Нашите цветя - тема 30

• 22 872
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Повечето орхидеи са епифити, прикрепят се към предимно по дърветата. Получават хранителни вещества от въздуха. Такава им е природата. Затова се увреждат/изгарят от торене, идва им в повече.

# 121
  • Пловдив
Kaланхоето избухна в цвят:

# 122
Олеле, че красиво!

# 123
  • In transit
sunflower, красота.

Най-сетне ми цъфнаха зюмбюлите, но странно, че миришат доста слабо, само като мина покрай тях, а друг път дори с 1-2 цъфнали мирише цялата стая.

и коледничето (двуцветно), което купих от Лидл преди Коледа. Тогава цъфнаха само 2 пъпки, другите изсъхнаха. Сега пак избиха нови, розовите са още много мънички. Нищо не съм правила за цъфтежа, само го преместих на прозореца.

# 124
  • Бургас
На моето коледниче, също от Лидл за коледа, пъпките му засъхват.
Двуцветно беше, но май няма да го видя цъфнало!

# 125
  • In transit
Карзче, махни му изсъхналите пъпки, ако си сигурна, че са изсъхнали. Аз така направих и на тяхно място тръгнаха новите. Пробвай, има шанс да цъфне. Hug
Сложи го на осветено място и го поливай не по-често от веднъж на 7-9 дни. При мен сработи.

# 126
  • Бургас
Ще пробвам Мики, дано не съм изпуснала момента!

# 127
  • Стара Загора
Момичета,както обикновено не ми остава много време за писане,но ви чета редовно.
Включвам се по темата за сансевиерите, наистина са много непретенциозни,но и те си имат някои особености. През зимния период се поливат доста оскъдно, растат бавно и не обичат пряката слънчева светлина. Но все пак,за да са пъстри имат нужда от достатъчно светлина. Почвата не е нужно да е специална, но трябва да е добре дренирана. През лятото обичат много топлината,тогава растат най-буйно и излизат много нови издънки,но скрити от прякото слънце.

.

# 128
  • In transit
Mendeleevka, разкошни сансивиери имаш. Мисля да си взема от тази ниската със зеленото по края. Много ми харесва. Благодаря за препоръките и съветите. Hug

# 129
  • Стара Загора
Mikkey, благодаря ти Simple Smile

# 130
  • Карлово

От мене едни минзухари.

# 131
  • София
Здравейте, момичета! Grinning
Влюбена съм в едно растение - Церопегия /Ceropegia woodii/ и много искам да си купя.
Имате ли представа дали продават по хипермаркетите /аз не съм виждала/, че не ми се рискува с доставки в това студено време...

# 132
И аз не съм виждала . Виж във фейсбук някой може да предлага .

# 133
  • Пловдив
И аз не съм виждала.

Какво правиите с луковиците на минзухар/зюмбил/нарцис от тия хипермаркетните.
Пробвала съм да засушавам от зюмбил. Само една повтори цъфтеж втори път, после и тя изсъхна.

# 134
  • Бургас
И моите луковици, които имах през годините изсъхнаха.

Общи условия

Активация на акаунт