КАУФЛАНД - тема 79 НОВОГОДИШНА 2025

• 20 847
  • 333
  •   3
Отговори
# 135
  • Mostly in my mind
И при нас са на същия хал машините. Не приемат монети освен по 2 лв. Нарочно не ги чистят според мен.

# 136
  • София
DeVa, хубаво е да се ходи в банката, но и там има проблем. Вчера реших да погася част от задължението си по кредитната карта, като имах и 6 лв на стотинки. Първо ми отказа стотинките, после се смили и ги взе, но през цялото време мърмореше, че трябва да изброи 40 и няколко монети. След мен стана "опашка" от 1 човек и ми беше натяквано. Sad

И при нас са на същия хал машините. Не приемат монети освен по 2 лв. Нарочно не ги чистят според мен.
Все някакво ресто трябва да връщат и се освобождава място, макар и малко. Но при нас стават такива опашки, че отдавна се отказах да се редя.

# 137
О, днес един човечец пред мен, даде шепа стотинки и вика ето отбройте си 1,58 и ето 5 лева книжни да не бавя опашката.
Аз му викам спокойно отбройте си, обаче касиерката 20-22г. като отвори едно гърло, дзя-дзя, вика ходете в БНБ, аман от вас?! А човека и вика, ходете вие виси се с часове...не ви го пожелавам.
Толкоз по въпроса.
Апропо от днес изобщо не мога да си влезна в онлайн банкирането...тоест харчене на тъмно ще е тези дни.

# 138
  • shumen
Аз взех турска баклава от Кауфланд.В кутията има най-различни видове.

# 139
Ами да са мислили тези с монетите. Сега хем не могат да ги пробутат, хем на всички пречат.
Банкирането не работи за никоя банка. Всички са в процес на миграция.
Направо ми е жал за касиерките в големите вериги. В малките магазинчета съм сигурна, че никой няма да им брои стотинките.

# 140
Нали и през януари ще може да се плаща с левове, защо е толкова важно и последната стотинка да се похарчи преди 31.12.?
Пък и може през януари и ресто в стотинки да върнат някъде ако нямат евро.

В понеделник ходих аз в Кауфланд и само две каси кеш работеха, съответно опашка...
Имах работа и в пощата, та станах свидетел как една жена искаше да си купи "стартовия" комплект монети и й казаха, че не са им доставили и нямат, а пък на нея и в банката така и били отговорили. Joy

# 141
  • СОФИЯ
Аз лично приключих с лева. Останаха ми 3,67 лева. За спомен.
Ще плащам с карта или евро кеш.

# 142
  • София
И аз 🙃
62 стотинки имах, купих кутия цигари и доплатих с карта. Вече заредих портфейла с 20 евро и каквито центове имам - да се намират за всеки случай.
Не плащам кеш принципно.
Монетите у мен са от улиците - аз ежедневно си намирам. Не съм суеверен, но винаги си ги взимам. Само днес - три монети намерих 🙃

# 143
Важно ми е да нямам смесени плащания. Само в евро искам след НГ.

# 144
  • shumen
И аз приключих с левовете.Останаха 2 само за спомен.
След НГ искам само в евро.

# 145
Много ме ядоса един господин преди малко. Имах последни 5.50, които исках да разчистя от портмонето и се наредих на нормална каса. Пред мен 2 човека, едните имаха доста неща на лентата, но викам, хайде, тя бързо ще ги маркира. И си отворих телефона, че ми пиукаха известия. В един момент се усещам, че твърде дълго лентата не помръдва. Като погледнах, клиентът на позиция за плащане извадил една солидна торба с монети по 1 лв. и брои ли брои?! Събрах си нещата и се преместих на друга каса, но направо се чудя на Кауфланд защо ги допускат такива. Ами като ти е толкова акъла, да събираш монети, пък и да чакаш последния момент
Абсолютно в същата ситуация попаднах на 31-ви около 18 часа на нормална каса (селфчек касите с кеш не работеха).😆 Само че с господин и госпожа. Изсипаха монети на стойност над 60 лева (ако съм чула добре)...Останалото доплатиха по друг начин.🤪 И аз се чудя защо са чакали до последния момент, а и левове ще се обменят и през 2026 година...

# 146
  • Mostly in my mind
На мен ми е интересно кеш касите на самообслужване ще работят ли януари

# 147
  • София
На мен ми е интересно кеш касите на самообслужване ще работят ли януари
Не. Доколкото няма да приемат кеш. Иначе с карти би трябвало и те да работят, освен тези които са само с карти.

# 148
Честита Нова Година! Heart
При нас чух от служителка, че само с карта ще  работят селфчек касите след НГ. Дори и тези за смесено плащане.

# 149
  • shumen

И аз чух,че ще работят само с карта селфчек касите.

Общи условия

Активация на акаунт