Сполучливи имитации на маркови парфюми - 65

• 32 162
  • 637
  •   2
Отговори
# 435
christal11, препоръчвам на Penhaligon's Changing Constance, ако търсиш хубава ванилия, но по-мека от Babylon. Divain я имат, преди и Martinez я имаха.
Имам я на Мартинез, но я придобих лятото и ми беше тежка. Ще пробвам пак в този сезон.

# 436
А другите 3 на LLUMS кого имитират,  защото на пръв поглед не се сещам . Става въпрос за
LLUMS INTENSE HARMONY
LLUMS AZURE DELIGHT
LLUMS DELICATE DREAMS .
Според един влогър:
GOLDEN GODDESS - Alien Goddess Mugler
INTENSE HARMONY - Libre Intense Yves Saint Laurent
DELICATE DREAMS - Chance Parfum Chanel (според нотките обаче,по-скоро е Chance Eau Tendre)
AZURE DELIGHT - Erba Pura Xerjoff (и тук не съм много сигурна)

За мен Changing Constance (Martinez) е далеч от "ванилов" парфюм.По-скоро на някакъв чай ми напомня.Освен ако,не са променяли формулата след първата партида,но едва ли.

# 437
Ползвали ли сте имитацията на Гиза на love delight? Дали на Гиза е по - дълготрайна   или на Maison Alhambra ще е по-добра?

# 438
Аз имам на Гиза. И без отлежаване (аз го разредих) трае цял ден и си в облак. Приятелка има оригинала, не се различават по нищо. Тя събира Амуажи и всеки от Гиза съм сравнявала със съответния оригинал . До тук разлика не намираме и двете, просто тя го прави от колекционерска страст. Не знам какво толкова се ядосахте на Гиза, аз доколкото виждам, цените са с 1 лев нагоре за масло. На мен ми е съвсем ОК да платя 14 лв и да си направя парфюм 30 мл с такова качество и не разбирам драмата тук.... Ле парфюм за техния пиклив парфюм от 30 мл ми взеха 30 лева. Предпочитам това, пред чубриците на Заг или водичките на Мартинез. Не съм представител на Гиза, но досега само те и Мистерсцент ми оправдават критериите. Вторите обаче са ми неудобни за поръчка

# 439
Момиченца, търся имитация на Ланвин Модерната https://douglas.bg/lanvin-modern-princess-conf-40940  принцеса? Има я само в Мартинез ли?

# 440
  • Пловдив
Parfiumo.bg имат 30 мл.за 35 лв. Мисля, че е изгодна цената плюс красивата бутилка.

# 441
Аз имам на Гиза. И без отлежаване (аз го разредих) трае цял ден и си в облак. Приятелка има оригинала, не се различават по нищо. Тя събира Амуажи и всеки от Гиза съм сравнявала със съответния оригинал . До тук разлика не намираме и двете, просто тя го прави от колекционерска страст. Не знам какво толкова се ядосахте на Гиза, аз доколкото виждам, цените са с 1 лев нагоре за масло. На мен ми е съвсем ОК да платя 14 лв и да си направя парфюм 30 мл с такова качество и не разбирам драмата тук.... Ле парфюм за техния пиклив парфюм от 30 мл ми взеха 30 лева. Предпочитам това, пред чубриците на Заг или водичките на Мартинез. Не съм представител на Гиза, но досега само те и Мистерсцент ми оправдават критериите. Вторите обаче са ми неудобни за поръчка
Аз имам 5+ годишни парфюми на Заг и ни един не е станал чубрица, имам и оригинали с трайност час след години отлежаване, точно днес един la nuit trezor lancome ме разочарова тотално, явно не става да отлежаване. На La Parfum имам няколко на по 2-3 години и са чудесни, а Гиза не трябваше да вдигат неоправдано цените от първи януари. След като лятото пак ги вдигнаха. Не е идеята за този лев, а за принципа.

