Раждане със стрептокок от група Б

• 372
  • 5
  •   1
Отговори
Дами, много съм притеснена. Вчера ми излязоха изследванията, изолира се streptococcus agalactiae, а през годините съм го третирала няколко пъти. В първия триместър бях чиста. Имам дата за секцио след около 15 дни. АГ ми изписа  антибиотик Молоксин, който май не е първи избор за лечение на тази гад. Според него няма да има време след това да взимаме контролна проба. Нямало да е нужно и да ми слагат антибиотик по време на раждането, а аз чета, че се слага. След това щели да направят изследвания на бебето и при нужда да слагат антибиотик на него. Каза, че вероятността бебето да се е заразило, е минимална, но не е 0%. Много съм притеснена, моля споделете вашият опит, защото онлайн има много страшна информация. Някоя раждала с тази бактерия?

# 1
  • Sofia
Спокойно, изписан ти е антибиотик. Какъвто и да е, все пак е антибиотик и ще започне да действа. Наистина не е задължително бактерията да стигне до бебето. Аз в 8-ми месец бях с бронхопневмония, на бебето му нямаше нищо.
Но дори и да стигне до него по някое време (в което аз се съмнявам на фона на твоя антибиотик), наистина след раждането могат и на него да дадат антибиотик.

Ако се притесняваш, можеш да се консултираш и с друг АГ. Можеш и онлайн да направиш консултация, като си изпратиш резултатите от изследванията. В Healee лекарите по принцип отговарят до ден.

# 2
Спокойно, изписан ти е антибиотик. Какъвто и да е, все пак е антибиотик и ще започне да действа. Наистина не е задължително бактерията да стигне до бебето. Аз в 8-ми месец бях с бронхопневмония, на бебето му нямаше нищо.
Но дори и да стигне до него по някое време (в което аз се съмнявам на фона на твоя антибиотик), наистина след раждането могат и на него да дадат антибиотик.

Ако се притесняваш, можеш да се консултираш и с друг АГ. Можеш и онлайн да направиш консултация, като си изпратиш резултатите от изследванията. В Healee лекарите по принцип отговарят до ден.

Да, но ме притеснява, че във втория триместър не е пускано такова изследване и съответно не знам от кога си го нося. Чета, че рискът да се зарази детето докато съм бременна, е минимален, но направо съм изпаднала в паника. Имам час и при другия АГ, при който ходя, но на този етап май вече е късно за каквото и да е освен антибиотика.

# 3
Често срещана ситуация е. Успокойте се.
Най-вероятно си го носите още от както сте се родила.
Ако сте носител, но не е активна инфекция, няма нужда да се изписват антибиотици. Протоколът е, че се дава еднократно антибиотик по време  раждането, за да не се предаде на бебето бактерията.
Но понеже на вас ви е изписан, няма нужда и пи време на раждането.  
Аз съм носител на тази бактерия, и казаха че я имам от както съм се родила, най-вероятно защото не е даден антибиотик на майка ми, когато тя ме е раждала.

# 4
  • София
Аз бях с тази бактерия при първата си бременност. Не знах тогава все още , че съм бременна тъй като беше твърде рано. Назначен ми беше антибиотик и явно го е изчистило, защото бебето не е имало проблеми след това.

# 5
Аз пия в момента втори вид антибиотик поради наличие в урината на стрептокок от група Б. Оказа се, че бактерията не се влияе от първия. Утре ще ходя да изследвам урина да видим изчистила ли се е. Независимо от резултата, обаче, ми казаха, че ще ми вливат антибиотик преди раждането.

Общи условия

Активация на акаунт