КАУФЛАНД - тема 79 НОВОГОДИШНА 2025

• 37 113
  • 598
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
И нашите са отключени.
А етикетите са само с номер ли? Без текст?
Дева ето как са в нашия филиал

# 436
  • Пловдив
Да, и аз тая сутрин ги видях тия кодове...

# 437
Моля, някой да ми обясни като на по-глупава как се използват тези кодове? Къде се вписват?

# 438
  • София
Моля, някой да ми обясни като на по-глупава как се използват тези кодове? Къде се вписват?
Не се вписват.
С тях по-лесно си намираш продукта на кантара натискайки бутона със съответния код.
Горния пример : Може да има няколко вида картофи - мити, пресни, четкани, био, бейби, червени, сладки .... Тези които са купени са с код 109, натискаш на екрана съответното поле с този продукт и код и си ги етикетираш правилно.

# 439
  • Сливен
Белтък в кутия в Сливен няма от поне 3 месеца.

# 440
Значи пак си търсиш бутона, но този път по кода. Улеснение е, понеже снимките не винаги съвпадат, но най лесно щеше да е да има опция и за набиране на самия код, както мерят пироните в Praktiker.Grinning

# 441
  • София
Това с кодовете на плодовете и зеленчуците не е ли от години? Или бъркам с Била от времето, когато се мереше на кантар, а не на каса? Като се замислих, сигурно в Била и сега е с кодове, но не съм се заглеждала. То няма как да се помни до финала кода на нещо, което си сложил в количката още на входа. Simple Smile

# 442
Най- удобно ми е да търся по име. Хлебните така ги тегля. Чак съжалявам, че в Лидл няма клавиатура да търся с нея. Има артикули с различни имена по етикет и на касата на самообслужване

# 443
Има клавиатура, но може да се пишат само числа на нея, а артикулите ги търсиш по буква. Ако търсиш кроасаните, натискаш К от менюто.

# 444
Знам, така правя. Но в Кауфланд има пълна клавиатура и ми е по- лесно

# 445
Новата брошура 🎰

Нехранителна брошура

Последна редакция: пт, 30 яну 2026, 11:36 от lenak

# 446
Знам, така правя. Но в Кауфланд има пълна клавиатура и ми е по- лесно
Севда, къде е тази клавиатура? На касите на самообслужване ли?
Днес така ми стана жал за едни три италиански момчета - а и за момичето от витрината с обслужване.😅 Опитваха се да и' обяснят да им сложи по 500 грама пилешко филе в три пликчета. Опитваха на италиански, на английски, но момичето очевидно не ги разбираше. Та им помогнах да се разберат. И после най-накрая успях да взема и аз филе, от понеделник все не можех да намеря налично.🙂
Свински дроб обаче нямаше и този път...

# 447
# 448
Струва ми се твърде амбициозно да се надяваме, че всички знаят английски, но пък всички имат смартфони с всевъзможни преводачи, толкова ли не се сетиха да пробват да се разберат с тях Simple Smile

# 449
Аз на италиански се разбрах с тях, иначе и английски знам. Естествено че не очаквам всички да знаят английски, още по-малко пък това да е критерий за подбор на персонала на витрината с обслужване. Просто видях, че и от двете страни се мъчат и бях наблизо. Обикновено се въздържам да се намесвам в разговорите на италианците, но очевидно нямаха предвид никакви приложения за превод, жестикулираха.😊
Забелязах обаче нещо интересно - до касите имаше намалени стоки със стикер. Едни и същи продукти с един и същи срок на годност бяха намалени с различен процент - 40% или 55%. Имаше и намалени (мисля турски) силиконови формички - с намалението -40% струваха 20 лева.😂 Та те на редовната цена струвала в пъти по-малко!  И някаква малка четка за почистване "намалена" по същия начин и пак струваше повече, отколкото на редовната си цена...

Последна редакция: пт, 30 яну 2026, 01:07 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт