За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 16 159
  • 408
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Сол и черен пипер са достатъчни.

# 106
Аз слагам и индийско орехче.

# 107
  • София
Може ли да запържа зеленчуци за пил супа със зехтин ?

# 108
# 109
Може, стига да харесвате вкуса на използвания зехтин.

# 110
  • София
Може ли да запържа зеленчуци за пил супа със зехтин ?
Винаги леко ги задушавам в зехтин, след това добавям другото необходимо, накрая добавям и около 30 г масло за аромат и вкус, но е по избор

# 111
Стига да не готвите със собствен бульон от свареното пиле и от коя част на пилето /кожички/- може да стане доста мазна супа. Запържен морков придава много приятен външен вид на супата.

# 112
Здравейте, някой ползвал ли е тази сметана на Олимпус? Доколкото разбирам е подходяща за сладки и за солени рецепти, предполагам че означава, че не съдържа захар и е безсолна?
Ако я използвам за рецепта, в която се слага сладка сметана, колко захар трябва да добавя към 200 мл сметана?

# 113
  • In transit
Здравейте, някой ползвал ли е тази сметана на Олимпус? Доколкото разбирам е подходяща за сладки и за солени рецепти, предполагам че означава, че не съдържа захар и е безсолна?
Ако я използвам за рецепта, в която се слага сладка сметана, колко захар трябва да добавя към 200 мл сметана?
Скрит текст:
Ползвала съм я, хубава е сметаната, не е подсладена. Относно захарта... въпрос на преценка е за мен и зависи какви други продукти ще слагаш. Може би 2 с.л.(40г), ще подсладят добре това количество сметана. Най-добре е да се види дали има друга захар в рецептата, която ще ползваш, за да не стане прекалено сладка.

# 114
  • Sofia
Няма по добро от универсална Сметана, като посочената на Олимпус в случая.  Овкусяваш си я по свои вкус - ползваш за готвене или сладкарство.
Тъкмо и аз мисля с 30-40г  ще е добре.

# 115
Какви подправки слагате на пуешко, и убиват ли подправките специфичния вкус, който месото има?
Може и някоя и друга рецепта да споделите, че с търсачката ми излизат само стари теми.

# 116
Зависи какво правиш с това пуешко, а и ти какво обичаш все пак. Ако е на супа или пък с гъби лично аз харесвам мащерка за него, но ако е примерно печени бутчета или пържоли не бих я сложила.
Не е много ясно както си го написала дали търсиш нещо да "убие" специфичния вкус и аромат на пуйка или искаш той да не се губи.

# 117
Зависи какво правиш с това пуешко, а и ти какво обичаш все пак. Ако е на супа или пък с гъби лично аз харесвам мащерка за него, но ако е примерно печени бутчета или пържоли не бих я сложила.
Не е много ясно както си го написала дали търсиш нещо да "убие" специфичния вкус и аромат на пуйка или искаш той да не се губи.
Не обичам пуешко, и не знам как да го приготвям. Но имам поръчка да сготвя "нещо с пуешко" за близък човек, с когото дълго не сме се виждали. Затова ми трябва рецепта, в която вкусът на пуешкото да е притъпен, за да може да се яде и от хора, които не са фенове по принцип. Извинявам се, ако съм се изразила неясно.

# 118
чахохбили с пуешко https://pep-4o.blogspot.com/2018/07/blog-post_18.html Подправката хмели сунели е специфична, има я в Берьозка  и ще притъпи, щом го усещаш. На пуешкото аз усещам по-стегнатата структура на месото, като  на домашно, не и специфична миризма.

# 119
Пуешкото става много вкусно на супа. Прави се като класическа пилешка супа и вкусът е като на такава, просто бульонът се получава много по-вкусен. Пилешката понякога става блудкава, особено с някои купешки пилета, докато пуешката има богат и плътен вкус. Иначе месото в супата не бих казала, че много се различава от пилешкото. Обикновено ако не кажа каква е, коментарите са "Каква вкусна пилешка супа!". Подправки - само сол и  дафинов лист слагам. Бялото месо го отделям и с него правя руска салата.
Друго традиционно ястие, което става много хубаво с пуйка, е кисело зеле. Повече ми харесва от пиле със зеле или свинско със зеле.
Иначе има всякакви други засукани рецепти с пуешко, аз споменавам само традиционните. Вносното пуешко, което в последните години се продава в магазините по Коледа, е много хубаво. Не е жилаво и няма изявен специфичен вкус като някои домашни пуйки. От Била го купувам и много ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт