Пазаруване от Н&M - тема 72

• 12 359
  • 245
  •   3
Отговори
# 240
  • Пловдив
Мисля, че може би, говорите за различни неща 🤗
Аз винаги съм носила чисти/изпрани неща, но не са били изпрани предния ден, а преди да ги прибера. Едва ли някой си държи калните или вмирисани дрехи с месеци вкъщи 😊

# 241
  • София
Ами така е, надявам се да е така, но всякакви варианти има в живота.

# 242
  • Бургас
Е и аз не ги пера специално за НМ или контейнера. Като правя чистка отварям гардероба и сортирам кое ще се носи, кое не. Пълня торбите, а останалите прибирам обратно в гардероба. Всичко е изпрано, но непосредствено преди да ги занеса не ги пера отново.

# 243
  • Пловдив
Аз също бях подготвила торби за рециклиране, дано подновят.
Попълних анкета, но не са отразени точките. Да се занимавам ли да пиша/обаждам? Как ще докажа действието?
Поръчах дънки и покрай тях и други неща. Изпратили са вече, но се разочаровах, като отворих поръчката - отказали са ми точно дънките...

# 244
Не мисля, че някой има предвид да се перат непосредствено преди слагането в торбата, а да са изпрани по принцип. Защото всякакви хора има, прибират в гардероба носени дрехи.

# 245
Как процедирате с връщания към Спиди, които трябва да бъдат взети от адрес?
Последните ми 2 пратки дойдоха с тях, и звъннах на кол центъра им да си заявя куриер, но ми казаха, че няма как да стане, понеже за заявка за връщане трябва да имам някакъв ваучер номер, който започва с RV и цифри. Получавала съм такива номера при Sinsay & Reserved, но при H&M сега вътре намерих просто нормален етикет с товарителница за връщане. Сложиха ме на изчакване и ми казаха, че с тази товарителница за връщане може само от офис. Да, но на сайта на на H&M пише, "Можете да заявите вземане на пратката от адрес чрез MySpeedy.bg или като се свържете с Кол центъра на Спиди на 0 7001 7001. Няма нужда предварително да подготвяте или разпечатвате етикет за връщане — куриерът ще се погрижи за това при пристигането си."

Момичето от Спиди каза, че ще провери и ще ми върне отговор. Звънна ми след 5 минути и каза, че може да пусне нормална заявка, която не е за връщане, а за изпращане, и ми поиска телефонен номер на получател (H&M), както и да описвам подробно всяка една пратка каква е - колко е голяма, колко тежи, какво е съдържанието, референтен номер от съответната товарителница и т.н. и дали изпращането да е за моя или тяхна сметка.

В крайна сметка реших да проверя и с клиентският център на H&M как да се процедира с поръчки от Спиди и от там ми отговориха, че понеже от скоро работят с тях, явно системата им още не е направена както трябва или не са наясно кое как трябва да стане. За да се избегнело някакъв проблем, може връщането да се пусне към Еконт, дори и поръчката да е пристигнала със Спиди. Даде ми адрес на Еконт, до който може да се върне, ако някой случайно има същият казус и иска да процедира така:
Еконт Експрес София 1000
Ул. Резбарска 9
0800 300 12
за H&M България

Общи условия

Активация на акаунт