АС и други романтични К-драми - тема 15

• 22 816
  • 703
  •   1
Отговори
# 690
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Роцеее Hug, разкошна гледка от Монмартр, мерси.Heart Eyes

И Санг И ми е попадал как пее, харесвам го. Знам, че се изявява на театрална сцена в мюзикъли. Харесах си го във всичките няколко сериала, в които ми е попадал. Но точно Добро момче не го гледах. Някой ден ще си поправя този пропуск. Wink

# 691
# 692
  • Варненска клюкарка
Аз снощи гледах почивката между полувремената заради БТС, ама някак ми се размиха , мнвого набързо беше и май никой не се впечатли от такава програма, доста хейт ми попада че това е футболно първенство, а не шоу на таланти. Виждам че се бяха отчели та белким всеки си хареса нещо- стария поп с Мадона, К.поп, латино поп и новия  с Бийбърчо, че даже и някаква филхфармония се отчете.

Днешните новини са свързани с АйЮ- отменила е издаването на албума си през септември, както и големия концерт в Сеул и въобще цялото си турне. Причината са здравословни проблеми, отново свързани с евстахиевата и тръба. Гугъл ми превежда в единствено число, ама те тръбите са две, та не става много ясно и двете ли, или както е преведено. Бях забравила че преди 4 години бяхме обсъждали че тя има такъв проблем, но сега пише, че много се е обострил - докато преди е имала чисти периоди, т.е. не е било непрекъснато, сега пише че проявата на симптомите била денонощна, според описанието им тя чува всяко поемане и издишване на въздух, чува биенето на сърцето си и особено силно чува гласа си. Общо взето диагнозата е удължена евстахиева тръба с незатваряща се клапа и от там цялата дейност на тялото си тя чува много силно- сърце, дишане, храносмилане и т.н... Когато четохме преди, пишеше че се лекува при неврооториноларинголог, но напоследък вероятно нервите и са се обострили още повече и отново дразнят слуха и. Отмяната е окончателна, а не отлагане, Пише че е приключила студийните записи на 10 песни, но няма да издаде албума, единственото за което се сещам като причина е че може би защото няма да може да ги изпълни и промотира на концерт....Освен извинението че няма да има концерти е казала и че остатъка от тази година за нея ще продължи в почивка и лечение за да може да се види с феновете си през 2027.
Другото от нея е че иска от американски съд да издири и съди хейтър, който живее в САЩ. Това доста е раздразнило някои от феновете и, които и казват  просто да приеме че има и такива хора, които ще я критикуват и да не се занимава  това, иначе ще насочи още внимание към думите на този човек и със сигурност ще има съгласни с него и още критика за нея. Дори да се случи тоя прецедент и този човек да бъде открит и осъден (честно казано никак не ми го побира мозъкът как по искане на гражданин на чуждо страна ще бъде съден американски гражданин на негова територия и по каква сила ще му бъде наложено наказание) Едно от обвиненията е че е казал че тя не е толкова популярна извън Корея и като доказателство за обратното адвокатите и са приложили документи с данните от стриймването на мандаринения сериал, ама това всъщност показва че сериалът се е харесал, не е непременно мерило за нечия популярност Иначе и аз съм съгласна че тя е популярна извън Кореия най вече като актриса, като чета коментари, някои сега научават че тя е певица, т.е. в този случай въпросния който пише това е прав. Според мен са прави и онези които и пишат да не се вторачва в такива неща, просто да не обръща внимание, както правят други нейни колеги, иначе ще изпадне в безкрайни съдебни дела, а тя в момента и без друго съди още стотина. Тъкмо минавах някакви, които и пишат че ако прекалено много се вторачва в такива неща здравето и може да пострада и следващата статия беше за настоящото и здравословно състояние. Дано не стане по зле, че в миналото се е лекувала и при психиатър, имала е период и с престой в психиатрична клиника и драстичен спад на тегло, направо на ръба, едва 33 килограма...

Мун Га Йонг, не знаех че са я засичали навън с У До Хуан
https://youtube.com/shorts/o23jv163YEc?si=PSgzVwt-9GZmUgTe

Напоследък много я критикуват че прекалява с пластичната хирургия.

Проф, твоите и стилът им
https://youtube.com/shorts/1plAoNwh_CY?si=_kN0LEopYDPlxQ78

# 693
Олее, много е неприятно това със заболяването на АйЮ. Дано се възстанови по някакъв начин, а сега нека да си почива, колкото е нужно.

Сещайте се щом на Роца фийда е пълен с BTS, какъв е моят. Joy
В Париж разходиха баш марките.

А на Световното в Ню Йорк показаха специално изработени за случая от DOSIS G6C бижута. Много са сладки тези с футболните топки Heart Eyes.
https://www.instagram.com/p/Da_kPjjiNno/?igsh=M2h0NXZtNWQzdmdk&img_index=1

И си побъбриха с Том Круз.
https://www.youtube.com/shorts/1Ce7qS6ACCE
Припомням, че той участва в шоуто на Джин, по собствено желание.
И с Бекъм - https://www.youtube.com/shorts/klQtdJR2J_w
И Никол Шерцингер не пропусна да се фотне с тях - https://www.youtube.com/shorts/15RgQq9ZrcA

Последна редакция: пн, 20 юли 2026, 20:22 от profi_1

# 694
  • пак на Рив Гош
Мун Га Йонг, не знаех че са я засичали навън с У До Хуан
Това е май отпреди няколко години, малко след като участваха двамата в сериала Tempted (с друго заглавие The Great Seducer). Много хубава химия имаха там, макар и гериоте им да не бяха съвсем двойка. Но слуховете за нещо романтично между тях са били отречени от агенциите и на двамата, при това май доста бързо.

# 695
Редактирано.
----------------------------------
Човекът е прекарал един ден в най-богатия квартал на Сеул, Ханнам-донг. Предлагам да го съпроводим. (Там живеят и някои от "моите" момчета Wink. )
https://www.youtube.com/watch?v=fQIzYt9RXNY

-----------------------------------
Този ходеше на хубави места, но повече показваше себе си и беше малко скучен.
Смених го с тези двамата. Признавам си, че не бих могла да се оправя, както успяха да се оправят те.
https://www.youtube.com/watch?v=CMqSUIJfAok

Последна редакция: вт, 21 юли 2026, 22:26 от profi_1

# 696
Леле, колко любов раздават и получават твоите момчета, Проф. Purple Heart Плачещия Куки направо ми се прииска да го прегърна hahaha

Бел, правилно си запомнила, че Бизнес предложението го гледах и повече си харесах втората двойка. Иначе приемам препоръки.

Посмях се за любовта на твоите хора към растенията. Същата съм. От зодията ще е Mr. Green
Скрит текст:
Обичам и се интересувам от всякакви видове - зеленичко да е и добре поддържано, независимо дали цветя, храсти или зеленчуци. Но, то моето си е тиха лудост направо. Ако постоянно минавам през някоя градинка с изоставени растения започвам да се грижа за тях. 😆 Е, правя го когато няма никой наоколо.😆 Това лято си причинявам разни неприятни усещания заради бръшлян, рози, столетник/юка, но пък после се наслаждавам.
Имам си и една любима детска площадка, за която полагам повече грижи...

# 697
  • Варненска клюкарка
Аз тази година пък не можах да се похваля с орхидеите ми, че рано цъфнаха и то нераваномерно, съответно рано вяхнат, други сега цъфтят, но и някакви въшки от чушките на ММ ги морят и направо изгубих желание да ги спасявам.

Някой гледа ли Източен дворец с Нам Джу Хьок, Аконя много го хвали, но този път без препоръки не се хващам че за 2 месеца зарязах 3 сериала още на втора серия, гледа ми се нещо забавно, ама там където пише хумор е много умряла работа, пък призраци и чудовища не знам дали ще ми понесат....

Тези дни чета повече новини, горката АйЮ не е истина що за глупости пишат някои около съобщението за болестта и която се е завърнала с нови сили. Състоянието и е от 2021 но в момента е много обострено, когато за пръв път прочетохме преди 4 години не и пречеше да проведе големите си концерти, но явно сега не е възможно и концертите и са отменени, а албумът отложен за неопределено време. Мисля че нервите и са много опънати- в началото на годината смъртта на дядо и, критиките за Короната, която някак парадоксално от успех се превръща в провал, а АйЮ я наричат мис Тему (намек за голямата китайска платформа за интернет търговия, намекват че се е продала на китайците)  явно раздялата съвсем я смаза, така сега е в такова състояние. Обкщо взето  под видеата наравно с подкрепящите има хейтъри в стил "пожелаваме ти почивка в следващите 30 години", "нямаш ли достатъчно пари да не се показваш повече", това придруженос кискащи се емотикони...  Rolling Eyes Ние тук у нас не можам дори на враговете си да пожелаем лошо, или да се подиграваме със здраволовен проблем, но корейците са много жестоки в това отношение.

Новините за Звездолин от първата му публична изява след скандала са много добри. Попадна ми статия че модния бранд  Bench е обявил за изчерпването на цели складове с облеклата рекламирани от Звездю, въпреки допълнителните количества които са получили, повечето от ресламираните от него са напълно изчерпани. Първо се е зчерпала цалята номерация на синьото дънково яке, за всеки продукт с който е бил сниман за рекламната фотосесия има изнесени данни какво е останало, а то не е много, обикновено незначителни количества от S и ХL размерите. Пише че имат неочаквано много поръчки от чужбина, дори от Корея и не са успели да покрият всички, че фандомът му изобщо не е за подценяване в подкрепата си. Това е много добър сигнал, още повече че попаднах и на някаква акция Дисни да пусне замразения му сериал, който по ирония на съдбата носи заглавието Фейк.

Нам Джу Хьок също се завръща успешно, Източния дворец се е приземил в НФ направо на второто място, няма кок да мине пред Мениджър Ким, то никой не може да го мине, рейтингът му  на най новата серия прескочи 23%. Междувременно Нам Джу Хьок е снимал, или ще снима филм, не разбрах точно, но очакванията и за него са големи. И в момента преговаря за сериал в който ще си партнират с Хан Со Хи, но това явно няма да е скоро, защото тя в момента снима със Сокчо. А предложението е по сценарий на И Ши Ън сценаристката на Истинска красота и на Прекрасния бегач чиито ГГ точно с нейните проекти се изстреляха много напред, нищо че първия е с направо нисък рейтинг, а втори със среден, но там явно че успехът е огромен без да се е отразил толкова на рейтинга. Имат огромни продажби на блу рей, става въпрос за десетки милиони долари печалби, а както знаем това за продуцентите е най-важното. Примерно стойността на името на УСокчето по време на Бегача е стигнало 18 млн. гласа, като цяла година след това, че и повече се е движило около 6 млн,  колкото е стойността на други известни имена в пика на излъчване на сериалите им (примерно на Чонг Хе Ин в пика на Съседския е малко над 5 млн.) а стойността на марката BWS през периода на излъчване на Короната е  13 млн гласа, въпреки високия рейтинг, не е успял да стигне предишния си пик. Та не е само рейтинга, успехът на някой проект по-скоро зависи от други фактори и най-вече от продажбите на индивидуални комплекти.
Новото заглавие за което Джу Хьок е приел  ще се казва Сърцебиене и ще е в същия сладко- комичен, романтично драматичен стил. За Хан Со Хи още не е сигурно, честно казано хич не мога да си я представя в подобен стил, романтични сцени, сякаш е по-скоро от провокативния спектър, отколкото от романтичния.

Сокчо отново копира Хе Юн.Личи че е търсен ефект, сякаш искат да кажат нещо, той всъщност няколко пъти в интервюта казва че когато е влюбен копира напълно навиците, вкусовете и стила на своя човек, напълно се разтварял в другия човек. За 2 години подобни еднакви изцепки станаха доста- последно през април- първо тя на едно от нейните представяния на филма и, седмица по-късно той абсолютно копие в облеклото, но  с АйЮ на интервю при Ю Ин-На пак жълто бялата гама този път на еднакви жълти сака и бели тениски от една и съща марка- RECTO, бях носила кадри от представянията....

Фандомите им се изпокараха че той не я подкрепял, не отишъл на премиерата и,  нито агенцията му е реагирала както друг път ппоствайки  сърца, ама пък е лайкнал колегата и И Джу Уон и колегата и Декс, който също е отговорил с последване, което със сигурност означава че Сокчо  я следи, макар и без да го демонстрира, което пък е в противоречие с визията на близнаци по снимките им Joy

Пътища в Китай Чун Цзин Flushed
https://youtube.com/shorts/mAOEKw_t3mU?si=6kO0HuEiL3OTGor9

https://youtube.com/shorts/nTKXVFmDHrA?si=nZ-bQ0UqhDR9ZDs3

Тези дни дъвчат Рюнджин от ITZY че правейки това не се е скрила зад кулисите, отговорът и бил "имах чувството, че ще ме разполови, момичетата ще го разберат"
https://youtube.com/shorts/KBWdGzBm0-A?si=PjoO-SSYNQnmpNXv

Последна редакция: пт, 24 юли 2026, 18:27 от Беллора

# 698
Сценичните тоалети наистина понякога са безумни.

Например това долу е най-вероятно сценичен тоалет, понеже снимките са направени на редовния концерт на традиционната музикална група на Министерството на националната отбрана. Ама аз се радвам на съдържанието в тоалета Stuck Out Tongue Winking Eye, че отдавна не го бяхме виждали. Благодарности за музикантката, изпълнителка на хегум, традиционен струнен корейски инструмент, която е споделила снимките в инстаграма си.
https://www.instagram.com/shinsua__0731/p/DbJKnA6iWmA/?img_index=1

За Нам Джу Хьок наскоро четох, че цялата история с училищния тормоз е пълна измислица. А, ето -
През юни 2022 г. той беше обвинен в насилие в училище. По това време неговата страна отрече обвиненията като „напълно неоснователни“, а през 2024 г. обобщена заповед глоби обвинителя с ₩7,00 млн. KRW (около 4 740 щатски долара) за клевета заради неверни твърдения.
Понякога имам усещането, че наклеветяването на известни личности, с цел изнудване и извличане на лични облаги, е един от националните спортове на корейците. Даже се чудя дали не е практикуван повече от таекуондото.

Не знам дали обърнахте внимание на влога на едни двама англичани, които предложих в предишния ми пост. Беше ми много интересно на какви козметични изследвания и процедури се подложиха в Сеул. Ето как инвестираха в красота.
https://www.youtube.com/watch?v=ntLn0bvjba4
Според мен кожата им наистина "светна". Представям си една редовно, на подходящи периоди, прилагана терапия, как наистина поддържа сияйния вид. Заплюла съм си да им изгледам и влога от влака за Пусан.
Сигурно тук е моментът да ви покажа моите момчета как изглеждат, когато времето за полет е и време за сън, и време за малко селфмейд козметични процедури. Stuck Out Tongue Winking Eye
https://www.youtube.com/shorts/oZfkwTOGXDM

Маргиии, Джунгкук и аз бих го нагушкала. Joy

Последна редакция: пт, 24 юли 2026, 19:56 от profi_1

# 699
Вече не ми е толкова странно колко далеч стигат корейците като се клеветят за щяло и нещяло, но едно не проумявам - как е възможно някой да вярва на подобни твърдения, без доказателства и при положение, че са минали години... Има нещо тотално сбъркано в тях.

Проф, влече си ни към Чачовци hahaha Много му се зарадвах Heart
https://youtube.com/shorts/7rkMmYhwhy4?is=SABTMpvYOKXaCF3F
https://youtube.com/shorts/RTCeWeFTnfo?is=SiO0ijWktUZ_LgQZ

# 700
  • Варненска клюкарка
Да, то мине се не мине и някой от миналото се сеща че е имал комфронтация с накое сегашно селебрити когато са били съученици  (я имал, я не, ама скандал да става) ... Но всъщност Нам Джу Хьок доста се е извинявал за отношението си към хората на СП, та явно има нещо в новата му история. Крис беше донесла нещо че е обидил колежка за дъха и... По времето когато са го обвинили във високомерие и неуважение, че май имаше и агресия на СП е бил на 25-28 и вече с няколко хита за твърде младата си възраст и вероятно малко е поизлязъл от традиционното смирено поведение за масовия кореец. Както и да е, след 4 години извън екрана се връща успешно - сериал, филм и нов договор за сериал за няма година от края на миналия септември  откак се уволни от армията.
Горното ме подсеща че Ча тези дни прави една година в армията, остава още половин, но нищо не се чува агенцията му да преговаря за проект, дано не го спънат нещо заради данъчния скандал, че доста плювачи се бяха събрали да го критикуват за изложбата от негови снимки в Токио, а и цифрата му в ИГ олекна с около милион. Например половин година преди да се уволни от армията, агенцията на Сонг Канг вече водеше преговори за сериала който ще излезе на екран след броени дни през август.
На същото събити , концерт на оркестъра на армията, който се изнася регулярно всеки месец беше облечен и с ханбок, но пише че замалко да пострада сериозно, вероятно да го сгази тълпата присъстващи там заради него. Не разбрах корейците как са изразили подкрепата си към него, но чужестранния му фен клуб са пуснали съобщенние молба към феновете му в Корея да спазват личните граници на И Донг Мин (истинското име на Ча)  защото той в момента е обикновен военослужещ и като такъв не разполага с лична охрана, която да го защити. А случката е че Ча на път да се качи в автобуса на военната си част , но е бил избутан от напориста фенка, която със засилка тикала тълпата за да стигне до него и замалко той под напора на всички заобикалящи го да падне на асвалта, някак в мелето е успял да се задържи за кола намираща се успоредно на автобуса...

Профче, като съм гледала какви козметични процедури предлагат в корейските салони то е чудо. Едната беларуска разказваше че когато е отишла на процедури за коса, освен часовете престой и не знам си колко стъпки включващи микроскопско изследване на скалп, косми от различни зони на главата, маски, процедури с ултравиолетово лъчение, всичко това протича докато тя е легнала на масажен стол и почти заспала, междувременно и носели разни сокове и закуски, а накрая и казали да дойде след 2 седмици, време в което ще проучват информация за славянския и тип коса (деликатен начин да и кажат че е тънка и рехава и ще търсят по-щадящи бои за нея) Но цената отиваше над милион вона.  Жената разказваше за подобни суми и в салоните за лице и тяло, които естествено не са по джоба на оикновените корейци но както се казва, за всеки влак си има пътници. За коса посещаваха веднъж месечно, за лице на около 2 седмици, другото за тяло според зависи, но беларуската разказваше че там лазерите за обезкосмяване са програмирани на много ниски импулси и на славянските и косми хич не действат Joy
И Аконя в Корея я канят по премиум салони. Това не е първото откриване на което я виждам, подаряват и цели торби с луксозна козметика. Много видимо е отслабнала, беше доста подпухнала и с мазна и с лош тургур кожа, но сега е почти красива. Ходи тнна какви ли не процедури, пилатес и йога, спазва корейски диети и т.н.
https://www.youtube.com/shorts/PbAAk41dKpA

Ох прихнах на глас- запечатани моменти как мъже научават че се очаква ново попълнение в семейството, определено не изглеждат като по филмите Joy
https://www.youtube.com/shorts/Zh0N1oErSrc

Иии баща на годината 😂
https://youtube.com/shorts/1F_kTAKB_wA?si=0IKIDBNmdYoAA8dX

# 701
  • пак на Рив Гош
Тъкмо идвах да ви нося Ча в ханбок как пее "Ариранг" на военния концерт:
https://www.instagram.com/reel/DbJK6OWuObI/?igsh=d2d6MmVuMzNiMW5y

Някой гледа ли Източен дворец с Нам Джу Хьок,
Белл, аз в крайна сметка ще пропусна "Източния дворец". Отначало мислех да му дам шанс, но колкото повече гледам снимки и отзиви, толкова повече се убеждавам, че сюжетът няма да е моето. Не харесвам Нам Джу Хьок толкова, че да си губя времето с него. Имам достатъчно други сериали в момента, а идват и нови.
Но пък много се забавлявам със Spooky In Love, засега няма много призраци, а е и повече комедия. Тук е моментът да отбележа, че сериалът при мен тръгва с бонус точки, понеже двамата главни актьори са сред любимците ми. Аз съм като цяло един доста благоразположен мармот, който почва всеки сериал с нагласата, че ще ми хареса. А ако сред актьорите имам и любими, съм съгласна да позамижа с едното око (а може и с двете) за кусури в сюжета 😂.
Другите два ром-кома, които следя (See You At Work Tomorrow и Dream To You), не са нещо невидяно, но стават за едно гледане и много добре вървят на по 2 епизода седмично. Останалите сериали, които гледам, май няма да ви харесат - Агент Ким, Съпругът, един японски (Let's End Our Friendship Now) и един китайски (Zhan Zhao Adventures).

