С какво ви дразнят свекървите? - 170

• 32 427
  • 745
  •   11
Отговори
# 660
  • София
tays, синът ти щастлив ли е с тази жена? Обича ли я? Тя вреди ли му с нещо съществено?

# 661
Моето единствено желание е децата ми да си намерят партньори, с които да се обичат и да живеят добре. Аз дали ще ги харесвам или не, е несъществен момент - аз като възрастен човек съм длъжна да се справя със своите чувства.
Lady Brinne, по принцип си права.
Но познавам много свекърви, които са се месили (създавали проблеми), защото свекървите са сигурни, че синът им не е обичан от снахата и не живее (в бъдеще няма да живее) добре с тая.

Последна редакция: пт, 23 яну 2026, 10:06 от biborana

# 662
  • София
А пък аз познавам свекърви, за които единствено важно е да могат да командват снахата, нищо друго. От една съм чувала дословно израза, че иска снахите да са и съучастнички. В общия случай е това и нищо друго.

# 663
# 664
  • В полите на Пирин планина
Точно заради това реагирах малко по-остро на коментарите на Таис.
Логично е всеки да реагира според собствения си опит и възгледи.
Има много свекърви, които се месят, пречат и дори разделят синовете си и то не е, защото жените им не са ги обичали, а просто не са издържали на намесата и евентуално синът не е реагирал адекватно.
Писала съм по-напред за моята свекърва и някога тя, която твърдеше, че е много щастлива, че синът ѝ си е намерил жена, всячески се опитваше да ми вгорчава живота и още не може да разбере (след 24 и кусур години), че ние сме семейство, а не тя и той, независимо, че му е майка. Но тя се опитва да се бърка навсякъде, независимо, че никой не я отразява...

Както е писала Бояна - иска да командва.

# 665
  • София
"С какво ви дразнят снахите?" е темата от линка.
За Тайс и за всички, които искат да се оплачат от снахите си.

# 666
  • Melmak
Аз ако бях снахата на Тайс сигурно щях да мисля, че съм харесвана! То торти, кино, излизаници… сигурно щях да мисля, че й е приятно с мен.

Такива майки не харесват ни една снаха. По майка си съдя, не по свекърва си.
Те не само, че не харесват, а не приемат, че въобще има друга жена там. Майка ми съм я чувала много пъти по адрес на жена, за която брат ми почти щеше да се ожени “не са един за друг, трябва да се разделят. Нашия е глупав, ще й ходи по акъла на тая”. Проблемът е, че ще спре да ходи по акъла на мама и ще дойде друга “да командва”.

# 667
Taис, вече извън твоята тема.

Чудя се, но май има свекърви, които се радват синът им да остане сам....! Ужасно е, но го виждам. Мисля, че в друга тема бях писала. Работех до офис на туристическа агенция. Един ден минавам по коридора и там заедно седят майка и син. Майката казваше: "Какво си мисли тая, сине! Че си умрял за нея ли! Никаквица. Я колко по-хубаво ще си идем двамата на екскурзия сега!"

# 668
  • В полите на Пирин планина
Ужас!
Ама "мама знае най-добре", като в оная реклама за Стефчо...!

# 669
Има такива, не е като да няма. Обикновено с проблеми със съпруга и очакват емоции от грешното място.

# 670
Tays, май ти ползваш женски номера с правене на торти на снахата, покани за кино и мили очи пред сина си да види колко добра свекърва си. Иначе “тая все е там и не я понасям”. Simple Smile

Pandora1, да, за “ходене по акъла” и битка за контрол става въпрос. Честно казано хората в нещастна връзка, дори и родители, много често проектират проблемите си върху другите. За тях да уважаваш партньора, да обичаш да прекарваш време с него, да си стиковате графика, да обсъждаш важни въпроси вътре в семейството, а не с мама, тате и бате е “шетане по акъла”. А той/тя трябва да шета по акъла само на мама.

# 671
  • Melmak
Точно, идва злата снаха и хваща синчето, а мама губи контрола. Тогава е страшно. Виждала съм го от първо лице.

# 672
Аз имам и колежки, които са настроени негативно към мъжете си и са ми казвали, че шетам по акъла на мъжа си, защото той се занимавал с ремонта на жилището и избирал плочките в банята или съм го оставила да търси къде да ходим на море.
Мъжете им са тотално пасивни и не искат дори домати от пазара да изберат. Те смятат, че това ги прави властимащи в семейството, а пък мен ме командват. Щото аз съм на спа уикенд, а той в Практикер.

# 673
Това с "мама знае най-добре" не е патент на свекървите само. Има го и при тъщите.

# 674
По статистика/ нали развеждам хора/, голяма част от мъжагите водят мама за пръв надежден свидетел. Жените си имат приятелки, но с мъжете е тегаво. И наистина съм установявала, че " мама всичко знае". Та си има истина в тези приказки.

Общи условия

Активация на акаунт