Номинации за най-голяма муня (тема 14)

• 21 175
  • 215
  •   2
Отговори
# 105
  • Deutschland/HE
В Германия ако имаш щета по каско или ГО, на следващата година ти ги качват с доста, дори да смениш застрахователната компания.

# 106
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
В Германия ако имаш щета по каско или ГО, на следващата година ти ги качват с доста, дори да смениш застрахователната компания.
Да, и в България го има, казва се бонус - малус.  Но не това беше коментирано Simple Smile

# 107
  • София
Първо ЧНГ на всички муни и дано имаме по-малко материал тази година, пък за развлечение ще си припомняме старите изцепки.
abadjieva80, струва ми се, че Sunshine-rainbow-lollipop има предвид тукашното обожествяване на колата, особено предвид разказаната от нея история за инфаркта.
Скрит текст:
Преди доста години, когато в София падна градушка като яйца, имаше чак счупени прозорци, из работата гледах групички колеги с тъжен вид и се шегувах, че ако жените им се бяха гътнали, нямаше да са толкова опечалени.
ММ като нищо щеше да получи удар, ако колата му беше очукана, обаче и двамата извадихме късмет - той извън София, а аз в Банишора, където беше валяло само от едната страна на булеварда.
Да се отбележа новогодишно - ММ купил от Аванти някакво шампанско, добре изглежда, пием и по едно време "Това вино много лекичко", започва да върти бутилката и вече с очилата намира малко етикетче с мааалки буквички на бг "безалкохолно". Е, може ли така, тези хора поне да предупреждават, в България сме все пак Wink

# 108
  • Deutschland/HE
Въведоха ли го в България? Последно каквото четох, че го отлагат.

П.С. Познат му откраднаха лизингова кола, трябваше да продължи да си плаща лизинговите вноски, доста дълга беше процедурата, докато се стигне застрахователя да изплати на лизингодателя някаква сума. След този случай си купува само Дачии. Остави настрана, че оставаш без кола и още други неудобства. Не е панацея да имаш каско.

# 109
Явно не схващаш, че за да ми изплатят застраховката трябва да слагам този бар на кормилото, плюс другите две предпазни метода, които има колата.

Абаджиева, извинявай, но как застрахователят разбира дали си сложила това нещо, или не? Някакъв датчик ли има? Любопитно ми стана просто.

# 110
  • при късмета
Явно не схващаш, че за да ми изплатят застраховката трябва да слагам този бар на кормилото, плюс другите две предпазни метода, които има колата.

Абаджиева, извинявай, но как застрахователят разбира дали си сложила това нещо, или не? Някакъв датчик ли има? Любопитно ми стана просто.
Ако е на по-оживен паркинг и не успеят да отмъкнат колата, а само да я разбият, застрахователите ще разберат и още как. А, ако я разбият, само за да я оберат, без да крадат колата, предполагам, че пак ще е проблем. В една полица са и щетите и условията

# 111

За датчик не зная да има. И аз не зная, но вероятно ще си призная без бой. Нямам poker face. Ще ме попитат, ще се изчервя и те ще ме усетят.
Иначе аз, като видна муня, си изкъртих предницата на колата (не зная термина на български, но това, което заобикаля отпред, на него са фаровете и тн), на излизане от гаража ми. И то защото колата ми е много умна. Тя усетила, че ще се допра до колоната отдясно и активирала ръчната спирачка, докато аз се опитвам да изляза от гаража на заден. Натискам педала, а тя не върви. Даже натиснах спирачка и отворих вратата да видя дали няма нещо отзад. Усетих се, че е на Park и сме се посборили. Платих си като поп $500 deductible, защото беше по моя вина, а те поеха ремонта за около $3,000 и ми осигуриха кола под наем за 2 седмици. Сега не ѝ личи, че съм я ударила.
Аз съм на принципа, че вещите и имуществото са за да ни служат, но по принцип съм внимателна. Ако ви кажа, че имам чаши за кафе в идеален вид от над 25 години (в мазата в кашони, чакат си реда да ги закарам до втора употреба и все ги забравям), сменям само защото са остарели.

