Пазаруване от Н&M - тема 72

• 12 037
  • 242
  •   2
Отговори
# 210
  • София
А защо е важен този НП?
Аз се ядосвам, че при връщане на пари по карта, банката ми взима 1%. В повечето случаи са стотинки, но като ги събера, сумата хич не е за пренебрегване. Ако съм платила с наложен платеж, после връщат пари по сметка и получавам цялата сума без такса. А обичам да взимам по два номера, за да улуча точния и доста често връщам.

# 211
При мен основно е мързел да стана и да си взема картата. Често поръчвам докато детето спи в мен и ставането не е опция. Понякога докато пусна поръчка някой артикул може да се изчерпа, ако е на добра цена.

Днес получих няколко неща за малката. Тази блуза от мерино ми се изплъзна първите пъти, но все пак я хванах по-голям размер за есента. Не мога да схвана вече кое е отговаря, кое е уголемено ….

Последна редакция: вт, 13 яну 2026, 17:25 от Пълнолуние

# 212
Аз не смея да пиша вече Innocent
Ще го сложа в скрит текст, защото се повтарям.
Скрит текст:
Лятото ми бяха затрили 3 поръчки. Не можеха да ги намерят в Еконт и ако не се бях обадила на HM да пуснат търсене, нямаше и да се намерят. По този начин затварят едни пари, които после всички знаем колко време понякога се чака да се върнат.
Ей сега пак така ми се случи и с Reserved. Плащам 2 поръчки, от които те ми отказват едната и пари по сметката още не съм видяла, а е отпреди Нова година.
Масово по темите за Зара, Reserved, Синсей и т.н. се оплакват от невърнати пари, невъзможност за комуникация и т.н. Затова и аз предпочитам, като си взема продуктите, тогава да платя. И да, някой ще каже да ги купя от магазин. Но много от нещата ги има само онлайн и за съжаление, вече сайтовете на тези магазини почти не предлагат наложен платеж или ако предлагат, стана доста скъпо.
Преди Нова година даже доплащах по 1-2 лв. за наложен със Спиди, но сега е доста по-голяма сумата и не си струва.
Таксата от банките е другата неприятна причина.

# 213
Има ли някой с имейл за върнати артикули, но без превод?
При мен досега парите са идвали преди имейла. Сега все още ги чакам. От 08.01 е имейла.

# 214
На мен ми удържат стотинки само от Мохито, Синсей и Ризървд при върнати пратки. Поръчвам и плащам винаги с карта, те имат лев- два отгоре , ако поръчваш с наложен.
Може би и при НМ е така ако е плащано с карта, не съм се замисляла до сега.

# 215
Моят имейл също е от 08.01, парите днес следобед ми бяха преведени по сметката.

# 216
Преди малко получих известие за възстановена сума по сметката. Връщането е от 05.01.2026г.
Аз мисля, че всеки може да си пише казусите, а който може да вземе по нещо полезно за себе си. Ако не ти е на дневен ред, като ти дойде до главата ще питаш и е хубаво да има кой да откликне с информация 🙂

# 217
Аз връщах в четвъртък-07.01.  и са ми превели сега сумата, но от по- старо връщане няма пари.
Всички имейли за връщане дойдоха в 3 през нощта.
Чудна работа!
Но тогава бях комбинирала артикули от теи поръчки в едно връщане, може и това да е причината .

# 218
Вчера имам върнати пари, но нямам за едно по-старо връщане. До края на седмицата ако нямам превод, ще си комуникираме. Поне са били любезни винаги до сега, за разлика от други сайтове.

# 219
Проблемни са връщанията до 31ви заради конвертирането...писа се вече. С връщания след първи януари няма проблемации.

# 220
  • Пловдив
Обещах да споделя - обадиха ми си и ми писаха за проблема със стойността на гифт-картата ми 😊
Казаха, че сумата в евро във ваучера е колкото би трябвало и че проблемът е бил във визуализацията, заради бисквитки и т.н.
Следващия път, когато пазарувам, ще проверя 😊

# 221
Проблемни са връщанията до 31ви заради конвертирането...писа се вече. С връщания след първи януари няма проблемации.
Нямам до 31 връщане. Имам върнати пари за такова от 08.01, а нямам за такова от 05.01. Поръчвам и връщам доста, нямало е такъв случай при мен.

# 222
Оф, аз обърках малко темите...аманищо де..извинявайте. В абаут ю има такъв проблем...

# 223
Дойдоха ми парите. Simple Smile

# 224
  • Варна
А защо е важен този НП?
Аз се ядосвам, че при връщане на пари по карта, банката ми взима 1%. В повечето случаи са стотинки, но като ги събера, сумата хич не е за пренебрегване. Ако съм платила с наложен платеж, после връщат пари по сметка и получавам цялата сума без такса. А обичам да взимам по два номера, за да улуча точния и доста често връщам.

Странно, при мен не е така. Признавам, поглеждам набързо ориентировъчно сумата.
Но точно днес ми върнаха - 9.99 лв за пола, която върнах и за която съм платила 9,99лв.

Общи условия

Активация на акаунт