С какво ви дразнят свекървите? - 170

• 31 793
  • 745
  •   35
Отговори
# 540
  • В полите на Пирин планина
Обаче Таис отива у тях на гости.
И се очаква да се види и да си говори само със сина.
Странно ми е, ако и снахата е там, а не навън.

# 541
Разбрах. Синът ми идва у нас с благоволение и тайно.
Ми и снахата е с него.
Не знам как да го каня без нея
У тях ходя. И тя там.
Нежелана от мен

Как да ви обясня на снахиге, че и вие не сте ни във възторг, наистина
Извинявай, ама това "у тях ходя. И тя там. Нежелана от мен" е силно притеснително. Помисли си за себе си, не за да отговаряш във форума. Къде да е? Тя живее там. Нежелана била от теб в дома си? Наистина е безумно и определено таиш много негативни чувства към тази жена. За доброто на всички ви е да приемеш, че тя ще е там, няма да е на улицата, а в дома си. Ако има деца след време - също ще е там, с тях, те ще са с майка си, щото са малки, така както ти искаш да си със сина си, нищо, че е голям. И да приемеш, че това, че е нежелана от теб е нещо, което следва да преодолееш във времето. Желана е от него. Иначе наистина ще ви чакат тежки дни. И теб, и сина ти, и жената и бъдещите им деца.
Така и не отговори какъв е проблемът да общувате по телефона, да дойде да свърши нещо за теб някога, да пиете кафе, когато снахата е заета /на маникюр, примерно, фризьор, тя като излиза някъде/?
И да, нормално е да идва с нея. Моите родители ни канят двамата. Винаги. По всеки повод и без повод. Не си предстявам да ми кажат " Ела, ама без Х, нежелан е от нас". Но и те нямат някакви сериозни конфликти. Ако съм сама и него го няма по някаква причина, се е случвало да поканят само мен. Драма няма. Не оставам с впечатление и вие да имате такива. Не споменаваш нищо за обиди, реплики или друго. Не си допадате, различни сте, не значи, че не може да се намира баланса.

# 542
Tays, не можеш да го заставиш да дойде сам. Можеш да си измислиш причина, но тя пак да дойде с него. Най-вероятно той я кани. Трябва той да поиска да отиде до майка си или да я изведе навън да я види сам. Какви му пречи да каже “жена, ще отскоча до майка ми след работа, не, няма смисъл да ходим двамата, отивам набързо”? А той не иска. В което няма лошо. Явно се чувства добре с жена си и не му липсват интимните разговори с мама.

Малко звучиш като бившата съпруга с това имаме си история и искам да го видя на четири очи, а тя не дава.

# 543
Не съм на гости.
Разбрах, бре
Отивам там и бЕгам. Нямам дете, имам снаха.
Благодаря ви, за дискусията.
Само вкарах нюанс  
Като гледна точка

# 544
  • София
...
...
Майка ми канеше брат ми с "мини да се видим". И той минаваше.

# 545
...
...
Не мога така. Казвам минете.
И те идват.

# 546
  • Пловдив
В общия случай половината дом е на детето на свекървата. И според мен не може единият да се разполага и да не пуска.
А в много случаи домът си е на свекървата или тъщата. Изработили са си го. Хич не бих била доволна половинката да се разполага и да го играе КПП, ако ще 20г. брак да има.
Значи ако домът е 100% не на детето на свекървата, то свекървата няма право да стъпва? СУПЕР!!!!

# 547
Те сигурно също се чувстват длъжни да дойдат залепени. Покани сина си да дойде сам. Аз нямам снахи, ама това бих го направила, ако много ми се иска примерно, и няма да се чувствам длъжна да ги каня двамата в комплект.

# 548
  • София
Е, като не можеш сама си го правиш.

Добре че свекърва ми не ми досаждаше с такива покани.

# 549
  • Melmak
Значи явно ги каниш двамата и те идват двамата. Просто е.

# 550
Според мен синът на Тайс изобщо няма потребност да се вижда сам с майка си, но майка му не е готова да приеме този факт. Повечето мъже не са много-много по разговори насаме с майките си. Дъщерите повече държат на това

# 551
...
...
Не мога така. Казвам минете.
И те идват.
Е, снахата ли е виновна? Каниш я, ходиш у тях, ама тя да се досети, че е нежелана от теб и ти трябва да си насаме със сина си. Син имаш. И може да общуваш с него. Удобно не отговаряш защо не може 2-3 пъти седмично да се чувате по телефона и да си говорите? Или да питаш сина си директно, кога е удобно и няма да е проблем двамата да пиете по едно кафе? А той що не проявява инициатива? Може би няма същата нужда като теб? Колко често си представяш лични контакти с него, само двамата? Питам, пък отговор дали ще получа, неясно е.

# 552
Според мен синът на Тайс изобщо няма потребност да се вижда сам с майка си, но майка му не е готова да приеме този факт. Повечето мъже не са много-много по разговори насаме с майките си. Дъщерите повече държат на това

Може и така да е. Аз като се омъжих, гледах възможно най-често да се виждам с мама. Отивах си у нас (без да чакам специална покана), по за няколко часа, излизах с майка на кафе, а и всеки ден се чувахме по телефона.

# 553
Така е удобно като теза.
Рори, виновна е да ми виси. Дразни ме.Честно.
Аз имам син, преди нея имаме история. Син, баща. Приятели.
Не всичко започва от снахата

# 554
  • Пловдив
Разбрах. Синът ми идва у нас с благоволение и тайно.
Ми и снахата е с него.
У тях ходя. И тя там.
Нежелана от мен

Как да ви обясня на снахиге, че и вие не сте ни във възторг, наистина
Значи синът ти не иска да прекарва време насаме с теб. Или поне не толкова колкото ти искаш. Колкото и да е болезнено за теб - отстрани е очевидно.

Общи условия

Активация на акаунт