Депресия по време на бременност

• 167
  • 7
  •   3
Отговори
Здравейте,

В 5 г.с. съм. Има ли мами като мен, които се чувстват депресирани в началото на бременността? Страх ме е, че животът ми и свободата ми ще приключат, че ще изгубя себе си, няма да мога да пътувам и да правя нещата, които обичам сама и със съпруга си.

Страх ме е, че още не изпитвам любов към детето заради всички тези страхове, които имам 😞.

Моля, без злобни коментари и нападки!

Благодаря!

❤❤❤

# 1
  • На изток от Ада
Имала съм страхове пп време на бременност мо не като твоите.
Имам няколко спонтанни аборти и страх от аборт ..

Ще заобичаш детето има време в 5та си...

# 2
Не, аз не съм се чувствала депресирана, още ви е рано за депресия. Сигурно не сте сигурна, че искате това дете. Моите страхове бяха към 5-6 месец, тогава се появиха притесненията дали изобщо ще ставам за майка, как ще се разбирам с бебето и т.н.

# 3
Здравейте, депресията е клинично състояние, на мен по-скоро ми звучи като да сте объркана и изплашена, което е съвсем нормално най-малкото заради хормоните. Няма как да усещате кой знае каква любов в пета седмица. Ако бременността е желана, припомнете си защо сте решили да имате дете в този момент, обсъдете страховете със съпруга си и други близки хора, които няма да Ви съдят. Ако трябва, разговаряйте и с психолог, няма нищо срамно в това.

# 4
Когато разбрах, че съм бременна (4та седмица някъде) въпреки че много исках дете се чувствах доста объркана, шокирана и малко уплашена. Както са Ви казали за любов в 5та седмица е малко рано - тя идва по-нататък. Като го видите, че прилича вече на малко човече и след като родите тогава ще има истински силна любов. Няма да загубите себе си, а ще се преоткриете. Много обичаме да пътуваме с ММ и засега се въздържаме от пътувания, но догодина се очертава да имаме поне 3 излизания в чужбина с детето и то със самолет Simple Smile От време на време ни се отдава възможност да излезем сами с ММ и да идем някъде, но като излезем и двамата имаме чувството, че нещо ни липсва, а именно детето.
Напълно нормално е да се чувствате по начина, по който се чувствате и от личен опит Ви казвам, че ще премине.

# 5
  • Melmak
Абсолютно същото чувствах! И точно в 4-6 седмица най-вече! Аз съм човек, който много излиза, забавлява се, обича да пътува. Една седмица бях в ступор като осъзнах, че няма да мога да пия алкохол, че ще ми се ограничи свободата и тн.
Сега съм в 21 седмица и нещата се променят. Има още хиляди въпроси пред мен, но първоначалното усещане изчезна. Живея си нормално откакто забременях и се чувствам добре. Надявам се и ти да се успокоиш!

# 6
И аз съм в 5 седмица почти 6та вече.Честно казано си представях бременността много по красиво,но все още с това гадене умора ...абе всичко ми е гадно.Стоя да чакам за преглед пред гинеколога всички бременни едни наконтени готини,а аз се чудя как ще издържа и да се прибера.Не мисля,че ще изгубиш себе си,просто явно си иска търпение в първите месеци.Успех!

# 7
Благодаря Ви, момичета за честните и успокояващи мнения.

Общи условия

Активация на акаунт