Отговори
# 165
Еми -има разни бабешки методи (сладка биба), ама и те не са за препоръчване... Ако само мрънка - остави я, ще заспи. Но ако и плаче - май се е поразглезила... На тази възраст вече могат да направят разлика от гушкане и креватче... Има и строг метод ама той е... много краен - оставяш я така и след 1-2-3 дни като види че не става...ще спре ама ... си е  Mr. Green

# 166
dideto и ние сме ужас със заспиването. Shocked
Лошото е, че понякога и на ръце не иска и просто си мрънка, ако я оставиш реве и си търка зверски очите.
Преди седмица сигурно 2 часа мрънка и аз приспивам ли приспивам, приспивам..........приспивам и изведнъж, чак себе си очудих, като й креснах "СТИГА ВЕЧЕ" и то милото замря за секунда и като ревна с едни сълзи. УЖАС  Embarassed Cry
Много виновна се почувствах, а и още се чувствам, защото беше несправедливо. То детето после си попръцка доста, явно колики е имала, а аз  newsm57 патицата.......
Гушнах си я, а и тя взе да се гушка и си поплака детето, после заспа и се събуди забравила (точно като Лора на Вержи) и най-лъчезарната усмивка, ама аз още не мога да забравя.
Майка ми каза цитирам "ОООО, не се тревожи, от сега нататък колко пъти ще ти се случва да избухваш и после да си чувстваш виновна...."

Исках и други неща да пиша, ама стана много дълго, айде друг път.
А и аз няма да замествам кърмене в началото, ама има още 2 месеца докато почна да захранвам, тъй, че не бързам. Peace

# 167
Betty L. благодаря ти за успокоението,аз наистина се бях шашнала много,пък и днес от сутринта не е спирал да плачка,много е нервен...Нищо не помогна,обадих се на докторката накрая и тя каза,че щом е плакал след падането и си хапва и не повръща значи може би е от зъбки или нещо друго,просто да е нервен..
Detelini още не съм ти благодарила за снимчиците,аз ги видях,но не можах да ти отговоря тогава.Ще се реванширам!!!!

Виждам,че почти всички си захранвате дечицата вече...Ние не сме започнали още,педиатърката каза когато решим тоава да го направим и учудващо веднъж с таткото да сме на едно мнение решихме към края на 5-тия месец да започнем.Засега сме си само на АМ ,така и не можах да съ кърмя детенцето.... Sad

dideto и моя син не иска залъгалка  от известно време насам,когато започна лигавенето и лапането на ръчички и каквото му попадне там.Отказах се да му я предлагам вече,защото само като види,че я приближавам към устата му и започва да плаче..После нищо не разбирали бебетата Mr. Green Заспива само с шишето в уста докато яде,друг начин не признава. Whistling

# 168
И аз минах сума си биберони на различни фирми, но онзи ден случих на биберон, който най-сетне да и харесва и сега е доста често с него и не си яде ръцете. Някакъв доста евтин на Камера за 2 лева. Изцяло силиконов....аз уж и го купих за да може да го гризе от всякъде, нооо установих, че върши перфектна работа.  Grinning
Аз да попитам който е ползвал Аптамил, че сега ще го започваме него....на кутията пише да се разтворят две  трети от водата с млякото и после да се добави останалата една трета.....та се чудех не може ли да си го разтварям наведнъж, без да си играя така, защото навън ще ми е доста неудобно?  newsm78

# 169
Някакъв доста евтин на Камера за 2 лева. Изцяло силиконов....аз уж и го купих за да може да го гризе от всякъде, нооо установих, че върши перфектна работа.  Grinning
И ние признаваме само тази бибка! Peace

# 170
  • Варна
Аптамил... може ли да си го разтварям наведнъж, без да си играя така, защото навън ще ми е доста неудобно?  newsm78

без проблем,само трябва да е гореща наистина водата и да клатиш шишето докато се разтвори напълно и после да изстудиш,което значи около 30мин преди хранене като си навън. в къщи слагам шишето в буркан със студена вода Peace

днес хапнахме морков с картофче, ама нещо не ни допадна много май  Thinking
опитах го - ми то безвкусно  Sick

# 171
EASpirit ние направихме същия номер, когато малката беше на 26 дена. Преобърна се столчето за кола и тя се озова по лице на пода - добре, че в къщи на килима. Устната й беше кървясала и под нослето подуто, но търчахме до спешното тогава, много се изплаших.
Но и на мен ми казаха, че щом е изплакала веднага - няма проблем. Трябва само да се следи дали има апетит и за повръщане.
Кураж, от сега нататък ще подат мисля доста често малките. ДА ПАЗИ ГОСПОД! Praynig

# 172
Чакам Кристиянчо да се събуди и отивам да видя работата в Търговска лига. И дума не може да става за нов курс и нови ваксини  Crossing Arms . Относно бибата : не я щем бре мамо  Laughing и Лефакс капвах ама не ще дедето и това е. За заспиването някой път сам, някой път не, тъкмо си мисля е вече разбирам всеки път какво иска и  #Crazy  айде стане нещо дето не знам защо мрънка детето, после изведнъж се успокоява и почва да гука  Laughing  така ще е тя. Но в повечето случаи мисля че мрънка от скука  Crazy

# 173
От известно време си мисля да ви питам нещо но все не пиша.
Та.. как изглежда вашия "мармалад" ?При нас има някакви неща които ги определям на царевица и се чудя дали е нормално.