# 442
Parfiumo.bg имат 30 мл.за 35 лв. Мисля, че е изгодна цената плюс красивата бутилка.
Той е евтин, но нетраен Sad търся трайност

# 443
Скрит текст:
Аз имам 5+ годишни парфюми на Заг и ни един не е станал чубрица, имам и оригинали с трайност час след години отлежаване, точно днес един la nuit trezor lancome ме разочарова тотално, явно не става да отлежаване. На La Parfum имам няколко на по 2-3 години и са чудесни, а Гиза не трябваше да вдигат неоправдано цените от първи януари. След като лятото пак ги вдигнаха. Не е идеята за този лев, а за принципа.
На същото мнение съм. Прехвалени са Гиза. Техническите им параметри са съвсем същите като на останалите /Аристея, Сан Сиро, Сангадо, Мартинез, Заг Зодиак /от Иво/, Рефан /от оф.сайт/ и още други/. На Заг Зодиак нямам издънил се парфюм за толкова много години вече. От Гиза купувам само тогава, когато много ми е зор за някоя от "нишите", а никой друг не го е купил да го разрежда от нашите "производители".

# 444
  • Deutschland
Помните ли BI ES имитациите, едно време ги коментирахме в темите? Някой с пресни отзиви? Полски са и приятелка ми предлага да ми прати един, че и поръчах ретрото Бич може за майка ми.

# 445
Скрит текст:
На същото мнение съм. Прехвалени са Гиза. Техническите им параметри са съвсем същите като на останалите /Аристея, Сан Сиро, Сангадо, Мартинез, Заг Зодиак /от Иво/, Рефан /от оф.сайт/ и още други/. На Заг Зодиак нямам издънил се парфюм за толкова много години вече. От Гиза купувам само тогава, когато много ми е зор за някоя от "нишите", а никой друг не го е купил да го разрежда от нашите "производители".

От последната година все тествам парфюми от Martinez, Zag, LeParfum, Parfen и последно взех няколко от Гиза. Честно казано, и аз съм на мнение, че са едно и също, само че Гиза уж имат по-интересни ниш варианти, които дори като оригинал няма накъде да се тестват. Най-удобни ми се струват 15 мл на Zag, и като цена от магазина на  Княз Борис са ок, взех си Lira от тях още през август, за студените дни е прекрасна.

# 446
Всеки си избира все пак и точно затова има такъв избор. Относно цените, навсякъде е така. Работя в магазин и декември коригираха цените на всичко вътре, за да го закръглят в евро. Не одобрявам, защото съм потребител и служител, но ФАКТ! Честита ви нова валута, на които се радваха и подскачаха

# 447
  • BG-DE
Тя новата валута няма нищо общо със спекулативното покачване на цените, когато някой реши да качи дадена цена повод винаги ще се намери, тя една цена може и надолу да се закръгли за удобство 🙂Тези дни при нас е много студено, а мен ме влече към цветни и по-летни аромати, вече втори ден унищожавам последните си остатъци от Покривната градина на Заг, прекрасен парфюм колко тъжно, че го спряха 😭

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 14:31 от Menerva

# 448
Поръчани на 18.11.2025 г., получени днес Simple Smile

# 449
Тя новата валута няма нищо общо със спекулативното покачване на цените, когато някой реши да качи дадена цена повод винаги ще се намери, тя една цена може и надолу да се закръгли за удобство 🙂Тези дни при нас е много студено, а мен ме влече към цветни и по-летни аромати, вече втори ден унищожавам последните си остатъци от Покривната градина на Заг, прекрасен парфюм колко тъжно, че го спряха 😭
Абсолютно съм съгласна. Аз предлагам услуга, която закръглих към по-ниската стойност за удобство. Спекула, всичко е спекула....
И аз не съм съгласна с лошите думи по адрес на Гиза. Ползвала съм Заг, Мартинес, Мартин Лайън, Рефан. За мен не са на едно ниво. Споделяла съм си мнението и никога не съм получавала мускалчета.

Общи условия

Активация на акаунт