Нашите цветя - тема 30

• 23 670
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
Като структура беше много хубава точно фина и рохкава, но няма хранителна стойност се оказва.
Във фейсбук много я хвалеха за вкореняване на резници рози. Затова я купих, но така и не я пробвах за рози. Нямах друга почва за доматите и реших да ползвам нея.

# 466
  • София
Да сега четох, че е хубава от към дишане, влага, но няма никакви хранителни вещества и трябва да се тори нон стоп

# 467
Аз я пробвах за разсада с чушки и нищо не покълна, но не знам дали да обвинявам кокоса или биоразградимите чашки. Иначе с някои цветя се получи в същите чашки, но с нормален компост

# 468
Момичета,зарибих се от вас с тези семенца и ще ползвам идеята с чашките, но моля ви,кажете ми-обикновена почва ще ми свърши ли работа или трябва компост да търся?
Допълвам,че принцеса гардения спря да жълтее ,явно проблема е бил във водата от чешмата.При нас е много варовита и това не й хареса...

# 469
И с обикновена ще стане, просто по-бавно.

# 470
  • Бургас
Днес нащраках и тези красотички!

# 471
Вчера хляб не ядох и вода не пих ама си направих цветния разсад от газани , вербени , циния и тагетис . На тях залагам почти всяка година . Стресирате ме с тази кокосова почва . Преди време бях взела едно кубче което бях разтворила в кофа и стоеше и си викам да взема да я използвам . Добре , че не съм била толкова луда да я използвам самостоятелно , разбира се омесих по малко от нея ии повече градинска почва - пресята щото ми беше малко работата ( докато не ми бактиса ) . Та за себе си съм се убедила , че по - хубаво от градинската пръст няма . Нито кокосовата , нито която и да е почва не може да я замени . Опитвала съм с какво ли не или е много влажно или сече . Винаги омесвам с каквото ще ползвам ,пръстта разбира се винаги е в повече . Задължително отгоре покривам с пръст . Мислих си , че останалата почва - купената е по - лека и по - бързо и леко ще излязат , но уви не .

Това е от моя опит .

Обожавам я тази работа в градината . Чувствам се уморена , но удовлетворена . Повече ме влекат цветята , майка ми се занимава със зеленчуците .

# 472
Да попитам нещо, дано не звучи нелепо, но нямам особени умения. Вчера си взех от поляните коренчета от едни дребни теменужки и парички. Засях ги в сандъче, защото нямаше къде в градината, кучето рови, само розите са ми заградени, а нямаше време за ново зараждане.
Дали имат шанс да се хванат?

# 473
  • Карлово
Най-вероятно ще се хванат, ако не збравиш да ги поливаш. От полските, горски цветя само минзухарите ми се опират.

# 474
Дами,знам,че съм на точното място и само вие ще ми помогнете.
Имам ценно за мен дърво на живота,което вирееше страхотно в саксията която виждате и се разви много добре и бе кичесто,затова преди година го пресадих в по голяма саксия,но там закъса,а и предполагам,че кучетата са го тормозили и не беше ок и преди месец го върнах в старата.
Виждам,че на края има малки листенца,което ми пречи да изрежа.
Да торя ли със зелен кристалон или с нещо друго и с какво да му помогна защото ми е много скъпо.
На каква светлина да е?
Благодаря на всички🌸🌸🌸

# 475
  • Пловдив
Дървото на живота си расте бързо и без тор.
Аз виждам сухи участъци, трябва да се отстранят.
То е сукулент и не иска много поливане.
Според мен има шанс да се оправи.

# 476

Благодаря ви,това мини листенце в стеблото ,което сега излиза много ме обнадежди

Качвам сники отблизо на сухите 3 зони.На третата има листенца,след тях ли да отрежа или да отстраня и тях за да махна изцяло сухото?Вариант 1 или 2
Моля,не ми се смейте много на снимките,просто много го обичам

# 477
Преполивала си го и е започнало да гние. Намали поливките и може да се оправи.
Аз навремето така уморих моето. Започна да съхне, аз поливам, то съхне... Докато не се спомина безвъзвратно.
Ама нямаше интернет тогава да се консултирам. Simple Smile

# 478
Махни я тая кашпа ще задържа влагата . Поливай рядко и на не пряка слънчева светлина . Моите са на север на вътрешен прозорец . Едното е в транспортна голяма саксия за да се отцежда хубаво . Веднъж на 10 дни поливам по малко . Почва и да се сбръчква с нищо друго не поливай за сега . Виж почвата да не задържа много влага ако ли не я смени .

# 479
  • Пловдив
Аз бих изрязала цялото сбръчкано, не е фотогенично Grinning.
Ще избие наново, не го жали толкова Wink.

Общи условия

Активация на акаунт