Нашите цветя - тема 30

• 4 140
  • 100
  •   1
Отговори
# 75
  • оттам, откъдето започва България
На 29 ноември

И сега

Явно съм ги събрала различни в една саксия. Confused

# 76
И аз имам два цвята в една саксия. Едно от любимите ми цветя, особено защото не е и капризно.

# 77
И аз имам два цвята в една саксия. Едно от любимите ми цветя, особено защото не е и капризно.

Напротив, капризно е и още как. Преместиш ли го, тутакси започват да му окапват листата. Иначе, и аз много ги обичам. Имам великденче.

# 78
Ами вкъщи са на остъклена южна тераса, били са и на прозорец с друго изложение. Издържат на студ, на пек, на неполиване. Като го сравня с орхидеите, които ми дават само листа или с азалиите, които явно и двете ще заминат, за няма и месец, ми се вижда много лесно за отглеждане цвете/кактусче. Моите май са Коледничета и двете, въпреки че май някое е цъфтяло и по Великден.

# 79
Моите на неполиване издържат - в един определен период, но на местене - хич.

# 80
  • Пловдив
Не ги местя, по един и същи начин ги гледам, едното ми има две пъпки, другото нито една.
Отчупиха се няколко клонки покрай малкото дете и мисля да ги бучна да видя дали ще се захванат /нали при тях намаше нужда да стоят във вода? /

# 81
Коледничето го вадя пролетта на вън, на сянка. Прибирам го средата на декември, когато температурите почнат да се въртят около 0. Прибирам с все пъпките. Нищо му няма.
Орхидеите откакто спрях да им треперя и започнах да ги поливам в месеца веднъж направо се скъсаха да цъфтят. Хвърлени на земята до един стъклен витринаж. Светлина много, но лятото - горещо, зимата - студено.

# 82
dariVale, и аз не поливам вече редовно орхидеите, но пък няма как да са зимата на балкона, защото става много студено. И живеят зимата до радиатора, ама това е. Коледничетата са целогодишно на остъкления балкон, сега е сигурно -10°.

# 83
Моята "стъклария" не е балкон. Офис със стени от стъклопакет (окачена фасада). И е климатизирани, хора работят. Но все пак на земята до стъклопакета не е с най-умерените температури.

# 84
Моето коледниче се  е заинатило и четвърта година не иска да цъфти. Не съм го местила. На листа го докарва и е свежо и оромно, но да ме зарадва с цвят-нъц!

# 85
Цветята на балкона цъфтят, дано студовете не ги мъчат.

Скрит текст:
Двуцветното Коледниче/Великденче, но тъмните цветове са прецъфтели:

Едноцветното Коледниче:

Мушкатата:

Едното Каланхое:

Минзухарите от Алиса Ш.

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 12:26 от anmasu

# 86
  • Бургас
И от мен едни мушката

И сакъзчета

Снимките са от преди седмица. Сега имам още нацъфтели, но не съм снимала.

# 87
Оййй мунзухарчетата са супер .

# 88
  • In transit
И от мен малко цветя

Петунията, която продължава да си живее на открито.

Ягодките, които преместих на закрито, но в стая, която не отопляваме.

Първото ми лимонче Hands Pray

Първите зюмбюли, от Лидл

Мечовете, за които ви питах

И днес избухнах в Лидл.

Не ме питайте къде ще ги слагам, не мога да ви отговоря Joy

Остана ми една грудка зюмбюл, незасадена. Мислех си да я сложа във ваза с вода. Помня, че имаше такива, които продаваха преди години. Някой с опит дали ще ми се получи и съвети как да действам?

# 89
  • Пловдив
Розовият ми зюмбюл от Лидл се оказа бял ☺️

Общи условия

Активация на акаунт