Нашите цветя - тема 30

• 4 098
  • 100
  •   1
Отговори
# 90
  • София

🩷🩷🩷

# 91
Каланхоето в колко топла стая трябва да стои, за да цъфи?

# 92
Моите са на южен, остъклен балкон. Студено си е. Това, което е тръгнало да цъфти в момента, стои откъм прозореца и го огрява директно слънчицето. При нас каланхоетата виреят - доста често, по невнимание, отчупваме някое и като видя, го набучвам в някоя саксия и си се хваща. Имам в саксията на Дървото на живота (там има и самонасадили се, не ги бях забелязала, докато не цъфнаха веднъж) и сега бучнах няколко счупени в саксията на китайската роза. В интерес на истината, май ни виреят само жълто цъфтящите каланхоета. За съжаление, при нас не цъфтят орхидеи, а сега ми загиват две азалии, купени декември.

# 93
  • In transit

И на мен ми е интересно за каланхоето. Моето е хибернирало така повече от месец. Не мърдат изобщо пъпките. Преди беше на открития балкон, реших, че му е студено и го прибрах в стаята, на 18-19 С, но пак не помръдва.

# 94
Предвестниците на пролетта Heart

Да се похваля с нови придобивки

# 95
Да Ви кажа, аз тоя цъфтеж го гледам от поне месец и също не мисля, че има особено развитие, но и при нас си е на студения балкон.

И на мен ми е интересно за каланхоето. Моето е хибернирало така повече от месец. Не мърдат изобщо пъпките. Преди беше на открития балкон, реших, че му е студено и го прибрах в стаята, на 18-19 С, но пак не помръдва.

Последна редакция: пт, 16 яну 2026, 17:29 от anmasu

# 96
Паричките от къде са? Аз ръсих семена и имам доста, обаче ще цъфтят чак на пролет. Никога не съм имала и червени от семена и искам сега да си взема

# 97
Morkovelka99, от едно пазарче. Готов разсад, че не ми се занимава със семена пък и не съм сигурна ще поникнат ли.

# 98
  • София
Аз гледам в сайтовете на хипермаркетите тип бриколаж, че има парички, миналата година имаше и от трите цвята.
Аз съм наръсила семена, ама дали ще се появи нещо и какво... Кой знае, но пък ще има още студове и не бързам мн с теменужки и маргаритки... Пък и още съм болна и безсилна за никакви съдежи не съм

# 99
Да, аз затова попитах от къде са. Помислих, че може да са от някоя верига. Чудя се дали вече са ги пуснали и дали да ходя.
Миналата година от семенцата ми бяха много хубави, като продаваните,а не обикновените, но имах само бели и розови. Тази година пак купих същите семена да видим какво ще цъфне. Обаче доста ми измръзнаха и няма май да имам много.

# 100
Парички и иглики вече има по цветарските магазини в Бургас.

дипладенията има 4-5 пъпки Simple Smile

снимките са от днес.

Общи условия

Активация на акаунт