# 174
Привет от нас Hug
За Търговска лига / защото съм в бранша / изобщо не се учудвам, те са си фалирали от 5-6 г. и всичките им контрагенти, ако останаха такива, освен кредиторите им Wink го знаят.
Ако мога да съм полезна, ето координати на търговското представителство за България на фирмата производител. Там поне би могло да се получи информация най-малко...... newsm78
Едва ли ще останем без вносител, лошото е ако наистина се получи вакуум във времето. Confused
Sanofi- Pasteur
София 1000, ул. Цар Иван Шишман №5Б, тел. 02/980-04-35, 980-08-33, факс: 02/989-90-35; е-mail: stratiev@techno-link.com

# 175
От известно време си мисля да ви питам нещо но все не пиша.
Та.. как изглежда вашия "мармалад" ?При нас има някакви неща които ги определям на царевица и се чудя дали е нормално.

И нашия е такъв понякога, педито казва, че е от колики и му вика, че било с ядки. Обикновено като е по-нервна и нещо я мъчи, после й е такъв "мармалада". А понякога е на нишки, все едно по-дебели конци има вътре. #Crazy

# 176
Оооо, за бибата можем и ние да се включим в отбора на неискащите. Аз много пъти съм се оплаквала по въпроса, де. Още от родилния дом не я ще и туй то Naughty Колко хубаво би било да се приспива с нея, като баткото както правеше.  Сега поне вече не я приспивам на ръце, както до скоро. Сега заспива или на цица или в количката - през деня.  Вечер я слагам в креватчето и съм махнала решетката, за да се намествам до нея - бутам цицата и докато яде заспива. Иначе баба ми все още я приспива на ръце, когато тя я гледа или когато вече ни е изкарала извън кожата с баща й и я връчваме на бабата да се пробва - след 2 минути бебката спи. Е, как го прави тая жена хич нямам идея! Явно излъчването й е такова - успокоително!
А това за ядките в акито - то май си е нормално за всички бебета. Поне при кърмените би трябвало да е така - жълто и на топчета. Хе-хе, пак оакахме темата!

# 177
  • София
Здравейте мами Hug
Еаспирит и аз изпуснах малката онзи ден, точно от кошницата за кола.
Тръгвахме си от съседката и преметнах дръжката на ръката, ама нещо май я наклоних и видях беба на земята. Съседката реагира преди мен и я грабна(вече плачеше малкото), аз също ревнах...но нищо и нямаше, даже няма страх от кошницата(само дето аз вече винаги слагам и каишите). Страшничко си е, ама понякога става за части от секундата и колкото и да сме близо не можем да реагираме адекватно, просто да не се случва....
За заспиването да ви кажа тъкмо се бях примирила покрай коликите, че ще приспивам само на ръце и от седмица- две Ева взе да се гърчи като почна да я гушкам за сън, рекох да я сложа в кревата и тя се кротна и след игра си заспа сама, не знам дали е за постоянно- за сега действа в 80% от приспиването, успех и на вас Wink
Евка от 4 дни е на пюренце от ябълка, за сега добре го приема, после ще предложа тиква:-)
Да питам от кой месец се дава Нутрилон Комфорт 2, гледам че вече давате Аптамил 2 та за това?

# 178
  • Vaudreuil Canada
elitza_elitza една лъжичка е 5 гр така, че ако сложиш твърде много лъжички много бързо се замества цяло хранене. А идеята е, че сутрин имам повече кърма отколкото вечер, така че ще ми е по лесно да наваксвам с яденето ако давам повечко лъжички вечер.
Идеята на схемата е да се запознае детето с вкуса на продуктите без да се намалява количеството мляко, което изпива на ден. А за грах-а няма проблем, защото аз захранването ще го почна на навършени 6 месеца, така че до тогава би трябвало да му е поукрепнало стомахчето на мишлето.

# 179
Привет!
Ние днес най-после бяхме на ортопед. Д-р Филипов, от 20та поликлиника, в Борово. Страхотен човек и много добър лекар, по препоръка ми е от две приятелки, майки. Елито била отличничка, каза, прегледа я и на ехограф и каза като проходи - пак да я види.
Каза също, че до 6 месец включително не трябва да се слага да сяда, а само на 45 градуса подпряна на възглавничка, като в кошчето за кола. И ни даде идея за един начин на носене на детето, сега като е по-големичка - полу-седнала на хълбока, като я придържаме с едната ръка. Супер удобно е. Каза, че така в Африка майките ги носели, докато работят и на плантациите от кафе, да не им мрат от глад децата...та, изпробвана поза!
Също, каза, че за прохождане препоръчва обувчици на Колев и Колев. Някой да коментира тази фирма!?

А днес сглобих лятната количка и излязохме така. Ей, голяма Инджинерка се извъдих, докато я сглобя, зор видях, че нямам търпение да чакам мъжо до вечерта...но се справих блестящо! bowuu

Аз пък ще захраня едва след като навърши 5 месеца! Ако, дай Боже, все така имам кърма. Така съм чела из съвременните разбирания и така правят приятелките ми в европата (а също и в америка... и в япония дори, така правят..). И децата им са супер сладки, нямат проблеми нито с яденето, нито с уринирането...

Виждам, че за бибите обсъждате - Еличка пък обича всичките биби, които съм й давала - купувам на Авент, имам 2 за до 3 месеца и три за до 6 месеца. Ама тя не им прави разлика. Приспива се с тях. А понякога си ги вади самичка от устата, за да си лапне пръстите...

Ако имате изпратен линка с кръщенето на Ели, да знаете, че днес съм добавила топли топли снимчици, много са хубави.  bowuu
  bouquet

macko, настръхнах като прочетох, не я изпускай повече, моля те!

Последна редакция: ср, 25 апр 2007, 19:36 от siniger4e

Общи условия

Активация на акаунт