С какво ви дразнят свекървите? - 170

• 32 478
  • 745
  •   14
Отговори
# 600
  • София
Де да бяха измислили телефоните...

# 601
  • София
Ужас, реших че някоя свекърва е намазала бебето с мас, а то на Таис драмите.
Не виждам проблем в снахата. Жената се държи учтиво. Като иска Таис да се види със сина си само да го покани у тях.
Не си представям да отидем у децата и да очакваме половинките им да се изметат.
Ако искам да говоря насаме се обаждам и казвам. Да не говорим и, че се случва просто да минат след работа сами.

# 602
Според мен се хващате за думата само за идеята. Iris е описала в поста си как изглежда социалната адекватност. Отиваш, здрасти- мрасти, едно кафез седиш 10-15 мин от куртоазия и отиваш да си вършиш твои неща понякога.
Канела ги и двамата. Ами, нормално, простачка не е. Това не значи буквално да се мъкнеш всеки път. И мен ме канят от куртоазия на мъжки събирания, ама не тичам да вардя.

И стига с това "в дома си". Това дете не е негово, ако утре се разделят, ще си тръгне с ризата на гърба си.
Последното за кого се отнася? Явно има подробности, които не са ми известни на мен.
Сега, мъжки събирания или женски е едно, да те покани майката на мъжа ти/партньора ти, често това включва и други роднини /баща, братя/сестри/баби/дядовци/ не е баш същото като да се мъкнеш по мъжки сборове. Отделно, в повечето случаи се приема като демонстрация, ако не отидеш и ти. Та, няма полезен ход. Канят те - ходиш, но си виновен. Таис, обаче, не предприема действия да попита кога е свободен и могат ДВАМАТА да се видят. Но обвинява снаха си, че в дома им не отива в друга стая. Нелепо е. Моите родители не биха очаквали или да подканят партньорът ми да напусне стаята. Да, в някои ситуации би оставил мен и майка ми да си говорим, ама често той отива другаде да си говори с баща ми. Аз също не вися всяка секунда с неговите родители като са у нас, не държа, ама чак да се разкарвам у нас се някъде си и един вид да ми е неудобно, че съм си вкъщи - не.

# 603
  • Melmak
Е, то е ясно вече какъв е проблема! Не следя историите на Тайс, но сега като прочетох, че е снахата е по-голяма и с дете, ясно.
Там е заровено кучето!

# 604
  • София
Май на дъното на чашата е заровено кучето.

# 605
Еми да, но той какво да ѝ каже - Миме, като дойде майка, излез за малко.  Кой ще каже такова нещо на жена си, някой самоубиец.
Може и така, но си е кофти.
По-добрия вариант е: "Миме, майка ми иска да сподели с мен някакви нейни лични неща (за критическата си, за здравето, професионален съвет и т.н.) и ще се чувства по-спокойна да сме само двамата. Всички са наясно (и мама), че между нас тайни и след това ще ти разкажа. Кога ще бъдеш на фитнес, фризьор ..., за да дойде у нас/да отида да я видя."

# 606
Еми да, но той какво да ѝ каже - Миме, като дойде майка, излез за малко.  Кой ще каже такова нещо на жена си, някой самоубиец.
Че и аз не бих на партньора ми. Нагло, неуважително и просташко е!
Като искам да говоря с майка ми, не е задължително да се наврем у нас, все пак! Телефони има, чатове, срещи навън или като съм сама.
И не си права, Ирис. Нетактично и нагло е да идеш в нечии дом, няма значение чий, и да очакваш някой от живеещите там да се "разкара". По-нагло от това, здраве му кажи. Също, 9 от 10 случая ако снахата постъпи както съветстваш ще има велика драма - ще излезе, че е невъзпитана простачка, не харесва и избягва свекърва си, демонстрира, че не я желае в дома си и прочее. Желанието на Таис е изключение. Но не може в домовете на хората да се разпореждаш с живеещите там, дори и в тези на децата си! Що за разбирания..

# 607
  • София
Ама тези неща, защо трябва да стават в дома, в който живее и снахата?
Имах идентичен случай миналата година. Съмнение за рак, еми извиках синът ми у нас като му казах, че искам да говорим насаме. Нямам проблем и със снаха ми да споделя, но тя беше бременна и не исках да я товаря.

# 608
А да дойде да се видят просто да си поприказват без някой да им свети, без  да има драматична причина   и без след това да се отчита за какво  са  говорили не може ли?

# 609
Ама тези неща, защо трябва да стават в дома, в който живее и снахата?
Имах идентичен случай миналата година. Съмнение за рак, еми извиках синът ми у нас като му казах, че искам да говорим насаме. Нямам проблем и със снаха ми да споделя, но тя беше бременна и не исках да я товаря.
Радвам се, че са били съмнения, дано всичко е наред при вас!
Ами така се прави, да. Винаги има начин без да засегнеш някой твърде много или да го "изгониш". Ще излизам аз по команда, дори и да нямам желание/сили или няма да правя каквото съм решила у дома, а ще вися по пейките, примерно, щото мъжа ми и мама да си чуруликат насаме. Доста е странно, като си го представих. Животът се променя като има партньор, не само между деца и родители, ами и между приятели, братя и сестри, близки и прочее. Очаквано е.
Ирис, извинявай, ама изразът "да им свети" се използва обичайно за двойки, нелепо е за майка и син! Снахата ще им свети, разбираш ли. Ми да се чуват по телефона, да се канят сами един и друг някъде си или тя да го кани само него? Снахата е виновна, че е поканена и, че си е вкъщи?! Сериозно ли?!

# 610
Аз с удоволствие ще ида в съседната стая, даже не виждам никакъв проблем.

# 611
Надявам се, че всичко се е разминало Reunion,а в твоя случай е ставало въпрос за нещо наистина важно. И предполагам синът ти е откликнал и следващия път пак ще откликне.
Докато на Тайс и се обсъждат някакви хора или по-скоро просто ѝ липсва компанията на сина ѝ.
Той, ако имаше нужда да общува с Тайс насаме, със сигурност щеше да намери начин.

# 612
  • София
А да дойде да се видят просто да си поприказват без някой да им свети, без  да има драматична причина   и без след това да се отчита за какво  са  говорили не може ли?
Еми Ирис, когато някой дойде в домът ми, няка си не виждам причина да се омета в другата стая. Някак не е учтиво.
Представям си как ако снахата се фръцне ще има коментари как демонстрира, че свекърите са нежелани.
За сега при мен всичко е ок. Вчера бях на мамография, предполагам, че ще е добре.

# 613
  • София
С това насаме ме убивате🤣
Нищо,не ми липсва.
Не иском снахи за 20 минути, може ли, ох
Динчо, какво точно те вълнува.
Снаха на 42, с професия, с дъщеря в освми клас.
Син идиот . Точка.
Сваха нямам.

[/quote ]
А маминото златно на колко години е?
Помня сагата преди години с бившата кандидат-снаха с големия заем.
И тогава младежа си я искаше, но ти търси съвети тук и изора света  как да ги разделиш.
А наздраве, не ги мисли вечер проблемите!

# 614
  • София
Какви пейки, в бункери ли живеете?

Общи условия

Активация на акаунт