен и обновен дизайн.Номерът е все К-64.

# 27
  • София
Ползвала съм на Рефан Hypnotic Poison преди години и ми беше нещо като signature. Спомням си, че една позната, с която пътувахме заедно с автобуса много "ме одобряваше" с този парфюм и дори казваше, че може да разбере дали съм се качила само по уханието, което се разнася вътре. Поледният път, когато си го взех, обаче нещо се разочаровах, но бих пробвала пак, защото понякога си правя прибързани заключения относно шлейфа, наситеността и трайността на парфюмите. За оригинала категорично се съгласявам, че е изключително слаб, немощен и не заслужава името и старата си слава. Срам! А е най-великолепният парфюм!
Така е, оригинала е много осакатен с всички реформулации през годините и няма и следа от предишната трайност.
Аз съм го пробвала на времето 2018г. на едно пътуване в Италия. Още помня как неволно, с другите покупки, бях прибрала блотера в багажа и целия куфар ухаеше с дни. А базата беше приказна. Но за жалост сега вече не е така.

# 28
  • София
Здравейте,
някой с впечатляние от Гиза - Това е тя? Имала съм на Парфен и Зара и ми се прииска да пробвам и на Гиза аналога Simple Smile
Имам го от април. Лятото не го ползвах и тези дни  се сетих за него и се напръсках. Колежката ми веднага ме пита с какво съм,че много й харесва. Та вече й го поръчах за Коледа 😁
За мен е някак си много уютен, гушкав, точно за това време на вън и явно, че влачи и шлейф.

# 29
Аз имам нова голяма любов  - JPG Divine,  и някак си не ми е толкова траен, колкото ми се искаше за тези пари ( в оригинал) затова преди няколко дни си напълних 50мл от Заг в мое шише за 17.50лв
Сходство с оригинала 95% , трайност около 3 часа..

Общи условия

Активация на акаунт