Починал собственик и прехвърляне в КАТ София

• 96
  • 5
  •   2
Отговори
Здравейте!

Майка ми почина, като наследници сме аз и брат ми. Искаме да прехвърлим собствеността на автомобила ѝ на брат ми. Трябва ли да имаме документ, заверен от нотаруис за моето съгласие за това? Не мога да намеря телефон за информация в КАТ София, за да попитам. Днес планирахме да отидем в КАТ, но бих искала да имаме всички необходими документи, защото не разполагаме с много свободно време, за да ни връщат Simple Smile .
Затова бих била благодарна, ако някой е запознат и може бързо да ми даде тази иформация.
Благодаря предварително.
Хубав ден!

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 08:51 от vessinka

# 1
Съболезнования.
Ние ходихме при нотариус във високия блок до КАТ. Отказахме се пред нотариус в полза на единия от наследниците. Това поискаха на гишето в КАТ.

# 2
  • Далечният изток
Нищо не отказвате. Прехвърляте си дела на брат ви, с дарение или с продажба. При нотариус, да. Ще сключите договор за продажба или дарение, тъй като в момента двамата с брат ви, ако няма други наследници разбира се, имате по 1/2 идеални части от автомобила. Носете голям талон, удостоверение за наследници и данъкът на колата трябва да е платен.
С нотариално заверения договор брат ви ще си регистрира автомобила на негово име в КАТ. И удостоверение за наследници също за пред КАТ.

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 09:53 от AIDA_N

# 3
  • Melmak
Трябвя ви нотариус. Прехвърляте собствеността там и после брат ти отива в кат.

# 4
Благодаря на всички за информацията.

# 5
Слушайте Аида. От момента на смъртта на майка ви и двамата сте собственици на 1/2 от колата. И такова животно "частичен отказ от наследство" няма.  Просто единият трябва да дари или продаде дела си на другия при нотариус. И толкова. Вижте кое ще е с по-малка такса, ако има разлика.

Общи условия

Активация на акаунт