Профи, изгледах трите клипа на английската двойка, включително и този от Пусан. Струва ми се, че и те не си бяха много "написали домашното" за Корея (като Пешо Китарата, който май толкова е разочарован от страната, че няма да пусне видео от Сеул 😄). Английските младежи като ги гледах как говорят на висок глас и снимат в метрото, че и влака, ми идеше да им извикам през екрана едно "шшшшшшттттт" 😄. Това е едно от първите неща, които ти казват преди пътуването в Корея и Япония - да спазваш тишина в обществения транспорт.
Салонът, в който бяха да им правят косата, беше същият, където ходи и щерката за нейното 15-стъпково третиране на скалпа, диагностика, процедури, масажи, подстрижка и цвят. Тази верига е насочена към чужденци и всичките служители говорят английски. Щерката беше много доволна, а за "водопада" върху косата, който се вижда в един момент във  видеото на англичаните, каза, че е било страхотно и много релаксиращо. Също са й дали закуски и кафе, били са страшно учтиви, изобщо беше много доволна от преживяването. Цената, която дадоха във видеото явно беше за двамата, понеже за щерката платих половината. А за корейската козметика мога да кажа само хубави неща. Ползвам само такава поне от 3-4 години насам и съм много доволна, при това не са някои супер-дупер марки (е, признавам, че похарчих повече, отколкото ми е психологическата граница за едно околоочно кремче, дето го рекламираше Юна в "Бон апети Ваше Величаство", ама това е тайна 😂). Почти към навита "следващия път" в Корея да направя и някое посещение в козметичен салон, току-виж и мен ме подмладили 😂.

# 702
  • Русе
................................

Ох прихнах на глас- запечатани моменти как мъже научават че се очаква ново попълнение в семейството, определено не изглеждат като по филмите Joy
https://www.youtube.com/shorts/Zh0N1oErSrc

Иии баща на годината 😂
https://youtube.com/shorts/1F_kTAKB_wA?si=0IKIDBNmdYoAA8dX
Нито един сериал или филм не е успял да ме убеди, че лицето  на бъдещия баща е искрено щастливо. Може и да има такива мъже, но те са единици. По принцип това е най-сериозния ангажимент, който им обърква всички планове и живота въобще.
А "баща на годината" направо ме разби! Joy
....................
Никой не коментира мнение за "Менаджер Ким", затова аз да си кажа. Обявените 10 епизода завършиха тази вечер, а финалът беше...малко неочакван за мен. С радост чета, че поради зрителски интерес, представител на SBS е обявил допълнителни 2 епизода, на 31-ви юли и 1-ви август. "Ким" ми напомни атмосферата на "Травматичен център" : комедийни моменти, семейни драми , екшън и допълнителна доза от бойни умения. Нямаше скучен момент, поне според мен.
Чакам руския превод на "Любов в менюто".

Последна редакция: сб, 25 юли 2026, 21:22 от winona

# 703
Ех, че е хубаво когато се разпишете повече хора! Hug

Роце, така и така планираш активностите за следващото посещение в Ю.К., може да посетиш и следващия мол на веригата Старфийлд - Starfield Suwon в Шуан (Сувон), центъра на провинция Кьонги. Градът е дом на Самсунг Електроникс. Веригата Starfield е на Шинсеге Груп. Библиотеката на този мол била по-голяма от тази на Starfield COEX Mall в Сеул.
Хайде да се разходим из осемте му етажа. Не си мислете, че ще се отървете от BTS Mr. Green. Те ме "отведоха" там Laughing. Не забравяйте, че може да си пуснете субтитрите на български. Обясненията в тях са важни за допълване на цялостната картина.

Общи условия

Активация на акаунт