# 112
   Не много във връзка с предходното, на нас преди няколко години ни конфискуваха колата на границата. Още се чудя чия е била мунщината, но не мисля, че е била наша. Имахме един джип, купен не втора, ами даже трета ръка. От страната не беше излизал, защото харчеше много и не беше подходящ за дълги пътувания, по тази причина. Истинска ламя. Тогава, обаче, тръгнахме шест човека за Истанбул, оттам на круиз ще ходим, с много куфари, багажи. Решихме, с джипа. И на границата, почнаха да се суетят нещо, проверяват, бавят ни. Краден бил! Направо зяпнахме с мъжа ми. Ние сме си го купили от предишния собственик, като сме минали през нотариус, КАТ, никой нищо нередно не е видял. Митничарят каза: "Защо не изчакахте още три месеца, вече никой нямаше да го търси този джип, има давност?" Това още повече ме сащиса. Ами, ние ако сме знаели, че колата е крадена, изобщо нямаше да я купуваме! Откъде да заподозрем подобно нещо. Конфискуваха ни я, като стой та гледай. Иначе ни съдействаха да се качим на автобус до Истанбул, стана им ясно, че съвсем неумишлено караме такава кола. После в Истанбул таксита, после обратно след круиза наемахме бус да ни извозва до България... Разходи и занимавки. След шест месеца ни върнаха колата. Никой не я бил потърсил. Компенсация за неудобството нямаше. Поне беше цяла, неразкостена. Наистина, още се чудя чия беше мунщината. Явно ние с мъжа ми сме много загубени, да си купим крадена кола. Обаче, по какво можехме да разберем това?

# 113
Предният собственик сигурно е бил полицай. Мои познати го играха това.

Абаджиева, аз имам дрехи на 30 години, които още нося, но същото нещо под фаровете разбих на първо прибиране към вкъщи:)). Ами свикнала съм да карам висока кола, а това чудо на 4 см от земята. Хоп на един тротоар, прас, хряс .. пета година карам без него. Все едно със скалпел съм го изрязала. Не личи, че е съществувало. Само като я вдигнат на крик питат дали знам, че е ударена отдолу...понеже я ударих пък на слизане..

# 114
Точно това е абсурдната ситуация с крадените коли. Купваш си нова (втора употреба) кола, минаваш в КАТ и когато минеш граница - разбираш, че е крадена. Другият вариант е ако имаш познат полицай може да я провери неофициално. Въпроса е защо няма единна система в България, за да се разбере дали колата е крадена още в КАТ?!

# 115
  • European Union
Къде ме върнахте с тези кълчища... Напълно бях забравила за една играчка, която много обичах като дете. Не мога да се сетя как се правеше, но беше от две части. В едната се поставяха два "патрона" от кълчища, а с другата се избутваха. Издаваше силен звук, не точно като изстрел, но много гърмяхме с нея.

# 116
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Точно това е абсурдната ситуация с крадените коли. Купваш си нова (втора употреба) кола, минаваш в КАТ и когато минеш граница - разбираш, че е крадена. Другият вариант е ако имаш познат полицай може да я провери неофициално. Въпроса е защо няма единна система в България, за да се разбере дали колата е крадена още в КАТ?!
Защото престъпността си има държава...
Много е удобно да няма система за проверка.
А как се регистрират не особено редовни коли, е една друга тема.

# 117
Засилих се да си купя книгите на Хана Арент между празниците. И чинно поръчах от изд. Колибри книгата ѝ "Произходът на тоталитаризма", а в Книжен пазар намерих "Тоталитаризмът". Днес си получих книгата от Колибри, която има три части "Антисемитизмът", "Империализмът" и "Тоталитаризмът". Тоест - книгата от Книжен пазар ми е излишна. И не стига това, ами излишната книга днес е изпратена по куриер. Утре ще трябва да отида до офиса и да платя двете доставки на излишната книга, за да я върна.
Ако не сте разбрали горенаписаното, то е защото съм не просто муня, ами муня с главоболие от три дни.

# 118
  • Street of Dreams
А тези нотариуси, какво работят?

# 119
Събиране на такси разни. Grinning Вероятно нямат достъп до точната система.

Преди години откраднаха на познат колата, нова за него, по принцип втора употреба. Мисля че над 6 месеца чака да му изплатят парите от каското. И то не е пълната стойност на автомобила. Съответно нищо, че вече я е нямал налична и данък дължеше за нея за тези 6 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт