Транскраниална магнитна стимулация при ОКР

• 287
  • 2
  •   1
Отговори
Някой правил ли е Транскраниална магнитна стимулация при ОКР, къде и отзиви за резултат.

# 1
Не съм си правила, но ме беше насочил нерволог - само че за неврологични болки. Ходих на преглед там, където беше препоръчал:

https://www.intermedica-bg.com/%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0 … 1%86%D0%B8%D1%8F/

Само че докато се организирам, че то трябваше всеки ден да се ходи - влязох в болница.
Но ми направиха добро впечатление.
Интересно обаче за ОКР… Това според мен не може да се овладее нито с хапчета, нито с някакъв друг вид такава терапия, освен с много и задълбочена работа с психотерапевт.
Аз имам ОКР, държа го що годе в норма, но преди бях 200 пъти по-зле. С много работа със себе си го туширах.

# 2
Нямам опит но последните години често се предлага в БГ на деца с забавено проговаряне, поведенчески проблеми, спектър, когнитивни проблеми . Щом се прилага тази група деца и за деца също така, то вероятно се прилага и ОРК.  Правих проучване когато се сблъсках с тази информация и помня че си прилага за подобрение на състояния след инсулти, мигрени ,и какво казах за различни психични разстройства и състояния. Към които спада и ОРК.  Води се неинвазивно, нискочестотно.

Общи условия

Активация на акаунт