Имам лека форма на дислексия, но за сметка на това притежавам силно въображение. След като прочетох поредния роман с разочароващ финал, реших, че искам да опитам да напиша свой. Така се роди идеята ми да пиша.
В момента имам чернова на роман от 53 глави, с потенциал да се превърне в поредица. Първоначално мислех да го оставя само за себе си, но хората около мен вярват, че историята е наистина добра, и ме насърчават да я издам.
Честно казано, не ми се работи с българско издателство. Искам историята да си остане моя – със собствения ми стил, моите заглавия, моя корица. Искам това да бъде моят проект от начало до край.
Точно затова имам няколко важни въпроса:
• Как да избера подходящ редактор?
(Книгата не е зле написана, но заради дислексията ми искам професионалист да я прегледа и изглади.)
• Как мога да самоиздам книгата си в България – както в хартиен, така и в онлайн вариант?
• Възможно ли е и как става преводът на английски?
(Не живея в България, но пътувам често.)
Знам, че процесът изисква време и средства. Съпругът ми ме подкрепя напълно и е готов да ме финансира, но ми липсва информация от хора, които са минали по този път.
Бих искала да чуя вашия опит:
Как издадохте първата си книга?
С какви трудности се сблъскахте?
Как избрахте редактор и къде печатахте?
Ще се радвам на всякакви съвети, насоки и споделен опит.
Благодаря предварително!

#писане #самоиздаване #издаваненакнига #дебютенроман #българскиавтор #редакция #редактор #корекция #самиздат #литература #роман #чернова #дислексия #творчество #съвети #опит