Има ли "епидемия на самотата"?

• 4 163
  • 140
  •   1
Отговори
# 135
Аз пък се обаждам или пиша, дори и да не сме се чували отдавна. Ей така просто да чуя някого. С времето на все по-малко хора, но не ми пречи да го правя. Тъпото е, че, като не се сещат те, лека полека се отчуждаваме, дори като се чуем, нямаме много какво да си кажем.

# 136
Аз пък се обаждам или пиша, дори и да не сме се чували отдавна. Ей така просто да чуя някого. С времето на все по-малко хора, но не ми пречи да го правя. Тъпото е, че, като не се сещат те, лека полека се отчуждаваме, дори като се чуем, нямаме много какво да си кажем.

Точно за това говорим, че е тъпо все едната страна да инициира срещи.
В един момент писва.
Да не говорим, че се чувстваш все едно се натрисаш.

# 137
И аз се старая да се обаждам на хората, вече избягвам да контактувам с приятели обаче, които трябва все аз да търся.
Защото в моите разбирания, който никога не се сеща за теб, явно не ти е нужен, тези неща трябва да са взаимни

# 138
Случва се човек да се мисли за нечий приятел, а отсрещният да не го е поставил в списъка на приятелите си. Тогава и да се звъни, и да се настоява за виждания, и да се предлага, няма смисъл, най-много вторият да загине от досада.

Искам да кажа, че е добре хората да имат по-трезва представа за ценността си.
Нищо трагично не е станало, ако Х и У са се раздалечили, не е казано и че ще бъде завинаги. Но ако се стига до драми, вече не е добре.

# 139
Ааа, да, бе, драми.....единствено може да има драми, ако става въпрос за хора от най-близкото ти обкръжение - мъж, дете/ца, сестра/брат, родители. Всички други да си поемат по пътя встрани от мен, ако така им харесва. Никаква драма не е това.

# 140
Аз нямам много приятели, да не кажа почти никакви. Но никога не изпитвам самота. Общувам реално само с мъжа ми и с майка ми. Много рядко да изляза с единствената ми приятелка. Но някак си се чувствам самодостатъчна. Обичам работата си, творчеството- те ми дават смисъл и пълнота. Та не усещам липсата на хора да ми пречи по някакъв начин за добро или лошо.

Общи условия

Активация на акаунт