Време е за ИКЕА - тема 44

• 30 319
  • 686
  •   4
Отговори
# 660
  • София
Сега разпитах аи-то инфото е че заменят малм скриновете поне със storklinta, също подменяли скриновете хемнес не помня с какво, заради делата в щатите срещу тях, според него, новите щели да са мн подобни на старите, дори допълващи като основната разлика е механизъм, при който ако не е хванат към стената да не може да се отвори повече от едно чекмедже наведнъж... Не знам това истина ли е или поредна халюцинация. Иняче и аз обмислях същия скрин на малм в тъмно. Ама явно окъснях с мисленето

# 661
  • Къде ли не
В гръцката ИКЕА от днес има доста добро намаление( отново!), но само един от вариантите на малм е включен. Обаче почти цялата серия е изчерпана онлайн и е в силно ограничени количества по магазините. Може би наистина ще я спрат.
Аз бих се обадила в ИКЕА и бих питала. Служителите знаят няколко месеца предварително кое ще излиза от производство и кое просто чакат да се произведе.

# 662
  • Варна
И аз мисля, че ще заменят MALM с нова серия, доста сходна с нея. Наистина има опасност от преобръщане на скриновете, ако не са захванати за стената. Имаше преди време и нещастен случай с дете, доколкото си спомням. Storklinta обаче се различава по размери от MALM (гледам скриновете)

# 663
Здравейте , оказва се че ваучерите за 20 евро важат само он-лайн, ако нямаш хартиения вариант и за съжаление жената, на която го подарих не е успяла да го използва. Пускам го тук, ако на някой ще му свърши работа за он-лайн пазаруване, да си го използва с удоволствие 🤗

# 664
Да, това го коментирахме и преди тук. Има го изписано и в условията на самият ваучер...че трябва да се разпечата за магазина. Трябвало е да се информира предварително как се ползва той.

# 665
Аз пазарувах във Варна със снимка на ваучер на телефона само, приеха го - може би съм имала късмет и са били разбрани дамите.

# 666
Аз пазарувах във Варна със снимка на ваучер на телефона само, приеха го - може би съм имала късмет и са били разбрани дамите.
Не са знаели. И при мен веднъж така направиха, но после не им излиза касата в края на смяната.... Другите ваучера на друя ден ми ги разпечатаха в офиса.

Допълвам се!

Днес ходих в Икеа. Бяха ми пратили сканиран ваучер за 20 евро отстъпка, защото го бяха пропуснали при поръчката.Та: първо искаха (шефката) да покажа имейла, че наистина ми е пратен от съпорта. После пак се обяснявах на касиерката, защото не искаше да вземе принтираното копие...
Може да са прекалили хората с принтирани ваучери и да спрат да ги приемат.

Последна редакция: ср, 15 юли 2026, 16:29 от drago_2008

# 667
Здравейте на всички!
Предстои ни да обзаведем спалнята и коридора. След много обикаляне по магазините и нищо, което да ни пасва конкретно, решихме, че ще правим по поръчка, но след като чухме цените започнахме да търсим друг вариант- главозамайващи са.Joy
До сега нямам опит с Икея, но половинката ми е голям фен. Гардеробът успяхме да го нагласим някак от серията Пакс. Но иска ни се и портмантото и една тоалетка с рафтчета в спалнята. Ще съм благодарна на всеки, който може да помогне и да ни насочи към серия, която да пасва на оказаните размери ( както и цветово горе-долу).Просто се изгубих в морето от информация.
Иска ми се корпусът на тоалетката да е в дървесдн цвят, а челата на чекмеджетата да са в цвят пудра или мръсно бяло.
А за пормантото дъверсно с бяло или цвят крем. Благодаря на всеки отзовал се!
Благодаря на всеки, който ще отдели от времето си!

# 668
  • София
Това всичко е толкова цветове в спалнята все ли?
Икеа порманто в класическия смисъл на думата май нямат.
Цвят пудра и мръсно бяло също...
Тоалетките им са... Ами за мен не стават, обаче бюро някакво няма при тях да намериш като на картинката ти и 40см дълбоко. Може да потърсиш из модулните серии някакви подходящи модули шкафчета с такава дълбочита и евентуално отделен плот  и евентуално пак с модули да направите страничните високи части.
За портманто вече ще трябва да вкараш и външни елементи апоред мен.... И как ше се напаснат вс на цвят от различни серии и магазини малко ще е сложно.
Чертежите са толкова до см измислени, че са като за по поръчка. Дали финале като теглиш чертата ще е по-изгодно от поръчкови също ми е малко под въпрос.

# 669
  • София
Здравей nteri! С планерът на системата PAX се работи много лесно, можеш да пробваш. https://www.ikea.bg/customer-support/siteservices/planning-tools/pax-planner/ Цветовете няма да коментирам, там е въпрос на вкус.
Доколкото разбирам схемата за гардероба, дължината, с която разполагаш, е 195 см? Няма да могат да се съберат 2 бр рамки по 100 см, дълбочина 60 см. Остава вариант една на 100 см + една на 50 см, но останалите см ще ги загубиш.
Има рамки и на 75 см, от тях ако сложиш една плюс една на 100 см, ще уплътниш повече. Вратите ще бъдат плъзгащи.
За портмантото ще ползваш рамка с дълбочина 40 см.
В Икеа София правят безплатен проект, няма го наплива като при кухните и става много бързо. Ние преди седмица взехме гардероб за стаята на младежът, с две рамки х 100 см, ето го в процес на сглобяване.
Скрит текст:

Сглупихме обаче със залепването за ъгъла и ще го местим надясно. Мислехме да не оставяме дупка, за да се събира завесата, но като се сложи до гардероба вратата не се отваря напълно и пречи на отварянето на чекмеджетата
Моят съвет е да нагласите гардеробът и портманто, и след сглобяване да видите колко реално място и въздух остава в спалнята за тоалетка. Показаната ми се струва много голяма. Разбира се зависи от помещението, но трябва да е повече от 15 м2, за да има място за всичко и да стоят добре мебелите.

Последна редакция: пн, 27 юли 2026, 13:52 от sofyia

# 670
  • София
Тя каза че гардероба са нагласили и е останало портманто и часта с тоалетката...
За мен остава неяанотата това гардероб (вече съставен с пакс) +портманто ли е на чертежа.. Или това цялото е портманто, което трябва да се получи... И всъщност мн не се ориентирам колко е общата дължина на тоалетката, не ми се смята, а не виждам общата дължина.
Иначе и портманто и другите модули са толковс надребнени с всякакви детайли, рафтчета шкафчета с размери и тн... Точно такива с готови мебели силно ме съмнява да се получат.

# 671
Благодаря, момичета, за включването! Писах, писах, прикачих снимки нагледно и когато тръгнах да го изпращам ми изписа нещо и всичко се загуби. Жалко за труда. Ще изпиша всичко, а после ще прикача снимки от телефона.
Тук го няма гардеробът, както казах него го нагласихме. Той ще е ъглов и само Пакс имат такъв модул. Получи се точно това, което искаме ( с малки компромиси), сходно разпределение, просто по-различно от начертаното. Така или иначе за него бях избрала почти същите цветове от плоскости на егер ( дъб небраска и евкалиптово зелено). Такава комбинация има и на Икея.  ( избелен дъб и зелено)
 Наш проект:

Икейски вариант, само ще сменим в дясно да има още 1 лост, вместо рафтове.

Реални цветове в магазина:

Цената, която ни обявиха за него беше в диапазон от 1750е до 2700е, като сме извикали около 7-8 човека за оглед.Материалите бяха само ПДЧ. Това е цената без дръжки и огледало. Дръжките от нас, огледалото още 100е, ако искаме да го сложат и монтират. За сравнение цената на Икея е 960е с огледална вратичка и включени дръжки. Оставям изводите на вас.
Снимката на тоалетката около прозореца е това, което евентуално ще се прави по поръчка, но идеята ми е ако мога да се намерят модули поне за страничните, а да си поръчаме плот, който да захванем за тях. Там също искам да е дървесно в цвета на гардероба ( корпуса), а и спалнята е такава. Цената, която ни обявиха за цялото нещо около прозореца е от 1400е до  2070е .
Прикачвам снимка на недовършен проект. Няма ги лицата на чекмеджетата.

А първата снимка е на пормантото.  Там материалите бяха тези нагледно.
Нали компромис ще има, то е ясно.
Но май ще е най-добре да отскочим до Икея днес и да видим ще могат ли те да предложат нещо като вариант. Цена за портманто по поръчка между 1110е и 1930е. С две думи-полудели са! Laughing

П.П. Уточнявам потмантото е за коридора. Grinning Сега прочетох отново и явно съм оставила грешно впечатление. Затова са и други цветовете. Simple Smile
В спалнята са ъглов гардероб и тоалетка с чекдмеджета и лавички за книги.

Последна редакция: пн, 27 юли 2026, 14:26 от nteri

# 672
  • София
Тия около тоалетката не стават ли с единични модули с рафтове от пакс, евентуално ако не намериш готова тоалетка, въпреки че според мен ще успееш, не в икеа, може да се комбинира с модули на екет(които също са 35дълбочина) и някакъв плот отгоре. Може би цветово  няма да е точно като в представите ти но може и да стане добре,

Последна редакция: пн, 27 юли 2026, 14:34 от Angel_Dust

# 673
Трудно ми е да си представя чекмеджетата, тъй като нали остава пространство между тях при Пакс, тъй като са проектирани за вътрешни. И другото, което е, не виждам малки вратички за горе? Simple Smile

# 674
  • In transit
Nteri, за модулно портманто може да разгледаш тази серия: https://www.ikea.bg/products/wardrobes/platsa-modular-storage-sy … d0%b8%d1%81%d1%82
После ще направя снимка на нашето. То вече е доста хакнато, но ми е удобно.

Общи условия

Активация на акаунт