Сполучливи имитации на маркови парфюми - 65

• 32 067
  • 637
  •   3
Отговори
# 450
  • Sofia
Поръчани на 18.11.2025 г., получени днес Simple Smile
Много хубава колекция от Nishan-и, всичките са ми любими 😍😍😍

# 451
За разликата между Гиза и останалите имитационни на пазара въобще няма да коментирам, при условие, че се отказах от всичките имитации с изключение на Гиза това достатъчно говори. Не ми пречи да почакам докато узрее, но поне като пръсна и отворя шкафа след два дена а вътре си мирише все едно че сега съм пръснала. И не , другите имитации определено не са дори и близко по развитие и дълбочина, игра на аромата където всеки път наново се влюбвам. Само на Юсуф бей, но там са много огромни бутилките , Гиза и оригинали.

# 452
И за мен Гиза са много над другите, като трайност, единствено Misterscent ги бият. Нямам парфюмна Гиза, който на моята кожа да е с под 6-7 часа трайност, докато на всички останали трайността е средно 4 часа, а за съжаление на Divain, 2-3 часа.

# 453
Е, а аз почти съм се отказала от Гиза. И не заради цената, а заради това, което представляват /не представляват/ парфюмите им. От Гиза имам и харесвам само 4 аромата. Останалите ги разкарах, защото не бяха това, което очаквах да са. Ниши, не ниши, като не са ми по вкуса, все тая ми е.
Ще спомена кои са само няколко от най - любимите ми парфюми във вид на имитации:
Скрит текст:
Angels' Share By Kilian - Заг.
Womanity Mugler - Заг.
Dolce Garden - Рефан.
Yum Pistachio Gelato - Заг.
Lost Cherry - Заг.
Olympéa - Сангадо.
La Panthere - Мартинез.
Girl of Now - Мартинез.
This is Her  - Сангадо.
Good Girl Velvet Fatale - Заг.
Good Girl Légère - Аристея.
Boucheron Quatre - Аристея.
Kenzo Jungle L'Elephant - ФМ, и т.н, да не продължавам.
На Гиза съм си оставила и харесвам единствено:
Back to Black , Blossom Love, Paragon и Italica, като последната отстъпва по аромат на арабчето Voux Patisserie и щом я доизпръскам, ще си купя не Гиза, а арабчето.
А колко съм изпробвала и отхвърлила от Гиза - един Бог знае - купища.
За мен това фаворитизиране на един от ..."разреждачите" за сметка на всички останали е ...несериозно.

# 454
Всеки има право да харесва или не дадена услига или стока, но да се изказва грубо и неуважително... малко в повече ми идва, съжалявам.

# 455
Всъщност докато сме още на темата. Ще поспра с Гиза основно защото за момента нямам такива възможности да си го позволя, не защото парфюмите имат проблем. Напротив, и аз доста ги харесвам като асортимент и качество. Но това е положението Simple Smile

Добавям нещо, че да не съм само с поляризиращото мнение. Нещо интересно, което осъзнах наскоро: Мон Гарлен на Гиза по принцип се разминава с оригинала, според мен по ванилията. Аз добавям Белуга за ванилия и става велико. Но друго е по-интересното. Това е, че съм си взела още 2 шишенца малсо за разреждане, защото точно този вариант (никой друг, дори не и оригинала) ми напомня мириса на отворен компота от череши на баба ми. Знам, че няма череши и аз не усещам тази класическата череша, но това за мен е аромата на току-що отворен буркан през зимата и много ми харесва. Нося си го за успокоение.

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 19:04 от christal11

# 456
Всеки преценява за себе си от къде е най- добре да си вземе и купи даден парфюм.
Аз въпреки увеличението на Гиза ще продължавам да си вземам парфюмите от тях, заради качеството,  което получавам.
 И  да според мен увеличението не е толкова голямо,  а е само 1 лев.

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 18:38 от Cristalle

# 457
И аз видях цените на Гиза и не съм много ок с тях. Вероятно известно време ще поспра с покупките оттам и ще видя някакви алтернативи. Жалко, защото си имам големи любимци.
Днес разносих Годес на Бърбъри и съм озадачена. За базова нотка пише само ванилия, а аз усещам нещо силно и дразнещо, като тежка амброво-мускусова база от сорта на Ерна Пура. На вас как ви се струва? Търся си съвършената ванилия, но явно не е това.
Смятам скоро да поръчам Babylon Penhaligon's от Дивайн с надеждата да е тя. Ще ми се нещо, което да няма тежка арабска база под ванилията.

Имам Babylon Penhaligon's от Misterscent и ми е много любим, много хубава ванилия братовчед на babycat но доста по мека 👍

# 458
Всеки има право да харесва или не дадена услига или стока, но да се изказва грубо и неуважително... малко в повече ми идва, съжалявам.
Ами това казвам и аз: не е ок да се правят внушения в полза на един от толкова много търговци / сърце не ми дава да ги нарека "производители"/, при положение, че всеки от тези търговци има и парфюми, които стават и такива, които не стават. Не случайно публикувах малка част от собствените ми любими имитации, за да се види ясно, че там има от всички "производители". А не само и единствено от фаворитизираната тук Гиза. А аз съм капризен към качеството човек. И не говоря празни приказки.

# 459
Кой какво харесва като аромат е едно. Какво е качеството е съвсем друга работа. Тук никой не фаворизира Гиза, но да наричаш някой "разреждач" е просташко и неуважително. Аз имам предимно оригинали, арабски и Гиза- които също са арабски концентрати. И не, не са едно и също ниво, още по-малко пък еднакви като аромат.
Тъпотиите на Лидл изобщо пък няма да коментирам ... Нито Зара с техните 3 часа

# 460
  • BG-DE
Е, в крайна сметка тази дама от Гиза точно това прави, купува парфюмни  концентрати,  разрежда ги и продава. Няма нищо лошо в това, не виждам нищо неуважително към нейната дейност, но парфюмер не можем да я наречем, тя не създава нейни авторски парфюмни композиции🙂

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 19:46 от Menerva

# 461
Ама не е просташко да се наричат парфюмите на Лидл и Зара тъпотии.

# 462
https://douglas.bg/renoir-parfums-vanille-diabolique-84245
Този парфюм някой да е ползвал? Български производител, излезе ми като реклама във фейсбук, а сега като потърсих, и в Дъглас. Много ме изкушават ванилиите, но се съмнявам Дъглас да имат тестери точно на този.

# 463
С поръчка от Notino получих като подарък мостра на Estée Lauder Aerin Amber Musk, дъщеря ми го хареса, обаче цената... Има ли добра имитация?
solar, благодаря за имитацията на Jimmy Choo на Заг. Цитирам щерката: Мирише на Jimmy Choo, за тези пари е екстра трайността, пак да ми купиш.

# 464
  • Deutschland
Реноар парфюм не съм ги и чувала. 360 лева е била цената на парфюма?!? Леле 🙄

Общи условия

Активация на акаунт